Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Razbremenitev plač

Razbremenitev plač

A mi lahko kdo razloži kako je obvezna božičnica razbremenitev dela?

Ne gre, če si butast.

Zaposlene pri meni bodo dobile višje izplačilo kot pa ga dobijo zdaj.

Božičnico izplačujemo pri nas že leta.

Odgovor na objavo uporabnika
Tona101, 17.09.2025 ob 08:05

Ne gre, če si butast.

Mi lahko prosim razložiš, ker sem tudi jaz butasta?

čist lepo. Vzemimo za primer celjske mesnine d.d. Tam zaposleni (vsaj bilo je takrat tako, ko sem jaz delal pri njih) dobijo za božičnico 1 kg hrenovk, 1 kg krajnskih klobas, 1 steklenico Jeruzalemčana in še neke pizdarije.

To je sasmo dodatno zmanjševanje konkurenčnosti gospodarstva. Ptič si enostavno volivce kupuje na denarju iz gospodarstva.

Imaš prav, v bistvu je obvezna božičnica dodatna obremenitev, za 80% delodajalcev, ker jo do zdaj niso izplačevali, oziroma je bila za njihove zaposlene nekaj mističnega, nedoseglivega, sanjskega…… Slovenski delodajalci, so  jude, sotone, monstrumi, in antikristi! Pametnemu popolnoma dovolj!

Bodo pa manj dal. Moralabi biti obvezna delitev dobička ne pa samo abnormalne nagrade vodstvu ker zaposlenim ne dviguje plač in jih peha v revščino.

Namesto, da bi delodajalec povisal place zaposlenim in jim vsak mesec dodal 100€ od katerih bi delavec dobil komaj 50€, bo zdaj delodajalec decembra izplacal 600€ delavcem, kar njim znese po 50€ na mesec, a delodajalca bo to kostalo le 600 in ne 1.200€ po delavcu, ker je bozicnica neobdavcena.

Vsi hepi.

Vsak neobdavčen dohodek iz delovnega   razmerja je razbremenitev obdavčitve dela.

logicno, 17.09.2025 ob 12:46

Namesto, da bi delodajalec povisal place zaposlenim in jim vsak mesec dodal 100€ od katerih bi delavec dobil komaj 50€, bo zdaj delodajalec decembra izplacal 600€ delavcem, kar njim znese po 50€ na mesec, a delodajalca bo to kostalo le 600 in ne 1.200€ po delavcu, ker je bozicnica neobdavcena.

Vsi hepi.

No ja, so firme, kjer je božičnica 600 krat 2 ali 3 ali več.

Hahahaha, kakšna drama, ma sam neki so dal ven, vsi cajtngi takoj v luft !

Se mi zdi, da od tega ne bo nič !

JAz bi itak dal avstrijski sistem, 14 obdavčenih plač, delo 42/63, de so penzije vsaj znosne, ja bi pa zmanjšal davek na profite, dal bi na 10%…

Prepoved dodatkov do minimalne plače, kot je v turizmu, trgovini in proizvodnji, tega nema ! Če hočete imeti DDV tako kot je, poglejte hrvaško in MAdžarsko z inflacijo, ko imajo razdavčene plače in Madžarska DDV 27%. Pa cene v HR, kako divjajo non stop ! Pa penzije kakšne so zaradi konzervativnega sistema bogatenja bogatih ane…

Niti Janševa vlada ne bo manjšala prispevkov od plač,mjih ni še nikoli, poscamala je kao, da je dala predlog tik pred volitvami, k0 so vedeli, da bodo izgubili. Drgač pa dobr vejo, da je treba met finance vzdržne in da je treba vse razložit Bruslju. Pa IMF pa OECD, pa tako naprej, a vi mislte de ste samostojni al kaj??

Morate se pa malo tud vprašat, da ste lahko na bolniški, če vam gre čez komisije tud dolgotrajno, da imate invalidske asistence poklice, sedaj bo še za dolgotrajno oskrbo, regresirana jajca povsod, naj vam en vrže ven izračun, koliko stane samo zdravljenje raka, recimo, ko vi veselo kadite 40 let ane… dejte mal pomislt na te zadeve , kaj imate, poglejte Ameriko, 5 dni na lesto is lahko na bolniški, pol te pa lahko delodajalec mirno odpusti, da o ostalih svobodnih kao rečeh ne govorimo !

Država veliko stvari refundira in sofinancira, sploh velikim firmam, pa razpisi za to in ono, seveda da bi bil,  da imam namesto plače 2000, raje 2500, ampak če imam s kakšno življenjsko situacijo ultra stroške, pol se pa ne strinjam!

Tako kot JAnšev ZUJF anede…tastara imela penzije 1250, pa jo je ZUJF oklestil na 950. Evo ti štalo, demenca, treba je v dom, ker je diagnoza zelo napredovala, nisem moral skrbet zanjo..seveda dom je stal okrog 1300 na mesec, penzija +150 dodatka na postrežnino pa je bilo 1100 evrov, doplačila mojega 200 evorov na mesec ! Anede , take stvari …

To je spodleteli Holobov poskus manipulacije. Dojel je, da je njemu in Svobodi podpora strmoglavila. Zraven je še poklapani Han, ki mu je jasno, da so naredili veliko škodo, ko so ukinili davčno olajšavo, ki jo je prejšnja vlada uvedla.

