Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Recept iz oddaje “Dobro jutro” Na RTVSlo1 – torek

Recept iz oddaje “Dobro jutro” Na RTVSlo1 – torek

Poskušam še tule, morda pa bo kaj sreče! 🙁

Pozdrav

Naj najprej pojasnim, da sem najbolj verodostojno izbiro že porabila in čakam na odgovor iz Koprskega studia, oziroma novinarke, ki je takrat vodila oddajo pričakujem.
Ker pa sem pisala na RTV šele v petek, odgovora seveda še ni.
V arhivu ni recepta. 🙁
Tako! Gre za recept – pire iz muškatne buče in zraven mufinčkov iz ribe, blitve, sira…

Danes sem na svojo veliko presenečenje in srečo dobila čudovito muškatno bučo in tudi ribji file imam čisto svež. Že cel teden si želim narediti to jed in ker imam danes vse sestavine na kupu pa tudi kuham res rada bi stvar želela narediti takoj.
Nekako se mi zdi, da vse sestavine poznam, edino pri mufinih mi ni čisto jasno. Sir naribamo, blitvo in file na drobno seskljamo, dodamo nekaj svežih zelišč…
Se mi zdi, da bi morala biti še kakšna sestavina, ki veže vse ostale. Res se ne spomnim kaj je še notri, vem pa, da ni jajc.

Še enkrat poskušam srečo tu gor, morda se bo pa katera vseeno spomnila?
V zahvalo lahko pride na večerjo in pa na Kakijev štrukelj! :))

Seveda vam želim lepo nedeljsko popoldne.
Lp

Evo, drage moje, dobila tako težko pričakovani mail.
Danes bo to pri nas slastna večerja.

Ker sem tako težila naj vam prilepim kopijo recepta, da boste vedele o čem sem tako sanjala. :))

Lep dan

ZELENAJVNO RIBJI MAFINI NA BUČNEM PIREJU

SESTAVINE: 20 dag blitvinih listov, 20 dag fileja bele ribe, 10 dag mladega kravjega sira, 1 jajčni beljak, poper, sol, sveža zelišča, polovica oranžne buče, oljčno olje

PRIPRAVA: blitvo operemo pod tekočo vodo, ribji file operemo v slani vodi. V mešalniku zmešamo zelenjavo, ribo in nariban sir. Po želji začinimo s soljo, poprom in svežimi zelišči. Dodamo tudi žlico ali dve oljčnega olja. Beljak stepamo posebej in ga nežno vmešamo v pripravljeno maso. Vse skupaj nalijemo v modelčke za mafine in pečemo v ogreti pečici 20 minut na 180 stopinj C. Med tem na oljčnem olju malo podušimo na kocke narezano bučo, da se nam zmehča. Dodamo malo soli in ščepec popra. Ko je mehka tudi lupina, si pripravimo bučni pire. Postrežemo ga s toplimi zelenjavno-ribjimi mafini.

Tatjana Butul

No, vidiš, da se je izplačalo prositi… pravijo, kdor jezika špara (al pa prstov pri tipkovnici), kruha strada 🙂
Mene sicer recept ne prepriča, da bi tole moji doma konzumirali :8

Vam pa dober tek!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz pa sem videla delček tega na tv. proti koncu, ko so postregli.
Izjemno lepo za pogledat, na krožniku dekorativno – živooranžen pire buče, na vrhu pa trije kupčki temnozelene barve.
Pri nas smo “bučeljubci” in bo tole prišlo prav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close