Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Razmisljanje po kosilu

Razmisljanje po kosilu

Hej!

Ker nas vsi mediji zasipavajo z nasveti in poucujejo,sem zacela resno razmisljati o forumu.

Zasledila sem razpravo,da se na raznih forumih oglasa dolocena skupina ljudi,ki so osamljeni,zafrustrirani,nerealizirani,ki se ne znajdejo v druzbi in v anonimnosti najdejo svoj prostor….
Potem sem zacela razmisljati o sebi. Po tej logiki bi bila zelo cudna oseba,saj se na Prhrani najveckrat oglasam(imam tudi verjetno najvec prostega casa).Razni cvek forumi me ne zanimajo.

Vendar se v zgoraj nastetih oznakah nakako ne najdem.Delala sem z ljudmi,bila kot uciteljica kar izpostavljena,uzivala v svojem poklicu,sem druzabna in mi druzbe ne manjka,rada pa imam tudi svojo samoto(ne osamljenost) za branje, poslusanje glasbe…Imam hobije,ki mi dajejo veliko veselja.
Zelo rada imam zivali in naravo.Rada imam vec ljudi pri mizi in so mi obiski v veselje,ne v breme. Tudi anonimna nisem vec in se za nicemer ne skrivam.
Res pogresam svoje,toda v mejah normale.Njihovi prihodi me napolnijo z
dodatno energijo.

Da koncam: Kako ve gledate na to?
Smo potemtakem res ” cudne zverce”?

Oprostite za ta intermezzo;mogoce razmisljanju botrujejo dezne kapljice.
Pozdravcek Babi

Babi, tudi jaz včasih zaidem na sosednje forume in včasih me prav jezi, da berem žaljivke in zbadljivke. Zdi se mi, da smo včasih tako nestrpni do drugih…ne pustimo jim dihati, izražati svojega mnenja, čustev… Le zakaj je tako? Zares me zaboli, ko berem tak forum.

Po poklicu sem poslovna sekretarka. Imam veliko stika z ljudmi…takomi in drugačnimi. Moje delo je zelo lepo in razgibano, po drug strani, težko in stresno. Ampak iz dneva v dan me veliko nauči, mi veliko daje.

V anonimnosti ne najdem pravega “jaza”. če kaj povem, povem s svojim podpisom, imenom. Le zakaj bi se skrivala? Ne vidim pomena.

Prav nasmejala sem se ob tvoji oznaki “čudna oseba”. Saj smo konec koncev vsi taki, niti dva si nismo enaka. Tudi jaz uživam v miru, tišini… Včasih prav hlepenim po tem… Pri delu in doma pa želim imeti red, rada sem točna in kar se da natančna…In veš, včasih se tudi jaz sprašujem, če nisem nekoliko čudna… In se vprašam…kaj je krivo za to: morda to, da sem zelo mlada izgubila očeta, odraščala z mamo, da sem imela kar težko življenje… Enostavno ne vem. Vem le to, da znam ceniti male stvari, da cenim iskrenost in zaupanje, prijateljstvo in razumevanje…

Ja…še toliko bi lahko napisala o tem…

Lepo nedeljo…Tanja

Eh, Babi, ne si takih zadev k srcu preveč jemat… Dandanes je pač takšna tehnologija, da nam omogoča tudi to virtualno komuniciranje. In prav paše! Kilometri tako več niso ovire, da na dolgo in široko razpravljamo o prehrani, čvekamo tako ali drugače, se sprostimo na drug način… Zafrustrirani? Osamljeni? Nerealizirani? No, v vsaki “družbi” se najdejo take osebe – najbrž tudi na forumih. Da bi pa vse kategorično zato metali v isti koš – a-a…

Zato: lepo tipkovnico pod prste in še dalje pridno pisat in delit dobre nasvete :))).

