Rada bi si kupila kvalitetno novo garderobo
Zivjo, stara sem 40, imam dobro sluzbo, cunje imam pa grozne, kar nekaj ene kose iz HM, Reserved, About you…vse skupaj ni za dve dobri kombinaciji. Se mi zdi, da se oklepam nekih mladostnih kosov, ki mi sploh vec ne pasejo.
Rada bi si kupila neko kvalitetno garderobo, modno, da bom imela mir za nekaj casa in bom lahko ti sedanjo garderobo brez stila vrgla stran.
Nimam nekega stila, rako da nimam pojma kaj naj kupim. Kje vi kupujete kvalitetno modno garderobo?
Kupuj pocasi, sproti, ko naletis na dober kos, potem ga doma probas, obleces parkrat, operes parkrat, ce ti je v redu, gres kupit se v drugi barvi recimo.
Pravijo, da danes kvaliteta precej stane, a mislim, da danes to ni vec res, ker lahko dobis tudi zelo poceni nekaj dobrega in lahko dobis en pofl za veliko denarja.
Najprej preglej svojo omaro, kaj imas in kaj ti je vsec, pa premisli, kako bi se rada oblacila.
Potem prebrskaj spletne trgovine, da vidis, kaj se sploh ponuja in kaj od tega bi tebi prav prislo.
Potem sele nakup prvih kosov.
Garderoba se menja pocasi, sprememba se mora vsest,ne samo, da ti je vsec, ampak da se tudi dobro pocutis.
Darinka795, 06.11.2021 ob 10:21
mi (za celo družino) hodimo po garderobo v Banja Luko na pijaco.
Nic vec ni tako poceni, dobim v Ljubljani boljse za isto ceno ali se kak €€ manj.
Se pa se vedno splaca kupit ocala, it k frizerju, fasunga za domov, pa se boljse sadje in zelenjavo imajo kot mi, v slascicarnah tortice za dober euro, popolnoma primerljive z Zvezdo in Cacao slascicami, skoda le, da vsega tega ne mores kupit za daljso zalogo.
Garderoba tudi, ampak po boljsih, bolj sofisticiranih butikih, pa isces tursko robo, cene primerljive nasim, se najde kak zanimiv in dober kos.
Najprej je pametno da si narediš dober načrt. Če imaš malo več denarja si privošči stilistko. Pregledali bosta tvojo garderobo, naredili kombinacije in načrt kaj kupiti. Skupaj bosta šli v trgovino in ti bo ona nabrala kose. Ti boš samo sprobavala.
Če boš vse to delala sama: Poglej najprej kaj imaš. Fino je imet par klasičnih kosov nevtralnih barv- hlače, krilo, blazer, zimska jakna. Ti kosi morajo biti obvezno boljše kvalitete – dražji. Zraven pa potem dokupiš kakšne cenejše moderne kose majčk, bluzic,…
Kje kupiti? Pri nas kvalitetna ponudba zelo pada. Mi je kar malo smešno ko pišete da dobite kvalitetne kose. Očitno marsikdo ne pogleda niti sestavin več. Jaz bi ti za začetek predlagala kakšno večji trgovino kot je npr.Emporium. Če ne drugega boš z različnimi kombinacijami prišla do svojega novega stila.
Dokler ne veš kakšen bi bil tvij nov stil ti močno odsvetujem da kupuješ kjerkoli kaj luštega vidiš. Najprej si v glavi naredi kombinacije, potem išči kvaliteto.
Neprijavljena, 06.11.2021 ob 11:35
Najprej je pametno da si narediš dober načrt. Če imaš malo več denarja si privošči stilistko. Pregledali bosta tvojo garderobo, naredili kombinacije in načrt kaj kupiti. Skupaj bosta šli v trgovino in ti bo ona nabrala kose. Ti boš samo sprobavala.
Če boš vse to delala sama: Poglej najprej kaj imaš. Fino je imet par klasičnih kosov nevtralnih barv- hlače, krilo, blazer, zimska jakna. Ti kosi morajo biti obvezno boljše kvalitete – dražji. Zraven pa potem dokupiš kakšne cenejše moderne kose majčk, bluzic,…
Kje kupiti? Pri nas kvalitetna ponudba zelo pada. Mi je kar malo smešno ko pišete da dobite kvalitetne kose. Očitno marsikdo ne pogleda niti sestavin več. Jaz bi ti za začetek predlagala kakšno večji trgovino kot je npr.Emporium. Če ne drugega boš z različnimi kombinacijami prišla do svojega novega stila.
