Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Razprodaja države

Razprodaja države

A če bodo tebi ukradli avto, bo to zate uspeh ali neuspeh? Obtožila pa boš, predvidevam da sebe. A nisi malo prekruta sama s sabo?[/quote]

In kdo je vam tu gor kaj ukradel?[/quote]
Seveda so. Milijardne dokapitalizacije so kraja, ker moramo drugi odplačevati njihove kredite.

Bluziš. Ali pa nimaš pojma, kaj sporočajo svojilni zaimki.[/quote]
Kako, da ne? Če je to “Beseda moj/moja/moje stoji namesto svojilnega pridevnika. Zato ji rečemo svojilni zaimek. S svojilnimi zaimki poimenujemo, čigavo je kaj oz. komu kaj pripada” to, potem vem. :))[/quote]

Mhm, samo v kontekstu ti pa ne gre, a ne? Ker bi sicer dojel, kakšna bedarija je bila tista s krajo avta.

Aja, baje po ta novem na veliko hvalimo dobre namene in trud, pa da ne izpadem kot ena škrtica: Bravo, Marko, še maaalo, pa bo… 😉

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Kako, da ne? Če je to “Beseda moj/moja/moje stoji namesto svojilnega pridevnika. Zato ji rečemo svojilni zaimek. S svojilnimi zaimki poimenujemo, čigavo je kaj oz. komu kaj pripada” to, potem vem. :))[/quote]

Mhm, samo v kontekstu ti pa ne gre, a ne? Ker bi sicer dojel, kakšna bedarija je bila tista s krajo avta.

Aja, baje po ta novem na veliko hvalimo dobre namene in trud, pa da ne izpadem kot ena škrtica: Bravo, Marko, še maaalo, pa bo… ;)[/quote]

Še malo več čustev vloži nap nekaj evforije… 😉
Bo bolj pristno.. :)))

A vam so lopovi in tajkuni večni izgovor za vse neuspehe v življenju. Slaba tolažba.

Kako pa to, da jaz poznam cel kup ljudi, ki ne kradejo, niso lopovi, niti tajkuni, ampak čisto normalno živijo, se ne pritožujejo kaj dosti nad stanjem v državi…[/quote]

Vedno se gleda na (slovensko) družbo kot celoto, tako kot izvor besede demokracija (vlada ljudstva). Če se ti v svojem izoliranem individualizmu dobro počutiš in ti je vseeno za druge, bi ti vsak sociolog znal povedati, da je takšna družba nezdrava, kot recimo ameriška, ki ima izjemno visoko stopnjo kriminala in prepolne zapore, izjemen prepad zeva med bogatimi in revnimi v primerjavi s kakšno skandinavsko državo, kjer je stopnja kriminala izjemno nizka v svetovnem merilu. Ampak za to ne rabiš biti sociolog, ampak moraš imeti čut za sočloveka, kar je za mizantropa nerazumljivo.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Aja, baje po ta novem na veliko hvalimo dobre namene in trud, pa da ne izpadem kot ena škrtica: Bravo, Marko, še maaalo, pa bo… ;)[/quote]

Bo bolj pristno.. :)))[/quote]

A ti si pa režiser?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Bo bolj pristno.. :)))[/quote]

A ti si pa režiser?[/quote]
Nč bat, lahko me podkupiš s štrudlom…. 😀

Čist malo še. Sicer ne vem, kako, veš, ampak prav imaš. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zakaj pa ne bi tudi tega prodali?

In zakaj bi jaz moral imeti čut za ljudi, ki mi kar naprej mečejo , da sem egoist?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Zakaj pa ne bi tudi tega prodali?[/quote]

Denar dela denar. Osebni dohodek ali plača pa ga v glavnem spreminja v drek. V 80 -tih %.
Preden se bi na novo prodalo, bi bilo “vmes- v vmesnem casu” zaposlenih več tisoč ljudi in zopet bi se lahko praznile z drekom naplnjenje greznice.

In zakaj bi jaz moral imeti čut za ljudi, ki mi kar naprej mečejo , da sem egoist?[/quote]

Spreminjati svet (ljudi) so otroške sanje. Tako da ti ne morem reči, kar bi moral biti ali kaj bi moral imeti.

In zakaj bi jaz moral imeti čut za ljudi, ki mi kar naprej mečejo , da sem egoist?[/quote]
Mogoče ti potem ne bi očitali tega, če bi imel čut. 🙂
Seveda pa to ne pomeni, da karkoli moraš.