Lp, mishika

Čudne žverce so včasih čudne na dober način. Jaz sama sebe smatram za kar čudno. Mogoče komu nisem všeč. Toda nisem povprečna in ne dolgočasna in ljudi okoli sebe znam presenetiti.
Mogoče se na forumih res več oglašamo tisti, ki imamo čas (ali pa si čas vzamemo). Kakšen pa je ton oglašanja je pa druga pesem. In pesem na tem forumu je lepa in spevna in všečna.
Meni ta forum pomeni kratek pobeg iz rutine. Dobim ideje in navdih. Dobim spet veselje za delo, kakršno koli je.
Pa če so na tem forumu še tako čudne žverce, hvala bogu da so take kot so.
Babi. Ne se sekirat. Mogoče si za koga čudna žverca, za mene pa si kakor svečka v temi, ki pa je ne smemo postaviti pod mernik, ampak mora stati na visokem, da vsi vidijo njeno luč.
En lep in zasnežen pozdrav iz Ljubljane pošilja

Mateja

Jaz pa si moram čas vzeti in se mi zdi, da je tako prav. Zame je tale forum in pa forum Starši-staršem tudi vez z domovino, seveda poleg dopisovanja z mojimi bližnjimi in prijatelji…
Ta forum je res poln pozitivne energije, na Starši-staršem se sem in tja najdejo tudi provokacije… a to so ljudje, ki jih včasih zmotijo drugačna mišljenja drugih…
Kakorkoli, rada vas berem, rada pišem in še naprej bom z veseljem preizkušala nove in nove recepte.
Topel pozdravček vsem in prijeten nedeljski večer!!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Moje mnenje? Ker nekako delam diplomo na to temo, sicer o drugačnem forumu, pa vendar – nič ni narobe z nami. Kar počnemo, je še vedno komunikacija, drugačne oblike, pa vendarle. Mislim, da – razen redkih izjem, ki pa so vsepovsod – forumovci na med.over.netu niso odrezani od sveta in normalne družbe, le na drugačen način radi pokomunicirajo.
Razni čvek forumi so narejeni za zabijanje časa v anonimnosti, taki, ki jih najdemo tu gor pa imajo višji cilj – da nam je vsem lepše, lažje, prijetneje… Pa naj bo to Prehrana ali Starši staršem ali Nosečnost ali Vrtičkarji – vsi forumi imajo eno skupno značilnost – to da nas okvirna tematika foruma neverjetno zanima in o njej radi debatiramo, o njej radi beremo, pišemo, izmenjujemo izkušnje.
Če bi tako dopisovanje pred dolgimi desetletji peljali preko pisem, bi bili verjetno zelo zmatrani, ker preprosto toliko ljudi ne bi mogli objeti, pa vendar – nihče ne bi dejal, da je nekaj narobe z nami. A če pa debatiramo preko interneta, je pa kaj drugače?
Mislim, da ima internet na svojem hrbtu dva neupravičena predsodka:
– da na njem visijo ljudje, ki so čudni, nedružabni, milo rečeno, nimajo svojega življenja, pa ga iščejo v virtuali
– da je internet nevaren (nič kaj bolj kot sprehod po mestu 🙂
o so predsodki, ki so nastali, ko je bil internet igračka in delo tistih, ki se na računalnike malce bolj spoznajo – in če čisto iskreno priznamo, so nekateri dejansko malce zaprti vase (no, Primož je tu totalna izjema :).

Mislim da tovrstni načini komuniciranja polepšajo življenje, dan, uro, veliko lahko dobimo od njega, še posebej, če smo morda v situaciji, ko smo dejansko malce izolirani (bolniške, porodniške, v tujini itd.).
Zato take forume, ki so prijazni (ali pa vsaj večino časa), podpiram in jih zelo rada prebiram.
Čudna žverca Tina

