Najdi forum

ram – RealAudio

hojla.

“V sili” se obračam na znalce s tega foruma.
Na straneh BBC sem naletela na zvočne datoteke s končnico .ram, ki mi jih obstoječi softveri niso hoteli prepoznati. Wikipedia mi je povedala, da je to RealAudio, potem sem nekako prišla do tega, da sem zinštalirala zadnjo verzijo Windows Media Playerja.
Seveda fajla še zmeraj ne morem poslušati, zato sem zdaj tukaj. Datoteka je povrh hecno majhna, če jo shranim na disk, ima komaj 1 kb, kar mi ni videti pretirano v redu.
Vsi triki, ki so mi prišli na misel, izčrpani,
pomoč!

hvala, a.

Poišči RealPlayer in ga namesti. Media Player ne more predvajate real datotek.

hvala,
po dolgih mukah ratalo. Imam RealPlayer od Realnetworks. Danes mi je celo uspelo en fajl poslušat. V bistvu pa rabim fajl nekako prenest v mp3 ali nekaj, tako da se bo vrtel na ipodu. A naj bi RealPlayer znal kaj takega? Sicer najdem en Clip source, ampak potem ne vidim, kaj bi s tem.
lepa lepa lepa lepa hvala.
lpa

Ojej. En teden se že mučim, kako fajl v formatu .ram prenesti na svoj računalnik, da ga lahko poslušam off-line, ali pa morda tudi na mp3 playerju. Neskončno hvaležna nekomu za namig. lpa

Replay in Audio Magic omogočata snemanje tistega, kar poslušamo na računalniku. Seveda mora zvočna omogočati full duplex.

Iz tega razberem, da se načeloma to da. Zdaj pa še nekaj butalskih vprašanj, če smem.

a sta Replay in Audio Magic fukciji RealPlayerja ( v helpu jih ne najdem, torej sklepam, da ne?) a gre za softver?

da mora “zvočna omogočati full duplex” – a to pomeni, da mora že original zvočna datoteka pač biti določenega posebnega tipa, v nasprotnem primeru pa tudi Replay in Audio Magic ne delujeta?

– vnaprej hvaležni tudi moji otroci, ki so že cel teden zanemarjani. lpa

Samostojna programa sta – plačljiva. Verjetno še kakšen drug program omogoča snemanje oddaj oziroma pretvorbo v mp3 med poslušanjem.
Večina novejših zvočnih kartic že podpira full duplex ali v konkretnem primeru: poslušanje in snemanje hkrati.

novejša kartica? te pa nimam.
Potem pa smao še tole, pa neham težit.
A se načeloma .ram clip da shranit na lokalni disk za poslušanje off lune? Če shranim (z explorerjem ali mozilo) , dobim na disku fajl s pravim imenom, a težak zgolj 1 kb, ki se ga potem seveda ne da poslušat.

res hval.lpa

Kartice so od SB16 naprej več ali manj vse full duplex, tko da če ni starejša od ene5-7 let, potem bi skoraj morala bit.

V datoteki, ki si jo shranila je le naslov do Real streama in ne vsebuje nobenih audio zapisov, zato je tudi tako majhna.

Zdaj pa na boljši del, katerega bojo veseli tudi tvoji otroci, ker ne bojo več zanemarjeni 🙂

Stream lahko direktno zapišeš na disk tudi če nimaš full duplex kartice. Poskusi z Real7ime Converter , ki je celo zastonj, s katerim stream lahko direktno pretvoriš v mp3 in shraniš na disk. V URL vpišeš kar ta naslov, ki si ga shranila na disk, pod output vpišeš kam na disk naj ti shrani datoteko, pod Options pa si izberi Convert –> Sound only (MP3) in pa kvaliteto mp3 posnetka.

Ne. To je le bližnjica (link) do datoteke na servverju. Moraš jo shraniti ob poslušanju s ustreznim programom, kot je bilo že povedano.
Podobno je s tracki na avdiu cd-jih, če jih shraniš na disk – ne bo muzike …

hmmm, – nasvet totalno kulski, točno to kar rabim, preprost za uporabo da bolj ne bi mogel biti. Vzela si nadaljna dva dni za realizacijo, ki pa ne uspeva. Na XP se stvar slabo zažene, na Win 98 pa prima dela, samo da je rezultat datoteka imedatoteke.mp3 z velikostjo 0 kb (preizkusila novejšo in starejšo verzijo). Izgleda vse ok, javlja “core loaded, engine created, player created, opening url, stop, presentation closed, client closed, ready to be used – kakor da je vse v redu. Tudi čas, ki si ga vzame, je primeren dolžini clipa. Realplayer imam tudi instaliran.

Poskušam prenesti in transformirati http://www.bbc.co.uk/languages/french/news/audio/nuclear_power_germany.ram

In sem spet brez idej. Dragi samaritani ….

vendar za njegovo uporabo moraš predhodno imeti instaliran Real-Player.

pa preberi navodila, katera so priložena. Zadeva je free in celo dela 🙂

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close