Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Razmišljanje vernikov

Razmišljanje vernikov

Vprašanje za kristjane, prosim da mi to logiko razlozite

Članek na 24ur o mami 4 otrok, ki je skoraj umrla v poplavah, ko jim je voda odnašala bajto

vaš komentar na to: hvala bogu, da jo je čuval

Tvoje vprašanje je zastavljeno zelo jezno, provokativno, cinično in nesramno.

Ne vtikuj se v stvari, ki ji nisi dorasla. Svoje mnenje obdrži zase, za druge pa naj te ne zanima. Vsaka tema je povezana s poplavo. Vam ni še dolgčas? Se vam to še da povezovati in pisat?

Verniki in neverniki, nima veze, ženska je tu, nadaljuje svoje življenje. Vi pa dajte tud.

Zato so pa verniki. Leta 1755, ko je bil na Portugalskem potres in cunami jim mi nič pomagalo, da so bili v cerkvi, ravno tako so umrli.

Kdo pa jo je obdrzal zivo? A je to kar se ji je zgodilo in kako se je koncalo najslabse mozno? Al ima i večeg zla?

Vidimo na monu kdo je retardiran.

Odgovor na objavo uporabnika
ALLAHU AKBAR!!!, 10.08.2023 ob 15:05

Kdo pa jo je obdrzal zivo? A je to kar se ji je zgodilo in kako se je koncalo najslabse mozno? Al ima i večeg zla?

Vidimo na monu kdo je retardiran.

Zakaj pa je vsemogocni sploh omogocil poplave? Ovce

Ja lej kaki ste in smo… Šta nas sleduje?

Alahu akvarij, tvoj bog bi samo otroke obdrzal?

Četudi je človek veren (pozna Jezusa Kristusa kot svojega Odrešenika), se težkim stvarem v življenju
skorajda ne more izogniti.  
Veliko nesreč zadene pravičnega, a iz vseh ga Gospod rešuje: Psalm 34, 20.
To sem m povedal da bi imeli mir v meni. Na svetu imate stisko, toda bodite pogumni: jaz sem svet
premagal: Janez 16, 33.
Kaj je razlog za to? Živimi v padlem svetu, ki mu vlada nasprotnik Boga, nepopolni ljudje pa smo (zelo) podvrženi grehu (po domače delamo slabo in grdo). Bog namreč človeka ni naredil za marioneto, ima popolnoma svobodno voljo.
Pričakuje se, da ima vernik odnos s troedinim Bogom. V molitvi lahko prosi za zaščito, varstvo, pogum, modrost … kar ga tudi varuje pred nevarnostmi. Zakaj svojim angelom bom zate zapovedal, da te varujejo na vseh tvojih potih, po rokah te bodo nosili, da z nogo ne zadeneš ob kamen: Psalm 91, 11 in 12. Vernik naj bi v nasprotju z nevernikom  živel življenje po navodilih, ki so napisana v Svetem pismu.  Ampak koliko vernikov v Sloveniji dejansko pozna vsebino Svetega pisma, ga redno bere, moli čaka v tišini Nanj, da ga usmerja v življenju ipd. ?? Zelo malo …
Brala sem članek, ki si ga omenil in tista mama, ki bi lahko umrla. Recimo, da vsi radi živimo, ampak vernik naj bi življenje videl življenje na zemlji kot popotovanje, njegova domovina so nebesa. S tega vidika,  kristjani sledimo in verjamemo zgledu apostola Pavla, ki je rekel, da je smrt zanj dobiček: Filipljanom 1, 21. Vernik četudi umre, gre v nebesa, kraj kjer ne bo nič več solz, bolečine, žalovanja, drugače pa nebesa ne moremo opisati z besedami  (Razodetje 21, 4), Ne glede na situacijo, je že tako, da nam je obljubljeno, da tistim, ki ljubijo Gospoda, vse pripomore k dobremu (Rimljanom 8, 28). To pomeni, da četudi bi družina ostala brez te mame, bi Bog to obrnil na dobro, četudi se sliši nemogoče.
Je pa tako, da Bog ljubi vse ljudi, tudi nevernike in si želi, da bi vsi živeli dobro. Vera v Boga je vera v dobrega Boga.
Takole na hitro, kar mi je prišlo v misli … Upam, da sem vsaj malo odgovorila na tvoje pomisleke.
Naj ti bo z Božjim blagoslovom.

Misle li ljudi da ce biti ostavljeni na miru ako kazu: “Mi vjerujemo! i da u iskusenje nece biti dovedeni? A Mi smo u iskusenje dovodili i one prije njih, da bi Allah sigurno ukazao na one koji govore istinu i na one koji lazu.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4615, 10.08.2023 ob 15:19

Zakaj pa je vsemogocni sploh omogocil poplave? Ovce

Zakaj pa je naredil vesolni potop, zakaj je uničil Sodomo in Gomoro, predvsem slednji dve sta podoba našega časa, preberite si neverniki, sodomiti, zoofili in podobna golazen in jasno vam bo kaj vas čaka !

In kaj sploh sprašuješ? Kaj je vprašanje?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close