registracija,kasko Generali vs Triglav
Živjo!
imam dve vprašanji, kdor mi lahko odgovori uporabno se zelo zahvaljujem. Bliža se registracija in polnik kasko ki sem ga do sedaj imela vedno pri Triglavu. Sedaj ko je pametno gledati na vse konce pri odtekanju denarja pa se sprašujem o menjavi. Zanima me ali menite, da bi se finančno splačalo menjati zavarovalnico (Generali ali katero drugo)?
Ima morda kdo izkušnje s tem? Do sedaj sem v 15letih potrebovala urgenco pri kasku in sem bila sicer z Triglavom zadovoljna, strah me je, da bi bilo pri drugi zavarovalnici kaj bolj komplicirano (pač nisem tip za te avto formalnosti..) pri uveljavljanju škode, odbitni franšizi ipd..po domače povedano da bi se izmotavali (mama ima z zavarovalnico Mb zelo slabo izkušnjo glede telesne poškodbe pri nezgodnem zavarovanju-mislim da so jo 3 leta “nategovali” in ne vem kako se je rešilo, mislim, da je-kot so verjetno pričakovali-obupala[/i]) ne bi krili ipd.. .
Hvala za vaše mnenje, priporočila in izkušnje.
p.s. v kolikor bi bil morda relevanten podatek..imam 2 leti star avto in sem do sedaj pri Triglavu dala 1000 evr za registracijo in polni kasko (pa sem imela neke bonuse – leta,mali otroci,odjemalci drugega paketa,ipd).
Jaz sem zadovoljna z Zavarovalnico Maribor, tudi vse moje zahtevke so razen enkrat izplačali v par dneh.
Za enega (po osebni zav.polici) sem sicer po zavrnitvi napisala kar oster ugovor in zahtevala izplačilo in sem tudi potem brez težav dobila. Očitno sem bila celo tako ostra ali pa je zalegla grožnja, da jih bom prijavila na zavarovalniško združenje, če mojemu zahtevku ne bodo ugodili, da so me obveščali o vsakem premiku mojega primera (kdo obdeluje, kaj gledalo, da gre v likvidaturo …). Nisem potrebovala nobenega odvetnika, uredila sem sama.
Glede avta pa prav tako; decembra sem imela registracijo in premium kasko z dodatnimi paketi me je pri mojem agentu prišel ceneje, kot pa so bile ponudbe ostalih zavarovalnic, vključno Generalija, ki so mi dali celo še dodaten popust na znamko avta.
In tudi menjavo počene šipe sem uredila v bistvu par dni kasneje brez problema; samo cenilca sem poklicala, dobila delovni nalog za servis in avto zapeljala tja in dvignila naslednji dan popravljenega. Nič drugega nisem potrebovala urejat.
Je pa res, da imamo doma kar nekaj njihovih polic (avti, osebne police, hiša), tako da se lahko pogajamo tudi na račun tega.
PS – Nima pa smisla, da pišem ceno zavarovanja, ker se kasko obračunava tudi glede na nabavno vrednost avta in polni kasko za avto, vreden 15.000€ bo drugačen, kot pa za avto, vreden 25.000€.
PPS 1.000€ je bilo verjetno obvezno in kasko zavarovanje, torej dve različni polici.