Razčesavanje las
Leta in leta sem imela kratke lase in ni bilo težav: umivanje s šamoponom in to je bilo to.
Zdaj pa sem se odločila za dolge lase in imam težave z razčesavanjem las. Komaj jih dobim narazen. Da ne govorimo o tem kako je, če sem kje na vetru. Potem je razčesavanje šele muka.
S čim jih je potrebno negovat, da ne bi imela takih problemov?
Še vedno uporabljam samo šampon. Nič balzamov in podobnih stvari? Verjetno je kaj od tega za boljše razčesavanje?
Kaj pa kak domač recept za ta problem? Recimo kis, kamilice, jajce… kaj v takem stilu.
Imam goste lase, konice so ok, strižem jih redno.
A uporabljaš balzam za lase ko si jih umivaš? Pri dolgih laseh moraš obvezno uporabljati balzam za lase NUJNO, drugače si jih boš trgala in bodo razcefrani postali sčasoma. Jaz si sploh ne predstavljam česati las brez balzama bi me lasišče bolelo od vsega trganja. Kupi si en dober balzam da bodo lasje po umivanju gladki in si jih boš lahko razčesala. Meni je od Ghula balzam všeč. Ghul prodajajo samo v Müllerju kot je meni znano, včasih so ga tudi v Mercatorju.
Od Glis Kurr-a je ena zadeva ko si našpricaš lase po sušenju ali še pred sušenjem las. Za lažje razčesavanje, poglej v dm-u ali v Müllerju. Pa od Ghula imajo tudi za našpricati pred sušenjem, malo poglej…
Aja, še to pa kupi si likalnik za lase če ga še nimaš. Po šamponirajnju, nanesi še balzam pusti to 3 min gor, speri balzam. Dodaj od glis kurra ali Ghula to zadevo za lažje razčesavanje. Potem si jih suši, vedno si jih suši z glavo navzdol, vmes si jih češi še z navadnim glavnikom. Posuši do konca ne smejo biti še vlažni. Potem si jih pa lepo poravnaj nastavi kje hočeš prečo, zahajcaj likalnik za lase in lepo likaj lase pramen za pramenom. Na koncu daj pa na lase še malo kreme za lase od Afrodite ali pa od Elseve kak oljček po celi dolžini las za lesk. Za piko na i pa še posprejaj z lakom za lase. To bi ti moglo držati. Pa dobro polikaj lase, ne sme stati nič tistih drobnih laskov na vrhu mora biti lepo poglajeno, da dobro izgleda.
Definitivno ti balztam manjka. Moraš ga pustiti dovolj dolgo na alseh, da učinkuje. Npr. si umiješ alse s šamponom, izpereš in naneseš bačzam. izklopiš vodo, se namiliš, zdrgneš, zdepiliraš… po cca. 10 minutah (več je boljše), najprej opereš vse ostalo in potem šele spereš dol balzam.
Jaz si za razliko od Princess’ nikoli ne razčesavam las med suširanjem, če že, samo ko si jih zdrgnem z brisačo in konec.
Aha, torej balzam. Se mi je zdelo, da bo nekaj takega potrebno ukrenit. Hvala vama za nasvete.
Likanje bom pa kar izpustila.
Sušenje s fenom pa ne maram. Razen, če moram kam ven it, potem se potrubim. Drugače pa pustim, da se lasje sami posušijo.
Ko smo že pri laseh. Kaj pa kaj domači recepti? Uporablja kdo kaj? Recimo jajčni rumenjak? Včasih si operem lase s kamiličnim čajem. Kaj drugega še nisem sprobavala. Vem pa,da uporabljajo tudi kis, limono, menda tudi olivno olje?
Drugače ni dobro las, frotirati z brisačo po umivanju zato ker jim s tem luske razpreš in lahko scefrani izgledajo, ko si umiješ lase jih je dobro samo popivnati nežno od korena las do konic.
Ja vem te domači recepti, nekateri še majonezo dajejo na lase in pivo. Jaz nikoli nisem teh stvari uporabljala za lasje. Sem slišala že zgodbe potem o tem kako so jim lasje smrdeli po jajcih in majonezi…tko da no thanx. Domači recepti za makse za obraz so pa kull.
Jaz vsake nekaj časa uporabim rumenjak in malo olivnega olja. Mi naredi lase sijoče. Paziti moraš edino, da dobro spereš pol. Poleti si jih vedno posušim na soncu, fen mi jih čisto izsuši.