Pozdrav vsem čudnim žvercam :)).
Babi, punce pred mano so povedale že vse, kar bi rekla tudi sama. Mogoče bi dodala sam še to, da je verjetno prav, da se zavedamo možnosti prisotnosti ljudi, ki so vse tisto, kar si ti naštela – zafrustrirani, nerealizirani itd…. To zavedanje nam lahko prihrani marsikatero grenko minuto, ki bi jo lahko imeli zaradi pomisli, da se na forumih pa zbirajo sami dobri in pošteni ljudje, ki jim ni do tega, da bi za vsako ceno ostali anonimni. Vedno srečujemo različne ljudi tudi v “resničnem svetu”, zakaj bi bilo tukaj drugače. Enkrat sem že napisala, da se je ob vstopu v medmrežje najprej treba naučiti tega, kako ignorirati stvari (ljudi), ki te motijo, ali pa če se že spuščaš v razpravo z njimi, ostajaš na nekem recimo temu “noramalnem” nivoju komunikacije. Da tudi na internetu nikomur ne rečeš tega, kar mu ne bi rekel iz oči v oči. Se mi zdi da je potem komuniciranje res prijetno.
Res pa je včasih to zelo težko (vsaj meni), ker me prime da bi napisala kakšno zelo pikro pripombo. Ampak me je to v času obiskovanja tega foruma prijelo samo 3x, pa še to pri eni in isti osebi ;-).
Naj dodam še to, da je internet ena krasna zadeva kar se tiče pridobivanja informacij (pa ne smo tistih “kao” nepotrebnih) in da mi je v času mojega študija ob delu prihranil marsikatero pot in uro iskanja študijskih gradiv. Res lahko potegneš mnogo koristnega, če želiš. Če pa pridejo ljudje na internet z namenom provokacije, soljenja pameti vsem drugim (ker jih verjetno v resničnem svetu nihče ne jemlje resno) – hitro se opazi rezlika med vsiljeno prijaznostjo in tisto pristno namero pomagati, ali celo z namenom izkoriščanja (saj poznamo razne pedofilske afere in afere z zlorabami kreditnih kartic) – za vse to pa tako kot je rekla Tinkara – je ravno tako možnost vsak dan v resničnem svetu. In če delamo po pameti se vsemu temo lahko mirno izognemo.
Torej – naj živijo čudne žverce in še naprej veselo klofajo po tipkah (da bomo še drugi imeli kaj od čudovitih življenjskih izkušenj).
Lep večerni pozdrav.
D.

Hej! Hvala za prijetno izmenjavo mnenj.

Zelim vam lep praznicni dan s pomladnim cvetom v vazici. Babi

Hoj, Babi! Razpravo, o kateri govoriš, so najbrž postavili na ogled psihologi. Sama sem zaradi narave dela obdana s kar nekaj psihologi in premnogokrat smo “nepsihologi” milo rečeno začudeni nad njihovimi stališči in (včasih celo žaljivimi in nerazumljivimi) dejanji. Saj poznaš tisto teorijo o tem, kdo se pravzaprav odloči za študij psihologije? To so ljudje, ki dvomijo vase in upajo, da bodo preko študija našli samega sebe… (naj mi prisotni psihologi oprostijo, ampak ugotvitev ni zrasla na mojem zeljniku, poleg tega pa so povsod tudi izjeme).

Skratka, Babi, definicijo forumov in forumašev ne bi jemala kot alfa in omega, ampak bi se bolj oprla na drugo teorijo – človek je namreč družabno bitje, ta družabnost pa se z razvojem tehnike usmerja v virtualnost.

P.S. Psihologi bi rekli, da sem se oglasila zato, ker se čutim najmanj prizadeto…če že ne ranjeno…. ::)))

Lep dan ti želim,
Modra

Veliko je bilo že povedanega, tako da rečem samo, da se pridružujem.
Res se dogaja, da se na forume spravijo zafrustriranci in da se skrivajo v anonimnosti, vendar tudi po gostilnah visijo pijanci, pa to nismo vsi, ki hodimo tja. Imam prijateljico, ki za živo glavo ne bi sama prestopila praga lokala, ker v lokale hodijo le pijanci…
Mene bolj skrbi to, da mi forum jemlje kar nekaj časa (ki si ga sicer vzamem, vendar v vsakem primeru na račun nečesa drugega). In to, da ga pogrešam, če si tega časa ne morem vzeti… Sicer pa, menda smo vsi odvisniki od nečesa, pa naj bodo slabe ali dobre stvari. Če že moram izbirati, izberem naš forum.
LP Mimi

na ta forum sem naletela zgolj slucajno. neko popoldne sem nekaj iskala…brskala in “pritisnila” na med.over.net. preletela sem vse forume,tale mi je pa bil nekako najbolj simpaticen: ) in sem “ostala”!
sedaj je to nase “druzenje” postalo nekako ena od mojih dnevnih “obveznosti” ! 🙂
upam,da se bomo se naprej tako prijetno druzili !! lp petra

po kosilu -za …….
Zakaj zopet letimo od loncev?????
Sam forum-(spot) ,nam je nekaterim všeč ,kar pač naj bi bila
kulinarika ,ne bi rad izpadel-nevljuden (žaljiv) , na “spotu-po Vaše” ,
ni nič pametnega za v lonec ,le -oprostite , čveke . Od tega , bo veliko
lačnih!!!

