Razlaga sanj
Pozdravljeni,
nikakor ne morem mimo svojih groznih sanj, zato pišem tukaj, če morda kdo ve kaj naj bi pomenile.
Sanjala sem žabo, kateri sem na silo odtrgala krake. In ob vsem tem sem se tako grozno jokala in klicala na pomoč, da sem se od sile in joka tudi zbudila.
Prosim za razlago, če kdo ve.
Hvala
Pika
Jok pomeni sreča, veselje, žabji odtrgani kraki neko novo stalnost (služba, fant, prijatelj/ica morda zdravje,…. karkoli kar prej ni bilo status quo bo to postalo in s tem je povezano veselje).
Klic na pomoč je zavedanje lastne nezadostnosti, nemoči, izgubljenosti, čas je da nekaj narediš s tem…kako je s tvojo “hrbtenico”, se znaš postaviti zase?
Imam nekaj knjig z razlagami sanj, njihovo simboliko, tako da če nič ne drži od tega so moje bukve krive :-))
By the way: to niso nobene grozne sanje, grozne so npr ko sonce in zemlja združita in je sam trušč siren in vreščanje ljudi, ker je za vse prišel konec (finally).
Žaba je dvoživka, zato živi v dveh svetovih: vodnem (nezavedno, iracionalno, čustva) in kopenskem (zemlja, stvarnost, stabilnost, čutnost, korenine). Njen razvoj sestoji tudi iz dveh oz. treh stopenj (mrest jajčec – plodnost, paglavec, odrasla žaba) – torej simbol za preobrazbo.
Iztrgati noge, bi jaz rekel, da te nekaj vleče nazaj, predvsem nemoč in strah soočanja s tvojim nezavednim, ki zavira (osebnostno) preobrazbo. In ta je vezana na nezmožnost integracije lastne “marsovske energije” (žabec = princ, moški, ki ga poljubi princeska => psihična poroka ali celostna povezanost moške in ženske “energije” v lastni naturi). Namreč če bi na videz ostudno žabo samo odrinila ali frcnila stran, bi bilo pozitivno (raziskovanje svojega moškega potenciala in postavljanje mej), ampak ti si jo pohabila – pervertirana marsovska energija (destruktivna agresija – trganje žabjih krakov, kri – občutki krivde, jok – otroška nemoč, pasivnost, odvisnost..).
Hvala vsem- resnim in onim neresnim, da ste me nasmejal 🙂
Ja obžalujem kdaj kaj, tudi spremembe si grozno želim… In veliko stvari me teži, kar mi sedaj z vašimi razlagami samo potrjujete- v podzavesti sem pohabljena jaz…
V sanjah sem se počutila krivo, da sem trgala krake žabi, zato sem klicala na pomoč in jokala zraven, da naj ji nekdo pomaga. Nehala pa nisem.
To so že tretje sanje, ki jih ne bom nikoli pozabila- ampak ne o žabi. Ene sem imela v otroštvu, druge par let nazaj. Vse ostale so šle v pozabo.
Hvala še 1x
lp
Forum je zaprt za komentiranje.