Princess, meni je likalnik lase ful izsušil in sem nehala z likanjem. Ko sem nekaj časa uporabljala, so se mi lasje začeli cepit, se mi niso nikoli prej in tud zdaj se mi ne, ko likalnika ne uporabljam več. Nimaš takih problemov ali imaš kak skrivni recept za to? 🙂
Majdikaa – Ti bom dala nekaj linkov od strani za katere pišem beauty nasvete, sicer je v angleščini ampak če ne boš kaj vedela prevesti me potem tukaj lahko vprašaš pa ti bom povedala. Nasplošno pa pišem o negi kože, v temle linku je od domačih produktov ki jih lahko uporabiš na koži na levi strani imaš pa na web sajtu še druge tematike, nekaj receptov in mask za kožo sem pa tudi napisala od zelenega čaja:
http://skin-whitening-faq.com/home-made-remedies-beautiful-skin.html
http://green-tea-faq.com/green-tea-homemade-cosmetics.html
http://beautyskincarefaq.com/topics/beauty-tips
Kikica21, jaz likalnik za lase uporabljam samo 2 krat tedensko mogoče. Uporabljam pa vedno kremo za lase od Afrodite da mi navlaži lase. Se pa da lase zravnati tudi brez likalnika samo ko jih sušimo jih moramo zraven še krtačini in ravnati s posebno okroglo ta veliko krtačo.
Drugače si pa lahko prebereš v tem linku od nege las sem tudi pisala od suhih las in nekaj mask za las sem napisala tudi:
http://skin-whitening-faq.com/beautiful-hair-10-minutes.html
Hej, jaz pa zadnji mesec uporabljam čaj iz orehovih listov + navaden šampon brez balzama.
Rezultat: lasje se lažje razčesavajo, so bolj “kompaktni” ter predvsem gostejši; s tem, da še dodam, da se jih sušim na zraku in sploh ne delujejo, kot da bi jih pravkar polizala krava ali pa tako labirintsko razpršeno in prepleteno. Aja, pa mastijo se mi tudi ne toliko (+ 2 dneva bonusa)
No, pa malce so se mi še potemnili, odvisno sicer od naravne barve v kakšen odtenek (= borderline temno/svetla rjava)
Aja, da še dodam, da se mi jih sploh ni potrebno toliko dnevno razčesavati več, kar je ponavadi bila cela znanost 🙂
Majdikaa tukaj je še en link zate za zrelo kožo in kot si rekla imaš aknasto in bolj mastno kožo, mislim da ti bo v pomoč:
http://skin-whitening-faq.com/every-type-skin-requires-different-treatment.html
Pri dolgih laseh je seveda balzam več kot potreben, kot so ti povedale že predhodnice. Poleg tega pa uporabljam še arganovo olje, ki ga vtrem vedno po umivanju las, pa tudi po potrebi. Las napolni, mu daje voljnost in ga ne masti.
Pa frotiranje las res ni priporočljivo, bodi nežna z njimi. Če jih zaviješ v brisačo in jih tako nekaj časa pustiš je res veliko bolje.
No, za balzam/maska (pravzaprav je ime produkta nepomembno, saj delujejo podobno, marsikateri balzam je boljši od maske) so ti že vse predhodnice povedale, da je neprecenljiv. Če si pripravljena dati malo več, ti priporočam Keune balzame ali mase ali pa Tigi Oatmeal&Hooney, od cenejših pa je meni ok rumena Gliss Kur maska ali pa Garnierjev balzam Acocado % Shea butter. Jaz bi dodala samo še to, da uporabljaj nežen, neagresiven šampon (meni so všeč Lavera, nekaj časa so mi bili ok tudi Alverde, a so se zdaj sestavinsko spremenili in so mi čudni).
Nisem pristašica majoneze, jajc in kisa za lase, olivno olje pa se mi zdi za lase premalo hranljivo. Veliko boljše je, kot je že japkica omenila, arganovo. Ko sem imela izsušene lase, sem uporabljala to ali pa avokadovo, ki sem ju naročila preko neta. Glede olj je pa tako, da je najbolje, da jih dan pred spanjem naneseš na lase, spiš na blazini z brisačo pod glavo in si zjutraj lase temeljito opereš.
Za kopanje v bazrnu/morju, ki dodatno sceflja lase in otežuje razčesavanje, ti priporočam tole zadevo:
Sem si nabavila balzam. Komaj sem našla kakega takega za mastne lase. Večinoma so za suhe, krhke, poškodovane… moji se pa mastijo. Ostalo je pa ok.
