Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Recept za pečeno skuto

Recept za pečeno skuto

V slaščičarni Zvezda prodajajo pečeno skuto. Iskalo sem že recept zanjo, pa nikjer ne najdem. A mi ga lahko posredujete, če ga katera ima?

Tega ne poznam. Naredim pa skutin kolač. Jajčka , skuta, sladkor.

Ja, Babi, mislim, da bo to nekaj podobnega. Samo to pač imenujejo tam pečena skuta – mislim pa, da je tudi malo moke zraven. A mi lahko posreduješ kak recept, bi bila hvaležna?

Hej, Metka!

Oprosti nekoliko poznemu odgovoru.

Torta iz skute

1kg skute, 12 dag surovega masla ali margarine, 1/4 kg sladkorja, zavitek vanilijevega sladkorja, sok ene limone,neribana skorjica neškropljene limone, 10 dag rozin, 6 žlic pšeničnega zdroba,zavitek pecilnega praška

( jaz uporabljam Zlati zdrob – iz durum pšenice- Intes , Žito… se splača, je zelo dober in edini zdrob, ki je rumene barve, pecivo je lepo)

Postopek

Maščobo in sladkor penasto umešamo. Dodamo skuto, ki smo jo prej pretlačili in rahlo umešali z rumenjaki. Zmesi primešamo še zdrob, vanilijev sladkor, očiščene rozine, limonin sok, lupinico in pecilni prašek. (Vse delam nežno, ročno) Nazadnje zelo rahlo primešamo še sneg iz beljakov. Tu najbolj pazi: nežno po manjših količinah in od spodaj navzgor…torej nič mešanja. Od tega je odvisna rahlost.

Vse skupaj denemo v dobro pomaščen model in pečemo v predogreti pečici eno uro; najprej pri 180 st C, kakih 10 minut, potem malo znižam na 160.

Sicer je odvisno od pečice. Pečem pri spodnjem in zgornjem grelu, ne z ventilatorjem. Da je dovolj pečena, poskusiš z leseno paličico za ražnjiče. Če je vse čisto, je OK.

Rp je prepisan iz Velike sodobne kuharice iz leta 1961

Na koncu rp piše:

Torta je zelo okusna in hitro narejena.

Meni vedno uspe in vsi jo imajo radi. Smo skutarji, veš:)

Upam, da boš zadovoljna. Lp Babi

Babi, hvla, ga bom sprobala čez vikend.

Babi, hvala, ga bom sprobala čez vikend.

metka,. pa kar v zvezdi vprasaj, iz cesa je! saj ti bodo povedali. mogoc ene bodo celega postopka, sestavine pa. naredi se francoza; aha, kaj je pa tole? iz cesa pa je? 😛

1/2 kg skute
3 jajčka
1 vanilij
1 pecilni
2 jogurta
2 kisli smetani
7 žlic sladkorja
7 žlic moke

Vse skupaj zmiksaš, daš pečt (peče se skoraj 1 uro pri 190 stopinjah)-ne sme bit fejs rjavo, ohladiš, narežeš na kocke-njamiiii..

vem, da tegale ni iskala, sam je zelo dobro in enostavno….Ja,ja,vem, tud kalorično 🙂
LP

Andreja tale tvoj recept je bil sinoči sproban. Jajca in sladkor sem najprej stepla, da je narastlo, nato sem z mikserjem na najnižji stopnji dodala ostale sestavine. Maso sem vlila v pekač od pečice ter sem in tja not potunkala rozine.

Zjutraj je bil na praznem krožniku listek z napisom: “Ponovi vajo!”

:-)))))))))))))))))))

Me veseli….:-)
Tud pri nas ponavadi hitro zmanjka…

Živjo, pri receptu ne najdem koliko jajc je potrebnih. Ali ni nobena opazila?? Prosim, da bom sprobala. Lp L

Je kar precej nepopolnih receptov. Sem že večkrat kaj sprobala in se je velikokrat sfižilo. Ne vem ali nekateri nalašč zavajajo ali kaj?
Zdaj iz interneta receptov ne pobiram več. Najbolj sigurne so še vedno
stare kuharske knjige.

LP, pa brez zamere.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close