rdečica na obrazu
k zdravniku. Na začetku pomaga krema rozamet, je na recept. Te čisto razumem, ker sem tudi jaz začela z blago rdečico v neprijetnih situacijah, no danes zakuham kot rak, pa zadošča, da me nekdo nekaj brezveze vpraša, jaz pa tisto sekundo razmišljam kaj odgovorit in bum – rdeča, ma kaj -vijolična v fris. Sem jezna sama nase, pa ne morem pomagat. No, vsaj obupno mozoljasta in stalno flekasta pa nisem.Mi je že prva terapija antibiotikov pomagala pred par leti. Zaenkrat
Vsaka rdečica ni rosacea v vsakem primeru pa je potrebno stopiti do osebnega zdravnika in dermatologa.
V kolikor bodo potrdili rosaceo obstaja več različnih terapij katera bo primerna zate boste ugotovili s časom. Je pa rosacea trajna bolezen, zdravijo posledice, lahko jo tudi za več časa zatrejo, trajno jo pa kolikor vem ne pozdravijo. Se pač naučiš živeti s tem.
Povezujejo pa rosaceo z glivicami na koži zato antibiotik ni vedno prva in najboljša izbira. Včasih je pa nujno potreben ampak je potrebno potem reševati tudi posledice, ki jih imajo tako močni antibiotiki.
Tudi jaz svetujem obisk zdravnika ali dermatologa – mogoče se da problem odpraviti s kakšno terapijo. Če sam poskušaš na slepo ublažiti stanje z raznimi kremami “proti rdečici”, lahko narediš več škode kot koristi.
Se pa v lekarnah dobijo tudi kreme za prekrivanje oz. nevtraliziranje rdečice z zelenimi pigmenti. Sliši se čudno, ampak pomaga. Obstaja več vrst in proizvajalcev, v lekarni ti bodo pomagali izbrati najprimernejšo glede na tip kože. Ampak to seveda ne reši problema, samo prekrije ga.
Forum je zaprt za komentiranje.