Najdi forum

recept ???

imate kakšen dober recept za manj kaloričen sladoled, ki si ga lahko pripravimo doma v sladoledarju ali brez?

Hej!

Če pobrskaš po iskanju za 3 leta nazaj, je receptov za manj kalorični sladoled kar nekaj:)

Lep dan Babi

kaj je pravzaprav sladoled…v glavnem zamrznjena voda, ki ji nismo dovolili, da bi zamrznila v kos ledu-ker smo jo mešali med zamrzovanjem.
Praktično tako lahko zamrzneš samo mleko.
Torej, če hočeš nizkokalorični sladoled, potem zmiksaj neko sadje, dodaj toliko posnetega mleka, da se bo lepo miksalo (že sadje ima veliko vode) in bo kremasto, potem pa moraš to reč zamrzniti ob neprestanem mešanju.Zato moraš imeti stroj.Vse skupaj seveda brez sladkorja, jajc in smetane-če hočeš res malo kalorij.Tak sladoled seveda ni tako dober, je pa NIZKOKALORIČNI

Točno, kot je povedal Jože. Težko bi bolje.
LP Mimi

Jaz sem malo bolj light varianto sladoleda delala iz sadnega jogurta (recimo banana, jagoda) potem pa sem mu dodala še ustrezno spasirano sadje. Niti ne rabi kaj dodanega sladokorja, tudi v avtomatu se lepo strdi in zgosti. Le če ga daš potem v skrinjo (da se ga recimo ne poje takoj) naredi spet bolj velike kristale.

lp tinca

V multipraktik daš zamrznjeno sadje po želji, malo pomiksaš, da se sadje zdrobi in priliješ navaden jogurt. Še malo pomiksaš in to je to. Sladko je samo toliko, kolikor je sladko sadje. Lahko pa dodaš malo fruktoze ali pa diabetičnega sladkorja, če bi rad bolj sladko. Kcal pa ima tudi skoraj zanemarljivo malo.

lp

Julija

Lahko pa das namesto mleka, posneto skuto in dodatkom fruktoze. Ja, najbrž bo boljši slajši.

Naredil sladoled po nasvetu vas in je res odličen! 500g zmrzjenih jagod, zmiksal, dodal 500g navadnega jogurta 1,6 in 2 vrečki praška jagodnega sladoleda, ki sem ga naredil po navodilu in vse skupaj zmešal! Ven dobil 2 l odličnega sladoleda! Kot iz trgovine, samo da je ta res manj kaloričen!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close