Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Razočarana nad GEN-I

Razočarana nad GEN-I

Ravno eno leto nazaj sem šla stran od Elektra Gorenjske, ker so imeli oderuške cene, tudi če je imel človek povprečno porabo elektrike v gospodinjstvu.

Prešaltala sem na GEN-I in vsa zadovoljna opazila, da so njihove mesečne položnice v povprečju nižje za 5 evrov! Včeraj pa sem dobila neki poračun ali kaj in je znesek položnice tak kot bi mi ga izstavila Elektro Gorenjska:(( Torej za okrog 5 evrov višji! Porabim vedno enako, še perem le takrat, ko je poceni tok. In nobenih potratnih elektro aparatov nimam…

ZAKAJ SEM ŠLA TOREJ STRAN??? Bom še toliko počakala, da vidim, kakšen bo znesek naslednje položnice, potem pa bom šla nazaj na Elektro Gorenjsko ali Petrol ali koga drugega.

Kakšnje izkušnje imate vi?

saj si verjetno prej primerjala cene, kaj se zdaj čudiš?

Iz Elektro Ljubljana smo šli na Gen-i in je bila položnica 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nižja, smo koristili popust za nove odjemalce. Zdaj imamo popust za zveste odjemalce in je položnica v istih zneskih, še vedno nižja.
Kako ste prejeli poračun, ne vem, kaj ne javljate vsak mesec stanje? Jaz vsak mesec popišem stanje in ti povem, da je razlike od meseca do meseca tudi 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (med dopustom še več), čeprav se meni zdi, da vedno porabimo enako.

Gen i ima najnižje cene.To pa,če imaš več porabljeno moraš plačat.Jaz si vsakega prvega vnesem števčno stanje prek interneta in ni nobenih poračunov.Meni se je položnica pri isti porabi pri gen i znižala za 8 eur po tisti akciji.Stanje lahko oddaš preko telefona tudi in ne bo presenečenj.

Točno tako, očitno zadeve ne razumeš, oz. ne prebereš, kaj je bolje zate in kaj ti ponujajo.
Naše položnice so prav tako nižje za cca 10 evrov, poraba pa niha skozi leto od 85 pa tja do 98 evrov, odvisno od meseca, pa koliko smo doma, pozna se tudi kurilna sezona.

Ti si očitno pustila, da še naprej plačuješ akontacije oz. ne javljaš porabe mesečno. Enkrat na leto ti potem naredijo obračun, kjer moraš pač te razlike poravnat in ga uskladijo s tvojo dejansko porabo. Javljaj tekoče, če ti ne gre po internetu, lahko tudi po telefonu, pa ne bo presenečenj.

Pri Elektro smo porabili cca 250kw na mesec in imeli zadnje položnice že nekaj manj kot 50€, tam 45-48€, odjemna moč 7.
V novem stanovanju je odjemna moč nižja, je 3, poraba bistveno višja, 380-430kw, položnice pa od 45-55€.

A je to možno – tudi jaz sem pri geni in tudi pri meni je bila položnica višja, ampak bistveno, vendar je bila zaračunana tudi višja poraba (kar je logično, ker se ogrevam na elektriko). Lani so nam zamenjali števce na avtomatske, vseeno so potem še prišli odčitat ročno, tip je rekel, da bodo počasi prešli na daljinsko odčitavanje, le da ne ve, kdaj.
Je možno, da so zdaj pač šli na avtomatsko odčitavanje in bo vsaka mesečna položnica po porabi? Na njihovi spletni strani sicer piše, da je to mogoče, vendar kot jaz to razumem, v bistvu le, če si prijavljen na obračun po porabi. No, če kdorkoli ve (klicat se mi nekako ne ljubi, ker plačat moram to elektriko v vsakem primeru, bo pa potem toliko manj).

Aja, po novem letu je bil poračun!

Jaz imam za 400 kilovatov porabe pri gen i okrog 43 eur.In to je to.

Pri meni se je prejšnji mesec zgodilo čisto enako. kar naenkrat porabimo za 5 EUR več, kot prejšnje mesece, kljub temu da porabljamo enako. Celo en teden smo bili na dopustu, pa bi se moralo poznati. Bom poslusila poklicati za zvestega kupca.

Enake! Smo šli nazaj po par mesecih. Ker okrog prenašati se pa ne pustim!

Aja, še to, da ne bo pomote. Stanje smo vsak mesec javljali in nismo nič pustili, da bi plačevali nek pavšal in imeli potem poračune.

