razvlažilec zraka-super
Že lani sva nabavila z možem razvlažilec zraka, vendar ga lani nisva veliko uporabljala, ker ni bilo potrebe, letos pa ga vključujeva skoraj vsak dan, ker pač veliko dežuje.
Malo prej sem šla spraznit posodo, kamor se nateka voda in skoraj nisem mogla verjet, sem jo izlila v merilnik in je bilo 1,5 l vode. Zanimivo je predvsem to, da je prostor velik cca 4×4 in sploh nisem imela občutka, da je notri vlaga, vendar je mož vseeno zjutraj vklopil aparat.
Potem vidiš in si sploh ne moreš predstavljat, kako je tudi zrak prepojen s tem vodovjem.
Res se je splačalo lani dati teh 299 €, sploh letos se to obrestuje, ko je res veliko vode.
Tudi jaz ga imam že od lani, in mi je vso zimo vsak dan pobiral vlago iz zraka ter jo spreminjal v destilirano vodo za likanje. Čez poletje ga nisem priklapljala, ker ni bilo potrebe, na srečo pa sem imela na zalogi še dovolj destilirane vode. Zdaj, ko jo ravno zmanjkuje, bo pa itak treba spet vklopiti razvlažilec, in spet bom prišla do zastonj destilirane vode. 🙂
Tale je vsekakor vreden svojega denarja:
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/arhiva/posebna-ponudba-od-cetrtka-11092014/produktdetailseite/ps/p/easy-home-susilnik-zraka
Smo imeli ze eno prejsnjo verzijo malo manj kot tri leta. Delal je res na polno, potem pa malo pred potekom garancije crknil. Brez tezav so nam vrnili denar, potem pa smo cez mesec kupili novega spet v Hofru. Imamo se enega drazjega, ki pa se nam je kmalu pokvaril, popravljali pa so ga res dolgo.
Okrog 300W v povprecju. Moj zre 250, malo mocnejsi pa vse tja do pol kilovata. To ni neka huda poraba, saj ni prizgan 24/7, ampak po potrebi.
Imam pa Zibrota in ocitno je bolj kvaliteten od Hofer robe, ker mi deluje ze 4. leto bp. (tok, tok). Filtre pa nabavljam pa kar direktno na Nizozemskem, so vsaj 2x cenejsi kot pri nas.
Okrog 300W v povprecju. Moj zre 250, malo mocnejsi pa vse tja do pol kilovata. To ni neka huda poraba, saj ni prizgan 24/7, ampak po potrebi.
Imam pa Zibrota in ocitno je bolj kvaliteten od Hofer robe, ker mi deluje ze 4. leto bp. (tok, tok). Filtre pa nabavljam pa kar direktno na Nizozemskem, so vsaj 2x cenejsi kot pri nas.[/quote]
Hm, moj Zibro pa je crknu po treh tednih – trenutno je na servisu. Tako da ne vem, če je ravno huda kvaliteta. Ali imam pa jaz smolo:-( Za rezervo sem kupil potem še tega Hofrovega – zaenkrat dela b.p. Prejšnji Hofrov je delal malo manj kot 3 leta, potem pa so mi vrnili denar (ker se ne splača popravljat). Je oddelal svoje, tako da mu nimam kaj očitat. Bomo videli kako bo s tem Zibrotom….
Tisti, ki se odloča za razvlaževalec zraka mora vedeti nekaj, da bolje kot, da plačuje za razvlažilnik je, da za 4 stopinje poveča ogrevanje (z 22 na 26), ker z vsako stopinjo se zrak razvlaži za 2,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in po potrebi parkrat čez dan po par minut, zaradi kvalitete svežega zraka, prostor prezrači in ohladi, če mu je tudi pretoplo, kot pa, da prostor razvažuje, ker razvlaževanje z razvlažilnikom prostor hladi.Najboljša varianta, verjetno tudi najcenejša, je potem ta klima s funkcijo ogrevanja ali pa, kot rečeno malo več stopinj.Odvisno kar vam bolj optimalno reši problem.Je potem bolj ta na tablete, pa kakšna stopinja več ogrevanja, kot pa klasični razvlaževalci.Vse je odvisno kakšen je vaš problem, slaba fasada ali ,,predobra,,…
Samo toliko v vednost, ker jaz sem, kljub temu, da sem mnenja prebirala na vseh forumih in spraševala v trgovini pihnila mimo, ker mi tega niso povedali niti trgovci, smo ga pa včeraj vklopili in že takoj ugotovili, da je po njem mrzlo in potem sem šla brat to težavo in je tam strokovnjak povedal, da je to to, kar sama prej nisem pomislila, pa čeprav je nekako logično.Tako, da imam sedaj težavo, da moram zadevo prodati…
Sem se pa naučila nekaj novega, da je ovčji sindrom res bolj v nas, kot sem mislila in bom drugič raje kot na našem forumu(verjetno nakakšnem tujem je to bolj, zaradi števila državljanov, uporabnikov…) in v trgovini, prebrala strokovne članke, ker je v njih napisano še več kot sem jaz, saj ne velja, da folk vedno vse ve, razen, če nimaš srečo in je vmes kakšen stručko, ali pa nekdo, ki res ve…
Zato vsakemu , ki se odloča zakakšne takšne zadeve v zvezi s hišo absolutno priporočam strokovne članke, malo pazite le, da ni samo epp, pač pa res vse dobro premislite tudi sam.Pa lp.
P.S.Tonček, očitno ste tudi deci samo za nategovanje…ker t6kaj pametnega niste povedali nič in vam to razlagam baba.
A mi lahko raložiš kako je nekako logično, da se zrak ohladi?
Ker je kvečejmu obratno, zrak se ob delovanju razvlažilika segreje. Že sam razvlažilnik s svojim delovanjem greje prostor.
[/quote]
Pri njej se pa ohladi, ker ni ovca. Heh.
Najbrž je nekaj pomiksala, ko je brala, da topel zrak vsebuje več vode od hladnega.
Forum je zaprt za komentiranje.