Veš kaj, ogi, ti pa že rahlo pretiravaš. Sicer pa ne razumem bistva tvojega pisanja. Nasvet (povsem dobrohoten): mogoče na tem forumu ne funkcioniramo tako, kot ti hočeš, zato pojdi tja, kjer te bodo upoštevali. Veš, ta forum ni od februarja, ko si se tukaj pojavil ti. Tukaj se zbira dobra družba, ki ima svoja pravila. Mogoče pa jih ne želimo spreminjati?!
Pa brez zamere (saj sem se brzdala, da ti nisem napisala bolj direkt)
deka

Hojla babi in ostale(i),

jaz mislim, da gre le za stereotip. Danes živimo v svetu, ko nam neprestano zmanjkuje časa, zato je logično, da si želimo čimveč stvari poenostaviti. In internetni forumi so kot vir najrazličnejših informacij zelo “komot”. Včasih je prednost tudi anonimnost, sploh kakšni zdravstveni forumi… Na misel mi pade še naslednji razlog – večina nas ima prijatelje (tiste v pravem pomenu) že od nekdaj. A vendar prijateljstvo ne pomeni, da nas s prijatelji druži čisto vse, kar nas v življenju zanima. Vsakogar izmed nas interesirajo določena področja, teme…, kjer v real lifeu morda ne najdemo sorodne duše oz. vsaj ne v tolikšnem obsegu, kot bi si želeli. In spet so tukaj forumi, kjer lahko izmenjuješ mnenja in izkušnje z drugimi ljudmi, ki jih zanimajo točno iste stvari kot tebe. In tako se sčasoma med takšnimi internetnimi znanci razvijejo prave prijateljske vezi, čeprav se morda s to osebo nikoli ne bomo srečali. En poseben čar, bi rekla.
Čudne žverce… so pa itak povsod – tako v resničnem življenju kot na internetu. Res je, da se morda na netu najde več takih žverc, ker jih na žalost veliko povezuje anonimnost z večjim pogumom, brezobzirnostjo, skratka veliko se jih vede drugače, kot bi se v živo. Čeprav je to zelo različno od foruma do foruma, seveda. Zato pač obiskujem takšne, kjer se “najdem”. Čudni ali ne čudni… kdo ima v bistvu pravico, da sodi o nas? Važno je, da smo sami zadovoljni 🙂

LP, Staša

pakaj tale ogi hoče spoloh povedat, jaz ga sploh nič ne štekam?

Spoštovani Ogi, če bodo obiskovalci tega foruma skuhali vse, kar se je tukaj nabralo napisanega, so gotovo preskrbljeni za letos, zato naj te ne skrbi, da bo kdo zaradi kakšnega posta o čem drugem in ne hrani, lačen.
Lepo te prosim, zakaj se praskaš tam kjer te očitno ne srbi???
Se še vedno nisi naučil ignorirati stvari, ki te motijo? Poizkusi, vaja dela mojstra.
In kaj je to “spot – po Vaše”??? Še nikoli nisem zasledila da bi kdo temu mestu rekel “spot”.
No, pa še druge stvari so ki jih ne razumem. Npr. – kako lahko nekdo, ki se ima za poznavalca pravopisa, napiše gdo (ne samo enkrat), Vlatka (saj ne more biti, res pa je) in še kaj bi se našlo. In ne misli, da mene moti “nepravopisna” pisana beseda na formu (saj nismo pri uri slovenščine), ampak ravno ti si bil tisti, ki si se hvalil da pišeš knjižno in da naj bi verjetno tako počeli tudi mi. Skratka jaz imam očitno kratko pamet, pa mi ni vse čisto jasno. Vem pa nekaj. Namreč očitno nikogar drugega ne motijo naša pisanja mimo loncev (aja – “vrnimo se loncem” tudi verjetno ni najbolj pravilno, po moje vsaj en K manjka vmes. ali pa je moja profesorica slovenščine slabo opravila svoje poslanstvo) razen tebe.

