Rastejo mi dlake po obrazu, ne vem več kaj naredit
Čeprav imaš nekaj v krvi, še ne pomeni, da se tega ne da spremenit. Poskusi najprej zamenjat depilacijsko kremo (a se ti ne zdi to waaay too much kemije za na obraz dajat? nasploh kamorkoli, ampak obraz pa še posebej) za trakce voska. Od balee so fajn pa čist poceni. Zagotovo ti bo držalo dlje, kot pa depilacijska krema. Po voskanju pa možu mal kolonjske ukradi in namaži – uspeh garantiran =)
Iz izkušenj – pomaga edino laser. 6 tretmajev, en na mesec(80 evrov/ tretma), bolelo kot h…č, ampak je vredno vsakega centa in vseh bolečin. Z vsem drugim sem zadevo samo poslabševala. Trikrat sem šla še na obnovitev, enkrat na leto, čeprav je dlačic zelo malo. Pri nas je tudi to dedno, samo nobena ni imela tako hudo kot jaz. Dolgo sem odlašala z laserjem in mi je žal, da nisem šla že veliko prej.
dd, kakšno polt in lase pa imaš? Najbolje je, da imaš temne dlake in svetlo polt, potem je najbolj uspešno. Vem pa, da na žalost pri nekaterih osebah ne deluje, pa ne vedo, zakaj.
Priznam, da sama ne bi upala delat z laserjem za domačo uporabo, ker se mi zdi, da lahko narediš res hudo škodo. Tudi zato sem šla v salon, kjer dela zdravnica in ne kozmetičarka po par urnem tečaju.
Verjetno nas ima kar precej žensk težave s poraščenostjo v zrelih letih in jasno, da gre za zelo različne oblike od blage poraščenosti do zelo hude in trdovratne poraščenosti.
Po moje je največja napaka, ki jo ti delaš ta, da dlake na obrazu briješ oziroma odstranjuješ z depilac. kremo – odstranjuješ le vrhnji del dlake, korenina in sama dlaka se pa na tak način le debelita in zato posledično tam “pika”. Sama si dlačice nad ustnico odstranjujem z depilacijskimi trakci za obraz v kompletu imaš tudi robčke s katerimi odstraniš kar ostane od te lepljive smole, ki je na lističih. Dlake so zelo stanjšane in je dovolj, da naredim 1x mesečno ali še manjkrat in je čisto ok (nič ne pika). Vmes si po potrebi kakšno dlačico spulim s pinceto in to je to. Odstranjevanja z laserjem si ne morem privoščiti, če bi imela denar bi si kupila takega za domačo uporabo.
Jaz sem se nadloge povsod, kamor ne sodi, lotila z IPL za domačo uporabo in deluje. Je treba ponavljat in bit vztrajen, ampak po pol leta lahko rečem, da tri četrt dlak ne zraste več.
Super je, ker se pobriješ z žiletko in potem osvetljuješ, sicer na nekaterih predelih malo zapeče, ampak ni prehudo.
V navodilih sicer piše, da ni za obraz, ampak jaz vseeno uporabljam (brez nekih posledic).
Pozdravljena,
nabavite si posebne trakove za depilacijo obraza ( izgledajo kot ozke folije premazane z voskom). Super poceni in učinkovita zadeva. Z malo več vložka po depilaciji mesta namažite s posebnimi encimi, ki zavirajo rast dlak, uspeh je tu.
Simone Godina Moderator
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165
Forum je zaprt za komentiranje.