Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rahla bolečina/ pritisk pod levim rebrnim lokom

Rahla bolečina/ pritisk pod levim rebrnim lokom

Vleče se že dobra tri leta. Traja po mesec dni, nato izgine.

Večkrat imam v ustih pekoč občutek, občasno me boli pod žličko.

Stara sem 50 let.

Kaj bi to lahko bilo?

Sem pa v tem obdobju treh let, res v velikem stresu in ne vidim izhoda iz njega. Ima lahko stres povezavo z želodcem, kislino in bolečino pod LRL?

Hvala.

Znajo biti zamaščena jetra. Ni nujno, da si debela, samo napačna, premastna, preslana, preveč mesa prehrana ali pa preveč alkohola in je to to. Isto je bilo z mojo svakinjo, ima normalno težo, tudi alkohol pije zelo redko, kakšnih hudih maščob tudi ne je, ampak očitno preveč vsega, eni so na te zadeve veliko bolj občutljivi kot drugi.

Na levi strani pod rebri naj bi se nahajalo crevesje in vranica.

Jetra so na desni.

Mesa ne jem. Pojem ogromno zelenjave, zelo malo mastnega.

Ali bi lahko bila ta bolečina mogoče lahko v povezavi s trebušno slinavko? Samo verjetno, če bi šlo za vnetje bi zelo bolelo, kajne?

Najbolj boli, če ležim. Manj, če sedim. Če stojim pa skoraj ne čutim!

Občasno me zelo špikne in popusti v 15 sekundah.

Prebavo imam dobro.

Kot bi sama pisala, isto bolečine, špikanje, pa popusti in potem spet boli, zoprno je ja, ket skoz misliš, da je kaj narobe. Na levi je trebušna slinavka, na desni jetra, žolc. Jetra ne bolijo. Na ultrazvok trebuha hodim na 8 mesecev, včasih na  napotnico, največkrat samoplačniško, kri je vedno v mejah normale za gastroskopijo ni potrebe ker mi ni ne slabo   niti

Gastroezofagealna refluksna bolezen

Zelodec stoposto

Lohka da pa imas ze vneto tam okoli.

Poskusi s tabletami za zelodec.

Pa tudi s kakim lekadom .

Ce bolecina popusti po lekadolu, zelodec ni.

Ce pa vzames neki za zelodec in bolecina popusti je pa .

Poskusi tud spit sodo . Ce ti olajsa mas kislino.

Uglavnem ne pojej vsega kar vidis. Pojd na 3dnevno dijeto.

Prepecence juhce caje za zelodec oz crevesje

Se popolnoma strinjam s predhodnico. Sem imela podobno in po terapiji s Pantoprazolom, je bolečina popustila. Pazi pri prehrani, naredi terapijo z zdravili, ki zavirajo izločanje kisline (1 mesec) in mislim, da bo minilo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close