RATITOVEC – ta gora je kar hinavska
Nobena gora ni nora, vsaka ima svoj čar. Vsekakor pa moraš biti pripravljen, ko se odpraviš v gore, potem je tam prelepo, drugače zna biti pekel.
Meni je Ratitovec ena najleših gora, če že ne najlepša vsaj v Sloveniji, če že ne v Evropi ali na svetu.
Razgledi z Ratitovca so prečudoviti, ena sama prekrasna melodija.
Sicer ni to tema, ampak meni se noben razgled z nobene gore ne more primerjati s Prekmurjem in Panonsko nižino, ko pogledaš okoli, vse ravno, vse prostrano, oko seže daleč do obzorja, kot na morju, nikjer nobene ovire… Ja, tudi morje, če nimaš ravno nasproti kakega otoka ali da z otoka gledaš na celino, širno prostranstvo, nikjer nič, vse ravno, se prav oko spočije.
Ratitovec gora moje mladosti, Ko so se nas tastari hoteli znebiti, da so lahko politizirali in povedali vse tiste vice, ki niso bili za naša ušesa, so nam dali nekaj denarja in nas poslai na Ratitovec na žgance in cockto.
Najlepši razgled pa sem našel nekje drugje, a ne misli usklajevati pogledov in “malarjev”!
Pozimi je najbolje s Prtovča, čez Razor, seveda s primerno opremo, pa brez pol litra šnopsa! Če je megleno je Ratitovec precej nevaren.
Meni je najlepši razgled z Malega Golaka, seveda v primernem vremenu. Bil tam gor vsaj 20x, pa se je le dvakrat res dobro videlo na vse strani!
Ampak o okusih in razgledih res ne želim polemizirati.
Pozimi je najbolje s Prtovča, čez Razor, seveda s primerno opremo, pa brez pol litra šnopsa! Če je megleno je Ratitovec precej nevaren.
Meni je najlepši razgled z Malega Golaka, seveda v primernem vremenu. Bil tam gor vsaj 20x, pa se je le dvakrat res dobro videlo na vse strani!
[/quote]
Poguglam, tega vrha ne poznam. Hvala za odgovor. Rada upoštevam nasvete drugih, kar se tiče pohodništva.
[/quote]
Lepo! Moja starša sta bila en čas oskrbnika Iztokove koče.
Forum je zaprt za komentiranje.