Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Razočaran nad Audi A3 1.9 TDI

Razočaran nad Audi A3 1.9 TDI

Sej so, ni pa tistih ki so jih stranke klicale v okviru mercedes pomoči. Npr. če je klical pomoč na adac ker se mu je izpraznila baterija je vštet v statistiko, če pa je klical na mercedesovo pomoč ga pa ni notri (take informacije imam – ne bi pa dal roke v ogenje za to).

lpk.

Tudi ta način kot ga je navedel Jurij: “Najbolj mi je všeč angleška statistika, ki zajema formulo OKVARA × CENA POPRAVILA in ne zgolj samo št. okvar.” ima svoje pomanjkljivosti.

Mala tolažba mi je, če me avto pusti na cesti parkrat na leto pa me popravilo stane zelo malo ali nič in je zaradi tega zelo visoko na lestvici.

Sej zato pa si lahko statistično zelo dober v praksi pa ni tako. Zanimiv je podatek koliko avtomobilo pride v garanciji nazaj zaradi reklamacijskih zahtevkov. Nekje sem ujel da pri peugeotu pride nazaj med 40 in 50% strank (v času garancije 2 leti) pri renaultu pa med 20 in 30%. Tukaj niso šteti redni servisni posegi. Kakšna je pa ta številka pri japoncih in nemcih se mi pa še sanja ne (to so njihove strogo zaupne informacije).

lpk

Samo malenkost glede ADACpve statistike: ADAC beleži le okvare na vozilih, ki so jih njihovi mehaniki odpravili ali pa odšlepali avto kot ADAC. Avtomobilov, ki jih popravijo/šlepajo znotraj pogodbe, ki jo imajo z večino proizvajalcev (mobilna garancija in podobno) NE beležijo. Zato njihova statistika ne odraža več realnega stanja, saj so v njej “slabše” znamke z krajšo/bolj strogo mobilno garancijo. Realno stanje se vidi šelke pri avtioh, starih več kot tri leta (tam se nehajo mobilne garancije).
Če koga zanima realno stanje, naj malo pobrska po JD Power in podobnih raziskavah.

New Report

Close