Te linke moram pa malček bolj preštudirat.
Sem že jezna na vse te šampone. Imam namreč kar naprej mastne lase. Nujno si jih moram umivat vsak drugi dan, drugače sem kot bi me nekaj polizalo po glavi.
Kupila že 100 raznih šamponov proti mastenju las pa ni rezultata. Bila sem celo v lekarni na pregledu lasišča in avša jaz nabavila drag šampon (10€) + nek preparat, emulzijo ali nekaj takega za 35€. Učinka pa ni bilo.
Zato se moram zdaj bolj poglobit v bolj naravne zadeve, bo vsaj bolj prijazno žepu.
Majdikaa ali si ti barvaš lase ali imaš naravne?
Ker veliko žensk ima problem, ko si ne barvajo las in so že tako nagnjene k mastenju las, da potem ko si jih še ne barvajo se jim dodatno še bolj mastijo. Sem videla že kar nekaj žensk, ki so imele tako težavo, in ko so si začele lase barvati se jim je vse to znormaliziralo.
Ma ja saj vem, moje mnenje je precej osamljeno, pa vseeno, sama sem proti vsej tej kemiji, kozmetiki (iz nafte), sploh proti balzamom, (ki se vežejo v lasno strukturo), če se le da uporabljam naravno kozmetiko, pa še te čim manj, lase si razčesavam z enim zelo redkim glavnikom in po možnosti samo, (ja saj vem,) enkrat na dan pa še takrat mi ostane kar nekaj las v glavniku (rokah).
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ne, ne barvam si las. Imam pa nasploh že od nekdaj težave z mastnim lasiščem in mastno kožo.
Katenjka, naravna kozmetika – in nasveti več kot dobrodošli. Tako, da kar piši kake dobre recepte. Sem si kupila eno knjigo na to temo, samo se moram še poglobiti v to.
Potem pa bom hodila s kumaricami na obrazu in kamiličnim čajem v laseh :).
Samo tole razčesavanje mi pa res ne gre.
Majdikaa, poiskusi s kako barvo, lahko se sama pobarvaš s številko 2. Dvojka na barvah v drogerijah pomeni da se še sperejo in da ne vsebujejo toliko peroksida, 3 pomeni da je peroksid in se ti ne bo spralo. Probaj, da boš videla efekt. Če imaš rjave lase si kupi eno lepo rjavo barvo ali pa kupi Kano(sedaj imajo kano v vseh barvah tudi blond odtenkih če si blonđa) in Kana je naravna. Da se ti ta maščoba znormalizira…Če te je strah barvanja, pa pojdi k frizerju in vprašaj če te lahko s Kano pobarvajo, izogibaj se pa prelivom. Drugače je pa dobro lase čim več razčesavati, da zrak pride vmes in se prezračijo. Tudi tiste ženske ki veliko čope, fige, frizurce nosijo to ni dobro za las, da je stisnjen. Pa tudi pred vsakim pranjem las, tudi če so še tako zavozlani in skuštrani jih moraš dobro razčesati tudi če so umazani. Tako bodo bolj svilnati ko bodo oprani.
Kar se šampona tiče, zdaj uporabljam neki pleh, raje ne bom napisala, sicer pa iz lusha.. za lase, kot se je že pisalo, da kdaj pri pranju uporabiš jajce, kumarice za kožo, še boljše je, če jih ješ, bučke, lubenice, vse kar je iz te družine, po možnosti seveda ne da kuhaš, s tem hidriraš kožo od znotraj, kar je v bistu skoraj edino prav.
Aja to z mastno kožo sama nimam nobenih izkušenj, mogoče ker tako malo jem čokolade, tu in tam jem temno čokolado, ponavadi kar jedilno če kaj pečem, zdaj imam slabo vest ker sem nekaj obljubljala za piknik, pa ne bo šlo… zdaj ravno študiram, zakaj pravzaprav ne rabim čokolade, menda ima to veze s popredmetenjem, je nekako obratno sorazmerno, ekskluzivni ali–ali … ali čokolada… nič jasno..ccccc
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Misliš, da dobiš ta svetleč efekt takoj? Najbolj pomaga po umivanju in sušenju ali pa tudi tako, da se na lase nanese krema za lase ali pa kak oljček, samo ne preveč da potem niso mastni. Je pa težko če imaš suhe lase kar takoj dobiti tisto vlago. Pa za lesk pomagajo tudi barve za lase, mislim da se vsaki pobarvani lasje svetijo.
Forum je zaprt za komentiranje.