Najdi forum

Rdeče morje

Z možem intenzivno iščeva možnosti dopustovanja. Želela sva iti na Kanarske otoke, po nekem naklučju sva ostala brez letalskih kart. Ker je pogoj datum (zadnji teden feb.) in dejstvo, da zaradi surfanja iščeva vetrovne lokacije, je tu še Horghada v Egiptu.

Zanima me, kako je z varnostjo na tem področju. Zelo me je strah Arabije in imam odpor že do samega letenja (pred mesecem dni so v morje strmoglavili Francozi), boleznimi in podobnimi situacijami.

Ve kdo več o tem?

Hvala za vsak nasvet ali mnenje!

Naj te ne bo strah! Arabci so ful prijazni in v redu ljudje – to so vsaj moje izkušnje. Na tvojem mestu se ne bi s tem ubadal….
A

poglej na forum Starši staršem, tam se je ena ravno vrnila iz dopusta v Egiptu, full navdušena….

http://med.over.net/phorum/read.php?f=11&i=215510&t=215510

Vse je res, letalo je strmoglavilo, lahko se zastrupiš, arabski svet-rizično področje… Če razmišljaš o takih stvareh potem pač nisi za tja. jaz hodm redno, ampak se s tem pač ne obremenjujem. Šla sem tudi 3 leta po tistem atentatu v dolini Hačepsut , ko so pobili (koliko že) 60 nemških turistov. Neke gotovosti ti vsekakor nihče ne more dati. Moja frendica se je vrnila z hepatitisom A. Vse je možno, gre pa jih veliko tja z otroki, pa nosečih , pa je vse o.k. Kaj v življenju sploh je 100%. Je pa že skoraj nepisano pravilo, da tisti, ki se najbolj sekirajo in najbolj pazijo pri hrani, kot zakleto preživijo dopust na WCju. Torej-če greš-ne se sekirat, sicer pa raje ne it.

Evo ta ena, ki se je vsa navdušena vrnila z dopusta sem jaz:)))

Res je bilo super. Mi smo bili sicer v Sharmu, a ravno nek Egipčan s katerim smo se spoprijateljili je pravil, da je Hugarda po njegovem okusu lepša, ker ni tako skomercializirana in je odlično izhodišče za razne oglede po državi. Moram ti povedati, da je Rdeče morje čudovito in midva z možem imava kar nekaj čudovitih slik iz potapljanja. Kar se tiče varnosti se jaz ne bi obremenjevala ali pa ne bi šla. Tudi sama sem strahopetec kar se tiče letenja, pa mi njihova letala niso dajala občutka strahu. Sicer je letališče tako, da se jim prešverca notri v državo glih kdor hoče, a težje pride do letal, ker vsako letalo čuva oborožena vojska, ki se postavi kar v krog okoli letala (mislim da 2 do 4 vojaki).

Arabci so ful prijazni in ti niti v 1% ne dajejo občutka nezaželjenosti. Napetosti ni čutiti nikjer.

Lp
A.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close