razlaga
Saj vem, da je sigurno bilo pisanja o tem – ampak pač nisem našla. Prosila bi za razlago oznak na stekleničkah
– eau de toilette
-eau de parfem………
Saj veste kaj mislim – pač očitno nisem ” posvečena ” v te zadeve. Dišim pa vseeno rada lepo.
Pa še namig glede dišave za v službo. Da bi bila opazna, vendar ne vsiljivo moteča.
eau de toilette – toaletna voda
eau de parfum – parfumska voda
Razlika je v koncentraciji…..bolj intenzivna in obstojna je parfumska voda, velikorat je za moj okus celo premocna, sploh ce isces nekaj za v sluzbo.
Ce ni res neka slaba varianta toaletne vode (kot naprimer lacoste touch of pink), bi se jaz kar odlocila za toaletno vodo, saj jih je veliko kar kvalitetnih. Pa se cenejsa je.
Za disave v sluzbi pa bi ti mogoce svetovala, vendar sploh ne vem kaj ti disi, bolj svezi parfumi ali bolj sladki. Opisi malo kaksni so ti vsec, pa bomo pomagale.
Drugace pa ce gres naprimer na kaksno tujo spletno stran, ti zraven opisa parfuma pise za kaksno uporabo je (romantic use, informal use, OFFICE use)……
Lp!
Če se lahko priključim….
Nekoč sem brala, da za “mlado kožo” je čisto dovolj toaletna voda. Parfumska voda pride vpoštev pri starejših gospeh, ko se kislost kože poveča (mogoče zmajnša-joj zdaj ne vem) in zato je boljše, da je parfum bolj koncentriran. Če pa imaš probleme s kožo boš mogoče tudi ti morala poseči po parfumih. Najbolje je, da greš v parfumerijo in se pošpricaš po koži in čez nekaj časa povohaš… Pa daj povohati še komu..
Forum je zaprt za komentiranje.