Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Radar in pritožba

Radar in pritožba

Pozdravljeni!

Nisem našla nobene primernejšega foruma kot je ta, zato bom kar tukaj napisala kar me zanima.

Včeraj sem peljala po cesti z omejitvijo 90, tik za mano pa se mi je dobesedno prilepil avto. Iz strahu (slabe izkušnje, več prometnih) nisem MOČNO zavirala, ko je prišla tabla 50, tako da so me policaji “slikali” nekaj metrov po tistem prehodu iz 90 v 50. Moja hitrost je bila 68!!

Policaju sem razložila zakaj sem vozila toliko, pa je rekel, da naj napišem pritožbo v 5 dneh itd…

Kaj ma kdo izkušnje s tem? Moram noter napisati kaj posebnega?? Kakšne so možnosti, da mi upoštevajo pritožbo???

Hvala za odgovor…

Lp, Tina

Napšiši točno to, kar si napislaa tule … In vedi, da ti bodo pojasnili, da se začne zavirat (popustiti plin) pred tab,lo 50, da imaš ob tabli že hitrost 50 na uro … In kazen bo verjetno ostala …

V kakšnih 5 dneh??? Če si kaj dobila v roke in podpisala, tam mora tudi pisat, kam in v kolikih dneh se lahko pritožiš. Drgače pa dobiš po pošti in moraš prav tako podpisat in od podpisa dalje začne teči rok za pritožbo, ki je običajno 8 dni.

V pritožbi pa napiši, da je vozilo za teboj imelo prekratko varnostno razdaljo (torej je kršilo je zakon) in da bi se izognila prometni nesreči si pač malce kasneje zmanjšala hitrost.

Ja probaj s to možnostjo koz je napisal Tadej!

Tu pa še maš eno možnost!

IME IN PRIIMEK
NASLOV

POLICIJSKA POSTAJA
naslov
pošta in kraj

ZADEVA: UGOVOR ZOPER PLAČILNI NALOG SERIJSKA ŠTEVILKA
…………. Z DNE …………..

Na podlagi šestega odstavka 241. člena zakona o prekrških, spodaj
podpisani………….., vlagam v zakonitem 8-dnevnem roku zoper plačilni
nalog, opr. šifra ………… z dne ………….. ki sem ga prejel dne
………………
u g o v o r
zaradi zmotne in nepopolne ugotovitve dejanskega stanja in kršitve
materialnega prava ter
p r e d l a g a m,
da pristojni organ, ki bo vodil postopek o prekršku, postopek ustavi >v
dvomu v korist obdolženca

Važna je kvaliteta in ne kvantiteta. Sicer je rok za pritožbo je potekel. Napiši samo, da se ne strinjaš z plačilnim nalogom, potem greš na sodišče (bivši sodnik za prekrške) in poveš da si pač morala izbrati manjče zlo – KRŠITEV CESTNO PROMETNIH PREDPISOV NAMESTO PROMETNE NESREČE. To je načelo vzajemnosti ki velja tudi v prometu. Policist ti mora napisati kazen ker drugače krši zakon. Zakaj pa ti kršiš zakon tega on ne more odločiti zato napiše predlog sodišču. Še enkrat v Ugovor na plačilni nalog napiši samo, da se z izrečeno kaznijo ne strinjaš

lep pozdrav
PRAVNIK

SE strinjam z “The duke”

Drugače je pa tule obrazec za pritožbo…

Zahteva za sodno varstvo zoper plačilni nalog uradne osebe prekrškovnega organa

Pa se je komu takšna pritožba že uspešno končala?

jaz že 2x nisem plačal in v obeh primerih je preteklo več kot 4 leta, torej ‘zastaranje’. >:) prvič je bilo 10.000 SIT, drugič 450 EUR. no, tretjo kazen 145 EUR pa sem le plačal.

New Report

Close