tudi meni tvoje sporocilo ni cisto jasno!? kar se pa slovenscine tice…no ja,kar precej napak je.! res je,da tudi na tem forumu prihaja do “napak”….slovnicnih,pravopisnih… nihce se ne spodtika obnje…zakaj bi se ravno ti!? lp petra

Uf, madžarščina mi je vedno delala težave, he,he…. Lepo prosim za prevod. 🙂

lp
Modra

Hej!

Se enkrat hvala za vse lepo napisano.
Saj se ne sekiram.Pri teh letih se ze dovolj poznam in ne zgubljam casa z
“iskati se “.
Zdaj mi je prisel na misel stavek,ko decek vprasa oceta,kje je mama.
Pa mu odgovori: Sla je nekam,da poisce samo sebe.
Decek :Saj ve ,kje je;zakaj bi se potem iskala!

Vem,da se v enem letu,kar se pogovarjam z vami,osebnostno nisem spremenila,vsaj v minus ne. Tudi bliznji niso tega opazili.
Predalckanje pri ljudeh mi je tuje,ker vem,da je vsak posameznik individuum zase in sreca,da je tako. Mi je pa z vami lepo in ni mi zal,da sem vas nasla.
Soncen pozdrav- zacinjen z burjo,ki tako lepo vse prevetri,tudi misli Babi

Se bolj poredko oglašam (lenoba), berem pa velikokrat. Sem morala prav razmislit, kaj naj napišem, da bi približno ustrezalo mojim občutkom, ko se “pasem” po temle forumu. Morda: kot da bi brala kuharsko knjigo, ki diši po jedeh, ki so v njej opisane, zraven pa še skledo drži, da ne pleše po pultu.
Če bi pa kdorkoli skušal skuhat in pojest vse, kar je bilo na tem forumu dobrega napisanega, se lahko pa takoj vpiše v Guinessovo knjigo rekordov kot – ne vem kaj, ampak kot nekaj gotovo.
Jaz uživam, če me ima kdo za čudno iz takih ali drugačnih razlogov, pa ne morem pomagati – vsak si lahko misli, kar si hoče. Važno, da sem sebi in prijateljem (moja profesorica bi rekla – pomembnim drugim) OK in da ne težim.
Ah, vsem želim lep dan! (Imam doma mascarpone in tiramisu danes ne uide!) Mina

Sama sodelujem kar na nekaj forumih, in to zelo različnih, seveda največ zaradi zbiranja informacij in učenja. Na misel mi je prišla slika, kako stojim pred Prešernovim spomenikom in vpijem – »hej, ženske, ali katera ve za kak dober recept za bučke?« In potem se ženske postavijo v vrsto, da bi mi lahko povedale svoje recepte. Ali pa, da dam v časopis oglas: “Kdor kaj ve o zdravljenju revme, naj mi to sporoči na naslov….:” Smešno, kajne. Internet pač olajša zbiranje informacij. Če se ob tem stkejo še kakšne drugačne vezi, toliko bolje! Prijateji, sodelavci, druženje, vse to ostane, kot je bilo, oziroma še gbogatejše, ker več veš. Če pa ta ali drugi forumi pomagajo tudi komu, ki je »nerealiziran«, »zafrustriran«……, toliko bolje! Saj to še ne pomeni, da je človek slab, da ga je treba odpisati, zavreči. Nekateri pač teže navezujejo stike »v živo«, pa to ne pomeni, da jih nič ne zanima ali da nimajo česa povedati, da nič ne znajo. Nihče nikogar ne sili, da se vključuje, in če nekomu družba na nekem forumu ni všeč, naj si pač poišče drugega (ali pa formira svojega).
Ogi nas je sprovociral – morda pa je to tudi hotel in se zdajle hahlja v kakšnem kotu.

