Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika radič travissiano ?

radič travissiano ?

Pozdravljene
imam eno vprašanje?
Radič travissiano (ne vem če je prav napisano) bi rada pripravila toplega kot prilogo ampak ko to naredim je še bolj grenko kot surov. Kako se znebim grenkobe pri pripravi tega radiča, če katera ve bi bila hvaležna za nasvet!

lp a

Ko ločiš lističe, jih daj v vročo posodo z malo olivnega olja,pokrij in ga poduši,samo pazi da se ne prismodi…časovno ne vem točno. Toliko da pade skupaj in še malo, tam okoli 5 minut. Grenkobe se čisto ne boš znebila, ampak bo pa okusen.
In še predlog…Jaz tak radič potem dodam kuhani polenti (3/4 koruznega zdroba in 1/4 gresa, pa malo več vode oz mleka dodam, da je bolj tekoče) skupaj s šampinjoni, narezanimi na lisiče in gorgonzolo. Povrhu potresem s petršiljem. Odlično kot predjed, z veliko skledo solate pa je lahko tudi samostojna jed.

Odično je tudi (samo jedla) – široki rezanci s tem radičem v teranovi omaki. Mmmmmmm! Odlično! Enkrat jedla v Argentinu (BTC, LJ) za malico in bilo odličnooooooo!

Ko ga narežeš in opereš ga pusti stati par minut v sladki vodi in nič več ne bo grenek.

Pozdravljene

jaz sem ga oprala, narezala dodala prepraženi čebuli, popražila, dodala sladkor in zalila z rdečim vinom. Zelo dobra omaka ko pa si pregriznil fino zdušen radič pa se ti je od grenkobe dvignil želodec.

lp a

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close