Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice RATITOVEC – ta gora je kar hinavska

RATITOVEC – ta gora je kar hinavska

Koliko ljudi so že letos reševali? Koliko jih je umrlo?

Pa je Ratitovc gora lahko prehodna. Samo če fališ, če imaš kšn štamperle preveč…. pa zabluziš!
Pa jeba, k se spusti megla in nič ne več, kje si.

GRS Škofja Loka – vsa čast! <3

Nobena gora ni nora, vsaka ima svoj čar. Vsekakor pa moraš biti pripravljen, ko se odpraviš v gore, potem je tam prelepo, drugače zna biti pekel.
Meni je Ratitovec ena najleših gora, če že ne najlepša vsaj v Sloveniji, če že ne v Evropi ali na svetu.
Razgledi z Ratitovca so prečudoviti, ena sama prekrasna melodija.

Sicer ni to tema, ampak meni se noben razgled z nobene gore ne more primerjati s Prekmurjem in Panonsko nižino, ko pogledaš okoli, vse ravno, vse prostrano, oko seže daleč do obzorja, kot na morju, nikjer nobene ovire… Ja, tudi morje, če nimaš ravno nasproti kakega otoka ali da z otoka gledaš na celino, širno prostranstvo, nikjer nič, vse ravno, se prav oko spočije.

Meni je tam vse dolgočasno, preveč odprto, kar me navda z občutkom, da sem vsem na očeh.

Medtem, ko takrat, ko se vzpnem na goro skozi kar nekaj ovir in pridem na vrh s čudovitimi razgledi na hribe, gore, planine, doline in morje pod menoj, takrat dobim ogromne energije.

Jaz pa ljubim našo domačo ravnino, pogled na Kamniške planine in – morje.

Lahko je lepa, udobna tura, ampak mi smo enkrat v mladosti nazaj grede zašli in komaj zabremzali noge pred prepadom.

Sodelavka se je lani tam smrtno ponesrečila. Me še danes zmrazi ob misli na to.

Ratitovec gora moje mladosti, Ko so se nas tastari hoteli znebiti, da so lahko politizirali in povedali vse tiste vice, ki niso bili za naša ušesa, so nam dali nekaj denarja in nas poslai na Ratitovec na žgance in cockto.
Najlepši razgled pa sem našel nekje drugje, a ne misli usklajevati pogledov in “malarjev”!

Od kod štartate, je dostopna tudi v tem snegu za povprečno pohodnico, začetnico?

Gost g, mene pa zanima, od kod se ti je zdel najlepši pogled. 🙂

Pa še drugi napišite, od kod v gorah je po vašem mnenju najlepši razgled.
Sem šele na začetku pohodniške pustolovščine in z veseljem preberem predloge.

Pozimi je najbolje s Prtovča, čez Razor, seveda s primerno opremo, pa brez pol litra šnopsa! Če je megleno je Ratitovec precej nevaren.
Meni je najlepši razgled z Malega Golaka, seveda v primernem vremenu. Bil tam gor vsaj 20x, pa se je le dvakrat res dobro videlo na vse strani!
Ampak o okusih in razgledih res ne želim polemizirati.

Pozimi je najbolje s Prtovča, čez Razor, seveda s primerno opremo, pa brez pol litra šnopsa! Če je megleno je Ratitovec precej nevaren.
Meni je najlepši razgled z Malega Golaka, seveda v primernem vremenu. Bil tam gor vsaj 20x, pa se je le dvakrat res dobro videlo na vse strani!
[/quote]

Poguglam, tega vrha ne poznam. Hvala za odgovor. Rada upoštevam nasvete drugih, kar se tiče pohodništva.

Poguglam, tega vrha ne poznam. Hvala za odgovor. Rada upoštevam nasvete drugih, kar se tiče pohodništva.
[/quote]
Ne hodi gor, če je burja! Sem enkrat eno “lahkokategornico” šlepal na špagi gor. Jo je kar metalo v grmovje!☺☺☺

[/quote]
Lepo! Moja starša sta bila en čas oskrbnika Iztokove koče.

Ne hodi gor, če je burja! Sem enkrat eno “lahkokategornico” šlepal na špagi gor. Jo je kar metalo v grmovje!☺☺☺
[/quote]

Hvala za opozorilo. 🙂 si bom dala kamne v žepe.

[/quote]

sama se je metala v grmovje al si ti kej pomagal? :)))

sama se je metala v grmovje al si ti kej pomagal? :)))
[/quote]
Tvoje travme me ne zanimajo.

Jaz se tolikokrat spomnim na najbolšo bančnico, kar sem jih poznala. Simona Polanc, ki se je ponesrečila letos in mi jo je zelo žal. Super oseba, srčna, predana delu, ustrežljiva. Zelo mi je hudo, stara je bila 42 let.

Pred WW2 in tudi po njej so na Altemavru umirali mladeniči, ki so iskali najlepšo planiko za svojo bejbo!
dandanes hodi v hribe vsak cepec, ki misli, da je kondicija, če prideš po štengah v tretji štuk, brez počivanja!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close