Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Razočaran nad Audi A3 1.9 TDI

Razočaran nad Audi A3 1.9 TDI

Če si mnenja, da je tukaj na avtomobilskem foruma polno aberveznikov, kar se tiče avtomobilskega sveta, jim pa malo razjasni, kaj pomenijo kratice, ne pa samo nekaj flancat o novi tehnologiji in pisat kratice, pa zmerjat ostale udeležence, ki jih niti ne poznaš. In ne vem kaj te toliko moti primerjava, ki jo je dal piki17 “Za enako ceno 6,3 mio SIT ima Accord skoraj vso možno opremo, A3 pa komaj avtomatsko klimo in še nekaj drobnarij, da o primerjavi ponovno ne zgubljam besed.” ??? Saj je povedal samo dejstvo, s katerim se večina strinja. Če pa imaš ti drugačno mnenje pa ga pač imej, saj te nihče zaradi tega ne zmerja z idiotom, rovtarjem….

DSG (direct shift gearbox). Gre za menjalnik z dvema sklopkama.
Osnova novega menjalnika je šest stopenjski klasičen menjalnik. Temu so dodali dve lamelni sklopki z načinom upravljanja, ki omogoča, da sta v menjalniku hkrati vklopljeni dve prestavi. Tako je na primer en prestava vklopljena (v tej se vozimo) , v trenutku ko obratovalni režim motorja približuje točki, ko bo potrebno prestaviti, se sočasno k trenutni prestavi vklopi še naslednja (npr. višja). Slednje se zgodi pri izklopljeni drugi sklopki. Pri postopki menjave prestave se prva sklopka izklopi. Druga pa se sočasni vklopi in tako aktivira višjo prestavo.
Prestavljanje tako poteka skoraj brez prekinitve prenosa navora iz motorja na menjalnik.

sekvenčni ročni menjalnik SMG (Sequenzielles M-Getribe) ga je v začetku leta 1996 uvedel BMW.
SMG II Oznaka II pomeni, da je beseda o drugi generaciji, ki je dodatno izboljšana. SMG II naj bi vgrajevali v nove modele M3, kar pomeni, da se tehnologija iz F1 neposredno seli v serijski avtomobil. Da bi preprečili nekontrolirano obremenitev sklopke, motorja in menjalnika oz. zdrsavanja pogonskih koles, se stopnje prenosa menjajo pod nadzorom elektronike. Vgrajen je še en BMW-jev izum: sistem za upravljanje Drivelogic.

p.s. na koncu boš pa rekel meni, a zdej mi bo pa še ena baba solila pamet o avtomobilskem svetu :)))

lep pozdrav

Bravo voznica imas rundo v dobrem.
Škorpijon pač ne pozna poraza !!!

normalen voznik ni tisti, ki ima samo eden uradno evidentiran prekršek s strani policije, oziroma da se deli število prekrškov na število prevoženih km. Če tako misliš, misliš NAPAČNO.
Na cesti, je cel kup divjakov, ki jih ni nihče ustavil. Mnogo je takih, ki sploh nimajo nobenga uradno storjenega prekrška, pa jih vsak dan delajo s svojo vožnjo!!! A so to zate normalni dobri vozniki???
Očitno me nisi razumel, jaz govorim o divjanju na cesti, ki ga vsakodnevno lahko srečuješ na cesti. Ne pa o statistiki in uradno zabeleženih prekrških. Kot si sam ugotovil, si ti uradno prekrškar zaradi zanemarljivih 12 km/h za kolikor si prekoračil dovoljeno hitrost. Kolikokrat si pa jo prekoračil za več kot 30 km/h pa te niso nikoli dobili??? Verjetno velikokrat, tako kot jaz. Vendar na takih odsekih, kjer dejansko nikogar ne ogrožaš. Na posameznih odsekih je tudi dovoljena hitrost prehitra. Vožnjo je potrebno vedno prilagoditi razmeram na cesti!

Sam nimam nič proti japonskem avtomobilom, tudi sam bom vzel japonca, ker sem že probal skoraj vse živo, mi edino še japonci nekako delujejo prepričljivo, čeprav so me švabi malce razočarali, še ne pomeni da ga nikoli več ne bi imel pri hiši.

Kar se tiče pa tebe “voznica”, ko boš enkrat vsedla se v avto z DSG-jem ali SMG-jem in ko boš vozila malo dlje devaj komentarje. Pa ne delaj se preveč pametno, če te je že nekdo seznanil s tem kaj to sploh je. Patetična si. Nam razlagaš kaj to sploh je, uau !!!

Tisti, ki potrebuje 100 dodatkov, da bi se lahko normalno vozi je ali slab šofer ali ima viška denarja, da plačuje dodatke, ki jih v normalni vožnji ne potrebujemo.

