Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek REDNO IN STIMULATIVNO PLAČILO

REDNO IN STIMULATIVNO PLAČILO

pa dobro ali so delodajalci na tej strani Alp vsi moteni ali kaj se grejo

konstantno se pojavlja zapis nudimo: redno plačilo

-in to si štejejo kot kompliment

-to je njihova najpogostejša referenca, pri čemer moraš biti ekstremno pozoren ali resnično plačujejo vsa zavarovanja ali jih samo prikazujejo

-vse ostale alineje pa tako ali tako gladko izigravajo (delovni čas, zadolžitev glede stopnje izobrazbe, obseg dela…)

– za minimalca si drznejo našteti znanje vsaj 3 tuje evropske jezike, nešteto računalniških znanj, najdejo pa se tudi taki ki si dovolijo zapisati tudi lastno vozilo ali kar nemara preko s.p; hkrati je pa največja skrivnost višina plačila ali kar prepovedana tema naslednjih nekaj let

za povrhu si pa drznejo še jamrati in nastopati v poročilih, tedniku, tarči.. kakšno je pomanjkanje…pomanjkanje je lahko samo še v njihovi denarnici…vse ostalo so že izigrali in ponižali do skrajnosti

če so takšni kot se želijo prikazati naj začnejo višino plače zapisovati v razpise, kot to počnejo v avstriji..ne samo nekaj kolobariti v megli ves čas

Hej.

Dam čisto prav. Tudi mene presenečajo taki dostavki. V smislu, smo resen delodajalec, damo plačo za delo. Ja super. Res ste top.

Podobno, da bi se star desc oglasoval: debel, 50 let star, ne alkoholik, ne pretepa partnerke. Ja top model, kva hočeš? Piškot?

Se strinjam.

vsi bi vsa mogoca znanja in vse to za minimalca. Ti pa naj bi bil vesel, ce ti konec meseca izplacajo minimalca.

da ne govorim o tem, da sem prejsnji teden videla pogosbo, ki jo je dobilo dekle za podpisat za 700 bruto, 40 urni delovnik, delo v izmenah in se vikendi.

pa kak jim ni jasno s podatkom, da je minimalna placa 1024 eur bruto?

jah, pravjo, sej na koncu bos dobila minimalca. Ce ga pa ne bos z vsemi dodatki dosegla, ga bomo pa doplacal, pa bos naslednji mesec not prinesla?

a so resni? In potem pravijo – mladi nocno delat? Pa kdo nim bo delal za ta dnar?

KO vidiš oglas, kjer se hvalijo, da je redna plača… pomislim samo: bejži stran od njih. Ker so sigurno za kozlat. Aja, ko napišejo stimulativna plača pa si mislim: če garaš kot črnc, bo plača 5€ več kot minimalc, če pa delaš še krepko prek 8ur, bo pa plača 10€ več od minimalca (nadure seveda ne bodo plačane).

Jaz sem mislila, da je redna plača nekaj samoumevnega. V SLo je pa očitno to nekaj ekstra posebnega.

Nekoč sem bila na nekem razgovoru. V razpisu navedeno, da moraš imeti diplomo družboslovne smeri, potem naprej pa še napisano katera vsa naravoslovna znanja moraš imeti. Torej uradno sicer ena diploma, amapk glede na razpis, je bilo fajn imeti tudi ta drugo. Pa še kup dodatnih znanj, usposoabljanj, ZUP pa tako naprej. In plača dobrih 900€ (ker je bila JU se je dalo ugotoviti). Na razgovoru sem dobila občutek,d a imam ogromno šans. Sicer slaba plača, ampak ok delo. No pa kaj so naredili? Dali ven nov razpis, tokrat sicer enako delovno mesto, enaka znanja, vendar samo 70% plače. Šlo je za isto delovno mesto. In so mi rekli, da naj se prijavim, ker tudi, če imam 15 + let delovne izkušnje, seveda lahko delam kot pripravnica. Za kozlat. Plača ne bi bila niti minimalc.

Ko pa gledaš avstrijske razpise pa plača itak navedena. Pa zraven tudi korekten opis firme, ki išče, kaj ponujajo, kaj zahtevajo. Ja, tudi kaj oni ponujajo. V Slo pa je samo kaj zahtevajo.

je pa zame oglas z redno plačo še bolj znak za  BEŽIIIII od take shit firme.

Priblizno toliko je dobrih delodajalcev kot je dobrih delavcev.

Odgovor na objavo uporabnika
Velja v obe strani, 07.12.2021 ob 08:28

Priblizno toliko je dobrih delodajalcev kot je dobrih delavcev.

Čudno, da isti delavec, v drugi firmi, kjer je fajn plača, čudežno postane dober delavec?

Dejstvo je, da delamo za denar. Slaba plača, zakaj bi človek dobro delal?

Čudežno postanejo vsi ti delavci, ki jih imaš za slabe, dobri, ko dobijo sposobnega šefa in fajn plačo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close