Ravnokar iz Dalmacije
Z družino smo se potepali po jadranski obali, in sicer relacija: Murter, Dubrovnik, slapovi Krke, Ugljan, Plitvice. Doživeli smo veliko prijetnega in niti ene negativne izkušnje. Cene so iste kot pri nas, kampi sploh niso pretirano dragi (okrog 20 evrov) in so urejeni, ljudje prijazni, postrežba v lokalih hitra, avtoceste napol prazne, morje brezhibno čisto, Slovencev na južnem Jadranu skoraj nič, precej pa Poljakov in Madžarov, ki so bili vsi zelo kultivirani. Če koga še kaj zanima, pa naj vpraša. Vsi, ki ste namenjeni v Dubrovnik – priporočam kampiranje v kampu Rudine Orašac (14 km pred Dubrovnikom).
Ko smo bli mi, ni blo neke pretirane gužve, se je pa kar polnilo, V Orašcu pri Dubrovniku mislim, da ni problem dobit prostor, ker je kamp zelo velik, večina gostov pa je mobilnih, ostajajo po 3-4 dni in se nato premaknejo naprej. Mi nismo imeli nikjer nič rezervirano, pa smo povsod dobili brez problema.
Govorim o cenah v trgovini – kakšna stvar je dražja, kakšna cenejša – na koncu je znesek približno isti, nikakor pa ne zasoljen. Kupuj tudi dol v trgovskih centrih kot pri nas, pa vidiš da ni bistvenih razlik, torej bodi realen pri primerjavah. Kar se pa cen v restavracijah in gostilnah tiče – sem s Primorske, kjer imamo cene zasoljene, zato smo na ravni tistih iz Dalmacije, iz ostalih krajev Slovenije pa se vam zdi zasoljeno. Ampak bistvo dopusta je, da uživaš in ne gledaš na vsak evro ali kuno posebej, se pa da tudi v Dalmaciji priti poceni skoz. Letos smo bili 10 dni v 3 različnih kampih, s sabo skoraj nič hrane vzeli, vse kupovali, občasno tudi zunaj jedli, pa so bile to naše najcenejše počitnice do zdaj in smo se – verjeli ali ne – vrnili domov z vso zalogo denarne rezerve (tisto, ki smo jo imeli s sabo za vsak slučaj oz. za “preseravanje”). Je že tako: kdor išče na dopustu dlako v jajcu, jo bo pač našel, tisti, ki gre uživat, pa se pri tem ne bo pustil motiti.
V katerih kampih ste bili nastanjeni v času vašega dopustovanje, razen omenjenega. Jaz iščem informacije za kamp Vranjica- Belvedere ali kakšen kar ugleden kamp kjer so razmere dokaj normalne (higiena, toalete in voda..)…
Hvala in upam, da bom s polno mero uživala na potepanju po Dalmaciji, kamor se odpravljam v začetku avgusta.
frajla
Forum je zaprt za komentiranje.