Ne vem kaj bi na primer pridobil v vožnji na relaciji MB LJ, če bi imel te dodatke? Nič.

ohhhh kakšna bojevniška užaljenost, ko bi ti sploh vedel kdo sem, bi se drugače pogovarjal :)))

a si tudi ti eden izmed, ki vseskozi govorijo v kakšnih avtomobilih so vse že sedeli :))) In hodijo v razne salone sedet v avtomobil, višek pa je kakšna testna vožnja s takim avtomobilom in potem sanja kot…. :)))
Sedeti je nekaj drugega kot voziti. Sedeti in voziti je nekaj drugege, kot ga tudi imeti in voziti! Štekaš???

Eh, ja saj ne vem, če ima še pomen s tabo se prepirat. A misliš, da sem tolko neumen
Tvoje “znanje” je iskalnik na Googlu, kamor vpišeš recimo DSG menjalnik in evo imamo prosvetljeno VOZNICO, ki ve ogromno
No poglej si – vtipkaj tvoj začetek sestavka
“DSG (direct shift gearbox). Gre za … “
in evo ti “rezultat”

Malo dodaš odvzameš in evo “pamet”.
Tvoje “znanje” je tukaj, ne tam kjer bi moralo bit
In PIKI je pisal vse kaj drugega kot primerjavo kot si jo ti zapisala – zato lepo uporabi iskalnik, pa se nauči kaj o AUDI-ju A3 oz HONDI ACCORD in boš razumela kaj sem pisal. Do takrat pa raje molči.

LP

ej kolesar tvoji dve tvoji kratki in jedrnati izjavi povesta vse !

ta tehnologija, ki je danes na voljo, bo že jutri spet zastarela in potem bodo razni pametnjakoviči čez 5 let spet modrovali o tej isti opremi, ki jo danes povzdigujejo v oblake, kako se ne da voziti s tako dodatno opremo…

aha nisem vedela, da znaš tudi ti uporabljati GOOGLE :))))

He-he ti pa verjetno delaš pri BMW-ju in si ga celo sam izumil tak menjalnik, ne? :)))

Ali pa si se rodil, kot vsevednež ha-ha-haaa

ampak konec koncev sem vse lepo napisala, tko kot treba, ti pa nisi nič pametnega napisal kar se tiče avtomobilizma napisal razen zmerljivk na tuj račun!

No, no – lepo počasi si bomo le “nalili čistega vina” oz “dobro se vrača z dobrim, zlo z zlim”
Tvojo izjavo
“Vsi, ki so to brali, so se lahko prepričali, da nekomu res manjka štirikolesni pogon, pa tudi kakšna 6. predstava, pa DSG in SMG, sicer ne v avtomobilu, ampak v glavi :)))

lep pozdrav in ustav mal konje! “

Si lahko sedaj sebi pripišeš – moj slog vožnje ne poznaš zato bodi o njej tiho. Med tem, ko ti lahko voziš po mili volji in je zate edina kontrola radarska kontrola policistov, moram jst imeti tahografski vložek za teden dni nazaj – torej, lahko ti jih tudi pokažem, za en lep čas nazaj. Kaj pa ti lahko pokažeš in dokažeš – nič. Zato bodi tiho in ustavi konje.

oj škorpijonček si pa res mojster obračanja besed in spreminjanja tem pogovora. :)))
Tisto kar si rekel in napisal in kar ti ni v čast enostavno preslišiš…in na koncu je za enega nepristranskega bralca foruma sama zbrka :)))

Slabe 3 ure si potrebovala, da si dognala pardon prepisala, kaj je to DSG oz SMG menjalnik.
No, da vidimo koliko časa boš potrebovala, da boš dognala kaj je PIKI napisal napačno v svoji kritiki oz primerjavi AUDI-ja A3 in HONDE ACCORD.
Ura je 18. 28 in gremo !

LP

pa si mogoče mal naprej tudi prebral iz tega tvojega linka:

“Ena od pomankljivosti klasičnih menjalnikov je časovni presledek pri menjavanju prestav. Nič posebnega pri običajni vožnji, po drugi strani pa opazna izguba na različnih hitrostnih preizkušnjah. Ni čudno torej, da so prav pri načrtovanju dirkalnih menjalnikov prišli na idejo, da naj bo prestava, ki sledi pripravljena že vnaprej. Sadovi te zamisli so zelo očitni pri vožnji z golfom DSG. … “

predvsem tisto, da za običajno vožnjo sploh ni pomemben DSG :)))
Tukaj govorimo namreč o družinskih avtomobili in normalnih voznikih, ne pa o dirkaških voznikih in vozilih namenjenih za hitrostne preizkušnje…

Dejva si mi2 enkrat za vselej nalit čistega vina – gremo od začetka, kjer se je sploh začelo, pa do konca – kot sem ti že večkrat zapisal, poglej si prvi post PIKI-ja in najdi napake njegove, potem ocenjuj moje poste in odgovore – in ne se mi izmikat.

si pozabil, da je bil vmes čas za kosilo in še za kaj drugega? :)))

Kar se mene tiče je samo zadnji del napisan po nepotrebnem navijaško “Nemci treba se bo učit od japoncev, kaj pomeni zmogljiv tih in varčen dizel…
Pa prosim ne hvalite nemcev dizlašev, če nimate tehtnih argumentov, in zelo zelo težko jih boste našli, ker jih preprosto ni !!!
Hura za Accorda in japonce.” ostalo pa se strinjam z njim.