Lep pozdrav – Astra.

OGI SE NE SKRIVA V KOTU in se tudi ne hahkja -nekomu ki bi potreboval
nasvet,če ga uporabi ali ne – njegova stvar.
Kot ,prvo ,nisem in niti nimam -namena, kogarkoli sprovocirat .
Kot ,drugo ,sem že omenil ,na eni od spletnih strani ,gdo (kdo),gre
komu v zelje .POMISLITE-koliko napisanega – pa nihče ni omenil
metinega čaja ,za pomiritev ali skodelice toplega mleka z medom-
tudi za pomiritev .Žal mi je ,za vstop v Vašo spletno stran ,ker mi je
bila -še mi je, odvisno od AVTORJA . Dovolite mi ,malo pikrosti.
Mar tudi pri kuhanju , preštejete vsako “vejico”-začimbe in vsako
“pikico”soli-upam,da sem bil toleranten-glede ,na Vaše -pikre…..
VRNITE SE K LONCEM ,MI PA BOMO ČOHALI PO RAJNGLAH .
L.P . OGI

Ogi!

Mislim,da zna vsaka od nas pripraviti sebi primeren caj za lajsanje marsicesa.Vse smo dale skozi mladostne tezave in potem se kaksno.Tudi vemo,kateri caj ponuditi dojencku in vecjim otrokom.
Tovrstne literature je veliko in vsaka revija in casopis vse to ponuja.
Nismo nepismene!Tudi na embalazi pise,kako in za kaj ga pripraviti.

O metinem caju in se katerem drugem smo ze pisali.O zajbljevem mleku s karamelom in medom tudi,pa o dobri limoni z medom…

Res ne vem,zakaj se usajas na nas. Sem dobrohotna in malenkosti me ne ganejo,toda vcasih … Se ti ne zdi?
Mar ne bi smele tudi o cem razmisljati? Ko kuham,razmisljam o marsicem.Vcasih sem sestavila v glavi krasno ucno uro,ko sem mesala ali mesila,razmisljala o dobri predstavi in si tudi kaj zapela. Ne zanimajo nas samo lonci in piskri.

Se vedno je napisano dobrohotno. Babi

BABI HVALA ,DA SI PRAVILNO RAZUMELA -MOJ , ODZIV
nežen -napram prejetih .
Ne vem še kakšna bo reakcija ostalih .
Tudi , pri meni -med kuho ,brodi po glavi ogromno stvari -predpogoj-
v ozadju ,še muzika ali T V ,tako lahko rečem ,da kuham z užitkom ,
na žalost ,kadar utegnem , po navadi pričnem šele ob 21 .00 ,ko se
poenotimo s svojimi željami in časom prihoda vseh -na kosilo .
Zastopim pa tudi – na srečo je že za nami ,”revice” , (ni žalitev) ,
ki pridejo domov iz službe ,če jo na srečo še imajo ,s polnim naročjem
otrok in vrečk -kot so nekatere že omenile in še zraven otrok -moža
anelfabeta v kuhinji in pri otrokih , oprost še zadnj opazka .
Moj moto na spletu vam je znan ,pomagajmo .
Mi že itak : SKORAJ ,VSE ZNAMO.
Bi pa imel eno prošnjo -če smem -BRODET na Primorski način -po
domače .
P.S. Poslal sem vam voščilo ,za že minuli in prihajajoči praznik .
Saj ne grizem ,da si ga niste upale pogledat .
Rad pa zamijavkam ,če mi kdo stopi na rep .
P.S.II
Oprosti babi ,da sem se obesil na tvojo stran ,da ne bo nesporazuma ,
ker si najbolj brana in vsem -pomagajoča ,bi še samo vprašal ?
Kaj je z mojimi “rasterji” ,računalnik je ” mlad ” , saj je že peti pri hiši ,
vendar je pri meni čitljivost -čudovito normalna ? -OGI L.P.

Ljudje kaj vam je . A ste čisto zmešani. Še na tem forumu toliko grdega, kreganja… Zakaj?
Pa saj to forum od Babi. Pa kaj se greste…
Lp IDA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close