Pri meni se je prejšnji mesec zgodilo čisto enako. kar naenkrat porabimo za 5 EUR več, kot prejšnje mesece, kljub temu da porabljamo enako. Celo en teden smo bili na dopustu, pa bi se moralo poznati. Bom poslusila poklicati za zvestega kupca.[/quote]

Teden dopusta se skoraj nič ne pozna, ker pereš kot nor pred dopustom in še po njem, pa not prineseš vse, kar nisi porabil tisti teden, ko te ni bilo doma.

Kako vam pa rata, da vedno porabite enako elektrike, ne razumem. Mi imamo v lanskem letu porabo od 318 do 496, niso vsak mesec taki veliki razponi, to je le min in max, povprečje nekje okoli 400kw, tam nekje 380-420, se pravi se mesec do meseca razlikuje v povprečju 20-40kw.

smo preračunali in pride kak € cenejše na mesec, pa taka reklama kako poceni je. imaš na koncu več dela in stroškov z zamenjavo, na koncu se pa skoro nič ne pozna. ampak po želji in kakor za koga.

No, pri nas se ni nič zvišalo.
Kakšen strošek pa je? Dobili smo pogodbo na dom in kuverto s plačano poštnino. Vzelo mi je okoli deset minut dela, da sem izpolnila obrazec. Pošto sem oddala mimogrede, ko sem šla v trgovino.

Mi pa smo zelo zadovoljni . prej smo bili na Elektro Celje. Na Gen – I smo šli izključno zaradi cene. Prej sem plačevala pavšal, imeli smo 2 števca v hiši – mama svojega, mi svojega. Potem ap smo vse združli na mojega.Števc se mpopisovala do pred meseca vsak mesec- torej smo plačali po dejanski porabi, ker se mi to zdi najboljša varianta. Pa še pregeled imam nad porabo. Na njihovi spletni strani obstaja – INFORMATIVNI IZRAČUN kjer si dejansko lahko izračunaš koliko te pri njih stane elektrika. Ne vem kako si si to izračunala- trenutno so še vedno najcenejši dobavitelj v Slov torej bi tvoje položnice morale bit nižje, razen če se ti je poraba tako zvišala.To pa itak preveriš- jaz si vodim evidenco in si vpisujem v zvezek…da vidim primerjavo. Ne razuemm zakaj plačuješ za isto porabo zdaj več- verjetno več porabiš kot pa prej. druge ni. no z prejšnjim mesecom pa so šli na avtomatsko odčitavanje števca- daljinsko. Vsak 5 delovni dan v mesecu Elektro celje odčita števec(sem se pozanimala) odčitala sem ga tud isama in si zapisala in k oje prišla položnica je bilo vse o.k.

Pri meni se je prejšnji mesec zgodilo čisto enako. kar naenkrat porabimo za 5 EUR več, kot prejšnje mesece, kljub temu da porabljamo enako. Celo en teden smo bili na dopustu, pa bi se moralo poznati. Bom poslusila poklicati za zvestega kupca.[/quote]

Pol leta smo imeli stalno položnico 40 EUR . Sem tja mesečno javljala. Pri nas ne ogrevamo na elektriko in nimamo bojlerja na elektriko. peremo vedno približno enako.

Teden dopusta se skoraj nič ne pozna, ker pereš kot nor pred dopustom in še po njem, pa not prineseš vse, kar nisi porabil tisti teden, ko te ni bilo doma.

Kako vam pa rata, da vedno porabite enako elektrike, ne razumem. Mi imamo v lanskem letu porabo od 318 do 496, niso vsak mesec taki veliki razponi, to je le min in max, povprečje nekje okoli 400kw, tam nekje 380-420, se pravi se mesec do meseca razlikuje v povprečju 20-40kw.[/quote]

Aha, sem si kar mislila, da je tako. Jaz sem z območja Elektro Gorenje sicer (kot lastnika mreže), torej bo ta odgovor pojasnil tudi razliko pri avtorici – porabili ste nekaj več elektrike kot mesec prej. Torej s prehodom nazaj na Elektro Gorenjska ne boste nič profitirali, tudi tam bo enaka ali celo še višja položnica.

Sem pri Petrolu in sem zelo zadovoljen. Nobenega goljufanja.

Kakšen strošek pa si imela z menjavo? Aja, ura tvojga dela je vredna 1000 evrov, pa te je tisih 10 min, da si obrazec izpolnila, stal 166 evrov. :)))))))))))

No, sej boš prinesla not čez 14 let, če maš evro na mesec nižjo položnico.

Enako tudi jaz

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close