Na naslednjih volitvah je treba pomahati v slovo Svobodi, Levici in SD.

računovodkinja iz JS, 17.09.2025 ob 08:59

Zaposlene pri meni bodo dobile višje izplačilo kot pa ga dobijo zdaj.

Božičnico izplačujemo pri nas že leta.

se ene tvoja laz….kaj bodo dobile vec?a ti terba mislis da ce bo pernsti debil umiknal dohodnino z bozicnice da pol bodo tvoje doble vec?cudni da tebi debilu ne vklopi da je edina prava pot da se zniza JAVNA PORABA IN OBREMENITVE PLAC ….jebalo te racunovodstvo

flance o konkurenčnosti gospodarstva flancajo samo tisti, ki nas primerjajo z albanijo. če tekmujemo z njimi, pol res zgubimo na konkurenčnosti, ker albanci, bosanci pa bolgari lahko delajo trikrat ceneje.

avstrijci imajo dvakrat višje plače kot mi, pa so še kako konkurenčni.

Julij Cezar, 17.09.2025 ob 18:20

se ene tvoja laz….kaj bodo dobile vec?a ti terba mislis da ce bo pernsti debil umiknal dohodnino z bozicnice da pol bodo tvoje doble vec?cudni da tebi debilu ne vklopi da je edina prava pot da se zniza JAVNA PORABA IN OBREMENITVE PLAC ….jebalo te racunovodstvo

Samo tiho bodi, ker se ti očitno nič ne sanja, pojma nimaš!

Od 1.1.2023 božičnica do povprečne plače NIMA dohodnine, samo prispevki se plačujejo!

Golob je dohodnino že umaknil!!

Racunovodkinja iz JS, 17.09.2025 ob 20:25

Samo tiho bodi, ker se ti očitno nič ne sanja, pojma nimaš!

Od 1.1.2023 božičnica do povprečne plače NIMA dohodnine, samo prispevki se plačujejo!

Golob je dohodnino že umaknil!!

In ja seveda bodo dobile več, če bodo umaknjeni še prispevki!

Če namenim recimo bruto 2.500€ na osebo za božičnico in ne bo treba plačati prispevkov, bodo dobile celih 2.500€ in moj strošek bo 2.500€ in ne tako kot zdaj, ko je moj strošek za bruto 2.500€ skoraj 3.000€, one pa dobijo malo manj kot 2.000€.

Ja ampak tudi bozicnica ne gre v pokojninski sklad. Je le denar na račun.

Če hj, 17.09.2025 ob 20:42

Ja ampak tudi bozicnica ne gre v pokojninski sklad. Je le denar na račun.

Če se izplača kot poslovna uspešnost, se tudi za pokojnino upošteva. In ravno tako ni dohodnine do določene meje.

Kje je la zdaj tvoj komentar?

Men so zmagovalne te fore, ko so delavci proti svojim dodatkom, k jih uvedejo vlade, ker jih pač ena opozicija prepriča, da to ni ok ! Te pa zmagajo, to je tako zabito, da dol padeš !

Se pravi sem desnuhar imam plače recimo 2000 neto, pa regres 2450 ta velik, ki ga je uvedel ŠAREC in ne JAnša, zdej bi pa poleg tega zakonsko dobil še recimo 500 evrov decembra, a ne, oni proti ! Ker so tolk glupi in verjamejo kapitalistom, da ne morejo preživet, a splošne bilance so ultra nabite s profiti. V našem fohu non stop jamrajo, ako že 20 let ni keša, a privatniki kupujejo hotele in vile na HR za andaljno oddajo ali podobno, dejte no, ni sam fora de imajo sami vile z bazeni, ampak kupujejo hotele, halo?? Curakelj pa dela za njih 10 ur na dan, da mu da minimalno plačo in nekaj na stimulacijo pomuti, v penzijo bo šel pa z minimalcem ali pa malo čez ! Kriva je seveda država, ker jih debilen šef prepričuje, de on nč ne more, de je tak sistem ! zato tud uvest najprej neto plačo, pa se nato odredi davke na neto prejemek, seveda ne po teh stopnjah, pa bojo penzije bistveno višje. Je pršel en tip v naši firmi direktorci jebat mater, da nima p od penzije, pa mu je rekla: sam bi šparal, jaz odvajam samo minimalne prispevke ! A tip naredil tud po 60 ur na teden, like 30 let skoz ! kombinacija minimalac za davek + stimulacija pa mal na roke pa smo tam !

Naj da Golob ne vem ven, obvezna izplačila 250 v novembtu, drugih 250 obveznih do 18. decembra in to je to. Dobre firme bojo seveda upoštevale dosedanje fore, do 1100 brez priospevkov ane, tako kot sedaj.

ISto kot štemplanje. Proti so bili samo uni k mutijo, urejene firme so to imele že zdavnaj !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close