Dokler ne veš kakšen bi bil tvij nov stil ti močno odsvetujem da kupuješ kjerkoli kaj luštega vidiš. Najprej si v glavi naredi kombinacije, potem išči kvaliteto.
Se strinjam glede osnovne garderobe. Na čevljih, hlačah/krila, jakne, plašči in torbice ne varčuj. To si privošči dobre kvalitete in nekaj bolj klasičnega v nevtralnih barvah. Glej sestavo in kako je krojeno ter zašito. Dobro je če si najdeš kakšno šiviljo ki ti lahko malo popravi stvari ker težko da vse v nulo dobiš. Recimo malo jakno notr vzame, rokave/hlačnice skrajša recimo. Potem pa k tem osnovnim kosom dokupuješ. Če imaš dobro osnovo v nevtralnih barvah potem težko tudi z drugimi kosi zgrešiš. Ko kupuješ oblačilo ga v roki stisni skupaj in preveri ali se mečka. Če ostane zmečkan bo to po kakšni uri v službi zgledalo grozno. Kupuj stvari ki se ne mečkajo in boš lažje skrbela za njih. Meni ima recimo hlače/krila in jakne dobre kvalitete za ceno GAP in Banana Republic. Včasih kaj najdem tudi v Mango. Zara zelo redko najdem kaj da je res dobro zašito in ne štrlijo nitke ven. Če imaš možnost v tujini kaj pogledat lahko dobiš zelo dobre stvari ceneje kot pri nas. V italiji recimo usnjene torbice, ki ti bodo zdržale desetletja. Tudi čevlje lažje v italiji najdem. V austriji je tudi kar nekaj outletov in trgovin kjer lahko najdeš dobre osnovne kose če imaš srečo. Jaz sem po porodniški morala menjati skoraj celo garderobo in sem začela z res osnovo ker drugače bankrot :). Kupila sem si črne, sive in temno modre hlače, črno in temno modro krilo ter blazerje v istih barvah. Par bluz in tunik, par tankih puloverjev na v in zimski plašč. Potem pa samo dokupuješ.
V bistvu je najlazje in najcenejse za zacetek kupit dva hlacna kostima v CA za malo denarja in potem par dobrih bluz v NC, ker ob taki bluzi vsak kostim dobro zgleda.
Cevlji, vseeno je treba pogledat material, ne glede na ceno in udobnost cevlja, sem dobila dobre usnjene mokasine, mehke kot copati za 35€, res pa sem take iskala kar en cas, ker 200€ ne dam za mokasine!
Torbico mora imeti vsaka zenska eno dobro, klasicno in usnjeno za vse fine priloznosti, drugace je za vsak dan nesmiselno kupovati torbice za par 100€, imam dve za 20€, gulim ju ze leta in leta za vsak dan, eno 8 let!, drugo 4 leta, pa sta obe se lepi in ni potrebe po menjavi.
Plasc res kupis dober in kvaliteten, ker tega dejansko lahko nosis desetletja, imam dva taka v omari, pa se dva od mame, vsi z mesanico volne, to je skoraj vsezivljenjski nakup.
Seveda lahko kupis vse in svasta naenkrat, ampak pol stvari ne bos nosila in to je stran vrzen denar, stil se ne menja cez noc, ampak pocasi, v vsaj letu ali dveh, da das skozi vse sezone po 2x.
Kot so ti že napisale, plašč, torbica in podobno naj bosta kvalitetna in naj ti ne bo škoda denarja, saj je to nakup za več let. Kvaliteten plašč je težko najti, ampak če greš v boljšo trgovino npr. XYZ, se najde. V Massu imaš dobre čevlje. Kakšno bluzico lahko najdeš v Modiani. Hlače pa kjerkoli, da so ti le zares prav, sicer pa pri šivilji.
Brezvezna, 06.11.2021 ob 13:10
Kot so ti že napisale, plašč, torbica in podobno naj bosta kvalitetna in naj ti ne bo škoda denarja, saj je to nakup za več let. Kvaliteten plašč je težko najti, ampak če greš v boljšo trgovino npr. XYZ, se najde. V Massu imaš dobre čevlje. Kakšno bluzico lahko najdeš v Modiani. Hlače pa kjerkoli, da so ti le zares prav, sicer pa pri šivilji.
S’Oliver- dobiš nekaj vmes med mladostnim in zrelim letom , comma – če rabiš bolj poslovno. Gledam tele slovenske Houswifes, pa je Pika menda stilistka ki svetuje in opravi nakupe zate. Nevem pa koliko to stane. Ima pa vsaj meni, res dober stil. Če ne drugače si pa slike pogledaš kaj ti je všec pa nabavis.
Forum je zaprt za komentiranje.