Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Rane po lasišču

Rane po lasišču

Spoštovani!

Imam zelo tanke lase, zato barvanja nikoli nisem prakticirala.
V petek sem se odpravila k frizerju, pobarvala sem s temne blond (naravne) na svetlo blond. Ko mi je frizerka nanesla barvo, me je cela glava pekla, kot bi imela na glavi ogenj. Barvo (9% ne vem česa) je pustila na laseh 40 minut.
Glava me je pekla tudi po tem ko je preparate odstranila in še cel naslednji dan.

Dan kasneje pa sem po glavi začutila kraste. Lasišče me še vedno boli (verjetno od krast).

Šla sem nazaj k frizerki, ki se je začudila, rekla je da sem alergična na barvo in da mi v bodoče barvanje povsem odsvetuje.

Mene pa tako skrbi ali je možno da mi že po naravi tanki in slabi lasje začnejo zaradi tega odpadati? V kakšnem času bi se to zgodilo (takoj ali šele čez nekaj dni)? Je možno da sem s tem poškodovala lasne folikle, zaradi česar bodo lasje še slabši? Škode se verjetno ne da popraviti. Tako mi je žal za to spremembo, pa še barva ni kot sem želela. :((

Prosim vas za odgovor!

Pred prvim barvanjem je vedno priporoclivo narediti test z barvo za usesi in sicer 24 ur pred barvanjem.
Verjamem, da jih vecina frizerjev tega ne dela, saj so alergije redke kot prvo kot drugo, pa ko se stranka odloci za spremembo, jo hoce imeti takoj in ne zeli cakati 24 ur. No ampak tu je rizik.
Izgleda, da imate zelo obcutljivo lasisce. Kraste, ki so se pojavile so lahko neke vrste mascobni strtki, ki iritirajo lasisce in izgledajo kot kraste. Mogoce je bilo lasisce na dan barvanja prevec cisto in je potem se bolj obcutljivo.
Lasje ne bodo kar izpadli in dvomim, da je poskodovan lasni folikel, saj je bila le barva za lase. Upam!
Vse se bo normaliziralo v kaksnem tednu in ”krastice bodo izginile. Svetujem uporabo zelo neznega sampona, in sicer tudi v bodoce.
mogoce naslednji svetujem le pramene ali vec barvno barvanje s folijo, tako da barva ne pride do lasica. ce pa bi si zelela temnejso barvo, pa priporocam enega od cimbolj naravnih prelivov.
Svetujem tudi malo izbircnosti pri izboru materiala, ki ga frizer uporablja!:-)

lep pozdrav, alenka

Zakaj pa ne bi poskusila s kano (imajo jo tudi blond)? Lasje so zelo sijoci in izgledajo gostejsi, pa se popolnoma naravno je vse skupaj. Kana je tudi dobra zascita za lase; las namrec ovije in ne prodira vanj, kot je to pri barvah.
Sama imam prav tako zelo tanke lase. Kana je za to idealna. Res je nanasanje bolj zamudno kot pri barvi in je vec pacarije, vendar se splaca. Poskusi?

Zahvaljejem se vam za vaš cenjeni odgovor. Zagotovo bom naslednjič veliko bolj izbirčna ne samo pri izbiri materialapač pa predvsem pri izbiri frizerja. Takšne izkušnje si namreč ne bom več privoščila.

Še enkrat hvala in lepo pozdravljeni!

Obstaja temno rjava kana? In kakšen je postopek nanašanja v primerjavi z barvo?
Hvala za odgovor! 🙂

OMOJBOG. Vem da je to zelo star oglas, vendar kdor koli bere to v prihodnje ker je imel podobno situacijo TAKOJ do zdravnika. Jaz sem se barvala sama doma, enako me je peklo, pustila produkt 30 minut. Ko sem si sprala barvo z las ter posušila lase so se mi na glavi pojavili rdeči izpuščaji. Dobila sem infuzijo (proti srbenju), tablete, mazilo za simptome alergije. Od tega je že 2 meseca, moje lasišče je še vedno zelo občutljivo ter polno prhljaja katerega prej nisem imela. Zdravnica mi je svetovala naj si ne barvam las vsaj 6 mesecev, najbolje nikoli več . 😛

Srčno upam da je šlo to dekle 10 let nazaj do zravnika in da ni na svoje lasišče nanašala nobenega produkta, niti kane. Kajti celice imajo spomin, naslednjič zna biti hujše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close