recepti – zdrava prehrana
Pozdravljeni!
Rada bi se začela zdravo prehranjevati, pa nimam pojma kje naj začnem . . .
Imate tisti, ki zdravo jeste, kakšne recepte za mene:)))) Velikokrat sem že poskusila in ker nisem imela idej, hitro obupala.
Bi mi lahko kdo napisal kak recept? Lahko pišete tudi na mail.
Hvala hvala hvala . . . . 100X
Lep dan!
Najboljše je začeti, da jedi, ki jih že sedaj radi jeste skuhate na bolj zdrav način. Se pravi, izbirate sveže osnovne surovine in manj predelanih in polpripravljenih jedi, malo tapravih maščob, manj enostavnih in prečiščenih sladkorjev.
V bistvu je pa vse odvisno od tega, kako “nezdrava” je trenutno vaša prehrana. Prvi korak je lahko samo omejitev prehranjevanja na določeno število obrokov brez neštetih vmesnih prigrizkov, če obstajajo seveda:))).
Po mojih izkušnjah se poplni preobrati, ki se ponavadi začenjajo s ponedeljki ali začetkom meseca, leta… ne obnesejo. Bolj zdrave navade se splača počasi vnašati v svoj življenjski ritem, da postanejo navada in tam tudi ostanejo.
Ni ravno recept, upam da kaj pomaga,
LP Barb
Pomembno je jesti 5 na dan. Ne uporabljaj veliko maščob, sladkorja (sploh belega). Ne pij presladkih sokov- nadomesti z vodo. Jej veliko zelenjave in sadja, ter manj mastne mlečne izdelke.
Pri meni je samo en problem namreč sem zelo sladkosneda. Tukaj se moram zelo brzdati, ker sem sposobna pojesti tudi 5 kosov torte.
Tile recepti bi lahko prišli prav:
http://www.diabetes-zveza.si/04_prehrana/prehrana_recepti.htm
LP Barb
Glej predlagam ti:
-ni dobro da ješ sladkor če pa že pa ne rjavega(zato ker je bel bolj zdrav(sem pozabila zakaj))
-vsak dan se najmanj 2 uri ukvarjaj z športom(uteži, trebušnjaki, tek, kolesarjenje, rolanje,itd.)
-na The Doctor Oz Show imaš recepte ki so zdravi, in bi bilo priporočljivo da jih uporabiš
-zjutraj pa si za zajtrk lahko vsak mesec enkrat lahko privoščiš 1 umešano ali na oko spečeno jajce z ščepcom soli in čisto malo popra(jajce delno zatre lakoto čez dan)
-pij veliko vode, za redni šport pa priporočam Isostar(prodajajo v Merkatorju, Dmju,…(Merkator cenejši)(nujno preberi navodila)!!!)
upam da sem pomagala
Malo poglej na http://culinaryjourneybyme.blogspot.com/
Forum je zaprt za komentiranje.