Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika recepti brez jajc

recepti brez jajc

oj

a mi katera zaupa kak recept za peciva brez jajc

Temu so v starih časih rekli vojaški štrudel, ker ni vseboval jajc in je
bil užiten dlje časa.

30 dag moke + pecilni prašek (presejemo)
8 dag sladkorja
3 dag masla
1/8 litra mleka

Hitro naredimo testo, razdelimo v dve kepici vsako razvaljamo,
namažemo z kakšno bolj gosto marmelado, zavijemo in damo
v pekač obložen s peki papirjem. Pečeno razrežemo na cca 1,5 – 2 cm
dolge koščke.

Tu malo pobrskaj

lp, Maja

<http://majuska.moj-album.com/>

Mi imamo te piskotke zelo radi:

Poljubna kolicina sladkorja, enaka kolicina moke, enaka kolicina masla, enaka kolicina zmletih lesnikov. Res hitro z mrzlimi rokami ugnetes testo (da se maslo na segreva), das v hladilnik za pol ure, nato lahko skozi tiste sablone, ki jih nastavis na mesoresnico iztiskas direkt na peki papir piskotke. Zaprti v skatli ( seveda prej dobro ohlajeni) kar dolgo ostanejo svezi in hrustljavi. Seveda lahko tudi z modelcki izrezujes razvaljano testo.

K zgornjemu receptu za strudelj… Saj za dobro vleceno testo ne rabimo
jajca, za pecen zavitek sploh ne!

Ne vem, kaksne sladice imas v mislih; tu je ze precej takih brez jajck ali pa z dodatkom cesa drugega.

Lp

Naša stara mama je zelo rada delala piškotke:

10 dag sladkorja
20 dag margarine
30dag moke

Testo je ugnetle, razvaljala in s ” štamperlom” rezala majhne krogce. nato jih je spekla, dala dva skupaj, vmes ma marmelado. Nato jih je povaljala v mletem sladkorju. Zelo dobri so bili.
LP
A.

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Piši mi na privat, ti lahko kaj pošljem!

LpA

Pikica, če imaš kak recept bi bilo lepo, če bi objavila tule na forumu.
Tukaj si vsi izmenjavamo informacije… to je namen foruma.
Vsi kdaj kaj potrebujemo in vsi lahko kdaj kaj damo.

Fejst Huda,

ne bit huda…problem je, da imam prisilni odklop z MONa…in se ne smem preveč igrat! Takole na hitro se že oglasim, kaj več pa ne smem in zato bi z veseljem kateri poslala na privat, pa bi potem objavila tu gor. Imam pa kar nekaj tega, ker je moj mali alergik na jajca in mleko.

LpA

Še en recept za piškote brez jajc:

zmelješ albert kekse, dodaš kokosovo moko, sladkor in toliko masla (margarine), da je masa enotna. Maso razdeliš v pekač in preliješ s stopljeno čokolado. Ko se čokolada strdi, piškote narežeš in shraniš v škatli za pecivo.

(recept najbrž ni primere za ljudi, ki so alergični na jajca – albert keksi)
(recept tudi ni primeren za dolgo shranjevanje – zaradi masla – ker so piškoti zelo dobri, itak hitro izginejo;))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close