Recimo da ne maram Hrvatov. Zakaj zaradi ponosa ne bi šla tja na morje??
Nimam nič proti Hrvatom, ampak recimo, da jih ne bi marala ali jih celo sovražila. Da zaradi tega ne bi šla na morje k njim? Ni šans. Imajo lepe plaže, idealno podnebje, skratka zelo lepo je na Hrvaškem, pa če se na glavo postavite tisti, ki imate predsodke do njih. Sploh se ne zavedamo, kakšne lepote imamo v naši neposredni bližini. Če še ne veste, gredo nekateri, ki so doma čez lužo, na dopust na Hrvaško. Vi pa zaradi ponosa ne bi šli tja? Ne razumem vas.
Hrvaska je zelo lepa in samo tepec je ne bi obiskal turisticno zaradi tega ker ne mara hrvatov. Ne rabis jih marati,niti oni ne rabijo marati tebe, bodi spostljiv ko si njihov gost do njih in oni bodo spostljivi do tebe kot gosta. Nikjer ne pise da se morate ljubiti in druziti. Na hrvaskem otoku imamo hiso ,z domacini se ne druzimo in oni ne z nami. Jih lepo pozdravis na cesti to je pa tudi vse. V trgovini lokalu plazi pa imas nek bonton in 100 posto ne bo nikoli nobenih tezav s hrvati. Nikoli jih nismo imeli. Pustijo nas pri miru in mi njih. Vse lavfa.
Že 20 let hodim v južno Dalmacijo oz tam okrog (še pred 5 leti sem tam dopustovala minimum 15 dni na leto) pa do sedaj še nikoli nisem(mo) imeli težav. Kvečemu obratno, gostoljublje do onemoglosti, prijaznost, 100% postreženi. Mogoče pa je to posledica našega spoštljivega obnašanja, bontona in zavedanja, da nismo sami na plaži oz. v lokalu in se mora vse vrteti okrog nas.
Najhuje je v Istri in Pagu, pa na Braču(Bol, Supetar), kjer dopust s svojim obnašanjem kvarijo slovenčki in britančki. Slovenci smo itq znani po tem, da rezerviramo pol plaže, čeprav družina šteje le 4 člane.
Kater gostinc, hotelir idr pa ne bi bil slabe volje, če mora trpet uničevanje, kričanje, bruhanje in žaljenje drugih gostov. Še posebaj so pametni pijani slovenčki, ki vsem jeb* mater, sploh hrvatom.
Bojim se, da bo zaradi vseh serij in filmov, ki jih snemajo v Duborvniku, tak postal še ta prelep kraj.
Če še načrtujete dopust, samo v te kraje ne.
Nimam nobenih predsodkov ne do Hrvatov ne do kogarkoli drugega. Na Hrvaško na dopust ne hodim preprosto zato, ker moj dopust ni 14 dni ležanje na plaži, celo več let isti, ampak se rajši malo potepam naokoli. Ob morju ali pa tudi ne. Italija, Francija, Španija … imajo tudi morja in obale in plaž za izvoz, pa poleg tega še ogromno za videt in doživet, tako ob morju kot v notranjosti.
Na Hrvaško skočim kdaj pa kdaj za kak podaljšan morski vikend, v Istro ali Kvarner.
Sicer sem pred leti videla tudi že kar nekaj hrvaške obale južneje, do Dubrovnika, pa Hvar, Brač, Pelješac, Okolica Zadra, Lošinj, Pag … pa me nikoli ni “potegnilo” znova na isto mesto.
Forum je zaprt za komentiranje.