Najdi forum

rafaelo

A kdo pozna recept?

LP

Obljubim, da ga bom zvečer dodala med recepte. Pravzaparav sta dve različici, bom napisala obe.

LP

hvala

LP

Preberi tole debato:

Kdo je prinesel božanske Rafaello kroglice na srečanje???? Sem jih zmazala kar precej… a je to slučajno en recept iz Kulinarike, kjer je sestavina tudi mleko v prahu? Zelo so me namreč spominjale na ene, ki sem jih delala tudi sama. Vsekakor pohvale za kroglice 🙂

LP, Staša

Tole je en enostaven recept za Rafaello kroglice, ki meni vedno uspe.

250 ml sladke smetane
10 dag medu
2 vrečki vanili sladkorja
20 dag kokosove moke
16 dag mletega sladkorja
rum po okusu
———————————
Smetano zavremo z medom in vanili sladkorjem. Dodamo 16 dag kokosove moke (ostalo je za kroglice povaljati) ter ob stalnem mešanju kuhamo 5 minut.
Odstavimo, dodamo rum (jaz sem ga izpustila) in ohladimo. Najbolje, da postavimo za 1/2 ure v zamrzovalnik (jaz sem skuhala zjutraj in imela celo dopoldne v hladilniku).
Dodamo sladkor in, če masa ni dovolj gosta, še malo kokosove moke (jaz je nisem dodajala).
Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki.
Kroglice hranimo v hladilniku.
Dober tek!

Vladka

LYLY!

Oba recepta sem vpisala, nisem pa preverila, ali sta že vidna. Sta pa drugačna od zgornjega, tako da se boš odločila, po katerem boš delala.

Poročaj.

LP

Oj,
Staša hvala za pohvalo, rafaello kroglice so bile naše, recept pa je tak (malo drugačen kot Tamarin)

Rafaello
1 dcl vode
10 dkg margarine
10 dkg sladkorja v prahu
25 dkg mleka v prahu
15 dkg kokosa

Vodo zavreš,daš vanjo vse po vrstnem redu. Preden oblikuješ kroglice, daj maso malo v hladilnik. Oblikuj kroglice, daj notri mandelj (za otroke jaz delam brez), ki jih prej seveda olupiš. Na koncu še povaljaj v kokosu.
Pozdrav

lpD

Zivjo!
sama sem delala rafaelo kroglice po obeh receptih. Moram priznati, da so rafaeloti brez mleka v prahu veliko boljsi.Mogoce ne gre prevec pretiravat z medom, 10 dag je kar dosti. Moras poizkusiti! Seveda je pa stvar okusa!
Dober tek

Samo toliko bi dodala, da je meni tudi sestra rekla, da se ji zdi, da ima preveč okusa po medu in sva ugotovili, da zato, ker ima ona domačega, jaz pa navadnega kupljenega in se ga pri tej količini skoraj ne občuti.
Torej, če je med domači, ga bo verjetno 5 dag kar dovolj.
Lep dan!

Vladka

O, hvala za recept. Meni je bil zelo vsec okus po mleku v prahu. Super stvar so, je pa kar zamudna izdelava…

LP, Stasa

Deja, hvala za recept. Ko sem jaz prinesla domov tisto škatlico, so bile noter tri kroglice. Nisem je uspela poskusit, ker je vse tri zmazal sin in mi zdaj vsak dan teži, naj jih vendar že naredim. LP

hvala vsem za recept!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close