Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Recept s posušenimi paradižniki?

Recept s posušenimi paradižniki?

Na sejmu sem kupila posušene paradižnike – prodajalec mi je povedal, da jih potem daš za 4 ure v olivno olje in še par stvari – pa sem pozabila kaj – mi lahko kdo pomaga. Ne vem, če ni bil še česen, pa ne vem, katere začimbe še.

Aja, ne mislim recepta za v kozarce – jaz bi samo vprašala, kako recimo malo teh sušenih pripraviti za zvečer kot prilogo h kruhu?

je najbolje prebrati kar na kozarcu v trgovini..jaz jih včasih kupim, pa niti ne preberem..vem, da so vloženi v olje….so pa zelo dobri in ne dočakajo priloge, jih kar tako pojem po dva tri komade…

Dodaš lahko česen, kapre. svežo vejico rožmarina npr.
Če boš olje uporabljaja naprej, po kakšnih 2-3 dneh odstrani česen in rožmarin, kapre pa lahko pustiš.
Če imaš rada pikantno, dodaj še čilije – lahko kupiš sušene – v vsaki trgovini med začimbami.
Dlje, kot bodo v olju, bolj bo tudi olje pikantno.
Katerokoli kombinacijo boš naredila pazi, da bodo sestavine vedno prekrite z oljem.

Suhe daš za par ur v slanico, da se nasolijo, potem pa jih odcediš in daš v olje, v katerem so začimbe (rožmarin, česen, kapre…) potem to ješ na kruhu. zraven pa kisla smetana ali pa feta. njami. jaz ga vsako leto ogromno nasušim domačega, ker ga obožujemo.

Če boš paradižnike dala samo v olje za par ur ne bodo dobri. No vsaj meni niso. Zavri vodo, dodaj kis in paradižnike z minutko (raje manj) vrži not. Dobro osuši s papirnatimi brisačkami in potem daj v olje. Če jih pustiš dalj časa v olju so iz dneva v dan boljši. Začimbe not pa po okusu.

Paradižnike potem porabiš za pašto, prilogo k mesu, nadevaš purana, narediš namaz, pesto, obložiš kruhke, dodaš k narezku. Ma povsod jih uporabiš. Zame nepogrešljiva sestavina v kuhinji.

točno tako dela tudi moja kolegica, ki naredi božanske vložene suhe paradžnike. to jih naredi sočne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close