O tvojih postih sem pa že v svojem prvem sporočilu vse povedala…

Eh ja, kaj boš še sedaj odkrila – DSG menjalnik je v bistu avtomatski menjalnik, ki ga od večine loči to, da hitreje prestavlja od voznika. Kar seveda pomeni večje pospeške, ni pa nujno, da jih izkoristiš. Lahko voziš čisto lagodno.
Si sploh že vozila DSG menjalnik ali pa recimo kakšen drug avtomatski menjalnik v recimo mestnih konicah, ko govirmo o recimo družinskih avtomobilih, je to njihovo “poslanstvo” – preštej si kolikokrat moraš samo na sklopko pritisnit, da prideš samo v službo v tem vrvežu in gneči, pa da ne govorimo o tem, da moraš še v trgovino, pa mularijo v vrtec oz šolo peljati. Pri DSG-ju in ostalih avtomatskih menjalnikih ta “tlaka” odpade, poleg tega “odpade” vsa “motorika” speljevanja in vsega kar te “odreši”. Da ne govorim o drugih vidikih(varnost, zbranost … )
Če ne preizkusiš ne moreš kritizirat, da je nekaj dobro oz ne. Večina ljudi na testnih vožnjah ima sicer najprej strah pred novostmi, ampak, ko se enkrat navadijo lagodja ga ne zamenjajo več.
BTW – v vseh Mercedesovih modelih izdelanih na letni ravni je cca 70% avtomatskih menjalnikov – ta znamka pa med drugim ne slovi kot “dirkaški”. Kako boš sedaj komentirala tolikšen procent ?

LP

No, če se z ostalim strinjaš potem boš morala še veliko uporabljati GOOGLE, da boš prišla “na čisto” o avtomobilizmu
Probi sama najt napake, pa se boš čudila “odkritju” !

Ja no – recimo, da bo sedaj večerja, pa še kaj drugega.
Potem pa le reši “domačno nalogo”.

LP

Seveda ima svoje prednosti DSG menjalnik, ampak v primeru, ki si ga ti navedel, v mestni gneči ne bom nič preje prišla v službo ali vrtec :)))
saj amerikancem še vedno ne gre vglavo, zakaj je pri nas tolikšni % ročnih menjalnikov. No tudi prihodnost ni več tako daleč, da boš samo preko PC-ja določil cilj in te bo avto s pomočjo satelitske navigacije sam pripeljal do željenega cilja, ti pa boš medtem lahko celo spal:))) V grobem je to že danes mogoče….

Sam čim več avtomatike je, manj užitkov pri vožnji je :)))

Škorpijonček ti si kar kupi nemca dizlaša in če imaš miši pri hiši jih boš lahko z lahkoto odpravil. Pa zjutraj boš lahko zbudil še okolico mogoče še celo naselje.
Si zdaj zadovoljen???

Če si jih ti videl, bi jih že sam napisal…”vseznalac” o vseh avtomobilih :)))

Ja prišla boš v povsem istem času, bo pa lahko tisti čas, ki ga namenjaš “študiju” menjalnika in njegovih zakonitosti posvetila recimo otrokom na zadnjem sedežu, pa izložbe si boš lahko ogledala, pa kašnega fejst dedca na pločniku …. itd.
O Amerikancih in ročnih menjalnikih ne bi, ker je to za njih znanstvena fantastika in bi se dalo o njihovih dogodivščinah oz bližnjih srečanjih z njim dalo pisat romane al pa kašn dobr scenarij za novo filmsko uspešnico. Uglavnem “za crknt”.
Poleg tega, da ni več tolko užitkov, je slaba lastnost novih avtomobilov tudi, da da ko enkrat “obmolkne” je potem edina šansa mobitel in veselo čakanje na avto – vleko. BTW – danes le-ti ne vozijo več “razbitin”, ampak veliko več od tehnike “onemogle” primerke s povsem celo “pločevino”.
Včasih si ga z brcnil v kolesa, udaril po armaturni … pa je šlo naprej – v stilu “Še pomnite tovariši”.

LP

Jst sm jih zapisal

Eh, si ti meni pameten. Eden najbolje prodanih avtomobilov v EU (če ne celo najbolje prodan) je GOLF V. Največ kupcev tega avtomobila izbere prav ta motor TDI 105. Kar dokazuje, da je za veliko število kupcev v EU hrup tega motorja, da tako rečem “sprejemljiv” – sicer bi kupili avtomobil druge znamke oz po tvojem zaradi hrupa, ki ga zganja.
BTW – živijo v deželah, kjer so decibeli in njihova višina drugače pojmovani kot pri nas.
Tvoj kometar ?

LP

New Report

Close