Mogoče ti potem ne bi očitali tega, če bi imel čut. 🙂
Seveda pa to ne pomeni, da karkoli moraš.[/quote]

Reci ti kakšnemu islamskemu skrajnežu, da bi moral imeti čut, glede na to da je obseden z uničevalnostjo in sovraštvom – ti bo oddrobil glavo. Kolektivnega zla ne moremo kontrolirati, če lastnega subjektivnega ne uvidimo.

Če bi po realni ceni prodali to kar smo do sedaj prodali, bi imeli že vse to narejeno, že davno….
Tako pa imamo lobi stečajnih upraviteljev, ki mastno služijo s stečaji in jih zavlačujejo do onemoglosti, da čimveč nagrebejo sebi v žep.

Drugače si pa en velik te,le,ban.
Kdo je postal samostojen, ko je prodal vse svoje imetje?
Kvečjemu hlapec na svojem.[/quote]

Hvala za tvoje mnenje in ni mi do komentarja.
Vidim, da ti ni jasno, kaj so investicije. Bolj ti je jasno kaj je drek.

Veš kaj, po predstavah drugih se pa ne bom spreminjal.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Hočeš reči, da je država najboljši investitor? Zakaj si pa ne bi tiste nove tire, pomole, ceste in postaje zgradili kar tisti, ki bodo kupili luko, železnico, avtoceste in ostalo? Saj to je njihov (zasebni) interes.

Hočeš reči, da je država najboljši investitor? Zakaj si pa ne bi tiste nove tire, pomole, ceste in postaje zgradili kar tisti, ki bodo kupili luko, železnico, avtoceste in ostalo? Saj to je njihov (zasebni) interes.[/quote]

A ti bi pa ta denar spremenil v drek in nimaš že dreka dovolj?

Kam ti bo kdo odnesel nepremičnine, ceste, železnice, postaje, logistične centre….?

Kdo bo tukaj zaposlen? Kdo bo se učil upravljanja, vodenja, vzdrževanja?

Kaj je proga, luka, ceste namenjena samo Slovencem?

S polno amortizacijo ohranjaš vrednost in zamenjavo naprav,opreme…med gradnjo so zaposleni tudi naši ljudje..
…z novim investiranjem ohranjaš vrednost in se lahko izobražuješ, saj je vse kar ni investicija /tudi v izobraževanje /drek. Sprememba denarja v drek in to delamo mi Slovenci s svojim kapitalom, znanjem in izkušnjami.

Hočeš reči, da je država najboljši investitor? Zakaj si pa ne bi tiste nove tire, pomole, ceste in postaje zgradili kar tisti, ki bodo kupili luko, železnico, avtoceste in ostalo? Saj to je njihov (zasebni) interes.[/quote]

A ti bi pa ta denar spremenil v drek in nimaš že dreka dovolj?

Kam ti bo kdo odnesel nepremičnine, ceste, železnice, postaje, logistične centre….?

Kdo bo tukaj zaposlen? Kdo bo se učil upravljanja, vodenja, vzdrževanja?

Kaj je proga, luka, ceste namenjena samo Slovencem?

S polno amortizacijo ohranjaš vrednost in zamenjavo naprav,opreme…med gradnjo so zaposleni tudi naši ljudje..
…z novim investiranjem ohranjaš vrednost in se lahko izobražuješ, saj je vse kar ni investicija /tudi v izobraževanje /drek. Sprememba denarja v drek in to delamo mi Slovenci s svojim kapitalom, znanjem in izkušnjami.[/quote]

Zakaj pa ne bi zasebni investitorji sami zgradili cest, železnic, postaj in logističnih centrov? A jim jih bo kdo odnesel? Zakaj bi morali davkoplačevalci prek države, ki menda ne zna gospodarit, to financirat? Naj zasebni kapital to počne, ker menda najbolje zna. Saj bodo zasebni vlagatelji in izvajalci tudi zaposlovali naše ljudi za minimalca poleg tujcev, mar ne? Se bomo pri njih učili upravljanja, vodenja in vzdrževanja. Z novimi investicijami bodo zasebniki plemenitili svoj kapital in se izobraževali, namesto da bi zapravljali za jahte, vile, kurbe in kocko. Država se nima kaj vtikat v gospodarstvo. Gradnja infrastrukture je pa gospodarska dejavnost. Če bi poslovneži radi drugi tir, tretji pomol, četrto letališče, peto avtocesto, naj zberejo denar, naročijo načrte, odkupijo zemljišča in gradijo. Zakaj bi država za naš denar in kreditna poroštva to drago gradila in potem pod ceno prodajala, če lahko zasebniki s svojim denarjem in poroštvi to izpeljejo racionalnejše in stroškovno učinkovito? Saj nismo več v socializmu!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close