Rada bi shujšala 1kg na mesec
xhdf, 07.02.2022 ob 15:39
Trenutno jih imam tam 15-20kg preveč.
Ima kdo primer kakšnega jedilnika? Zelo bi vam bila hvaležna.
Manj kot jem, bolj se redim 🙁
Zjutraj kava z mlekom.
Ob 12:00 kava z mlekom.
Ob 16:30 kosilo – juha – juha + glavna jed s prilogo + solata
To je to čez teden.
Stara 45.
Nimaš pravega pristopa. Naloži si kakšno aplikacijo, tehtaj in računaj kcal. Samo to je edino merilo. Če je tvoje kosilo 300 gr testenin in 200gr smetane, se ne čudi, da se rediš. Najprej si določi zgornjo mejo dnevnega vnosa kcal (imaš tabele za starost, pri tebi bi to bilo po moje 1.100 kcal max). Boš videla, kako hitro dosežeš to vsoto.
Zjutraj nimaš niti pravega zajtrka. Preskakovanje večerje ni smiselno.
Kaj pa telovadba?
Kaj pa vmes? Si res iskrena?
Večerje nisi napisala… torej ješ samo en obrok na dan?
Pojdi na pregled ščitnice.
Če pa so kaj zamolčala,bo treba kaj črtati, pred sem tisto zamolčano.
Najprej bodi iskrena do sebe. Vprašaj se ali si resnično želiš shujšati na 4 oči pred ogledalom gola Takrat boš res začela.
1 obrok na dan in ob tem verjetno pojes ogromno kalorij, kar te samo zabase in ne mores shujsat.
Jaz bi recimo umirala od lakote ob enem obroku dnevno, ker bi pojedla 2dcl juhe, eno zlico krompirja, 100g mesa in 200g solate,vse skupaj max 500kcal, obicajno okoli 400.
Najprej, kot je nekdo ze napisal, bodi iskrena sama s seboj in si zapusi tocno kaj jes in koliko pojes, cetudi je samo en bonbon.
Potem pa vso to kolicino hrane malo zmanjsaj in razporedi na 3 obroke. Bos cisto lepo hujsala, ce bos le dosledna.
To kar si napisala kot jedilnik nič ne pomeni. Ali tako ješ zdaj ali ke to plan? Ce tako ješ sedaj, je tvoj največji problem da praktično nič ne poješ do 16:30, samo nalivaš se s kavo z mlekom. Kar je že sama po sebi slaba kombinacija. In po tem ko prideš domov se pa od lakote nažiraš.
Najprej ti manjka zajtrk. Mogoče kakšni ovseni kosmiči s sadjem ali pa prosena kaša ali jajce in kos kruha ali omleta z zelenjavo ali tunin namaz na kosu kruha.
Fino bi bilo da tudi v službi kaj poješ. Mogoče si tisto juho ali solato prestavis vnaprej. Torej da poješ v službi. Kar se glavne jedi tiče je vse v količini. Predlagam da jed vsebuje vsaj pol zelenjave. Za zacetek bi bilo fino da sesravine tehtaš da dobiš občutek za količino.
Enkrat na teden pa namesto enega obroka obvezno sladica. Vrstica čokolade, kakšna pralina, kepica sladoleda,….
Daj napiši kaj zdaj ješ in piješ.
Dajte nehat pisat “kosilo” pa “sladica” pa “priloga”. To ne pove nič. To lahko ima 200 kalorij ali pa 2500.
Lepo – meso tako in tako, toliko gramov. Krompir, kuhan, toliko gramov. Olje, toliko gramov. Vse stehtat in zapisat. Če ne znate natančno spremljat, kaj pojeste, vam mi preko interneta tudi ne moremo. Če ne moreš shujšat si začni tehtat vsako malenkost, potem pa lahko naprej študiraš, kaj je narobe, si lahko preračunaš v kalorije in lahko potem tudi deliš z drugimi in ti lahko kaj pametnega povedo.
Črtaj mleko, pij samo črno kavo, če ne gre si nabavi riževo mleko. Zajtrk imej ob 10. kos kruha s putrom in marmelado, vmesni obrok sadje dopoldne, normalno kosilo, popoldanska malica grški jogurt in lahka večerja v obliki malega kosa mesa in zelenjave. Jesti nehaj ob 18.uri. Na dan prehodi vsaj 5 km.
Priporočam ti program od Patricie Pangeršič Fit akademijo. Jaz sem dala dol 15 kg v pol leta in jih vzdržujem že nekaj časa. Stara sem 46. Naučiš se zdravo in fino jesti, pa še shujšaš, delaš treninge doma….vrhunsko. In ja, zvečer do eno uro pred spanjem lahko ješ, pomembno je seveda kaj. Pa bit moraš v kaloričnem deficitu, da več porabiš, kot poješ…poguglej, pa boš videla kaj in kako.
Glede na način, na katerega se prehranjuješ, je tvoje telo sprogramirano, da energijo shranjuje. Poješ en orenk obrok, potem stradaš. Telo lepo pospravi, kar dobi odveč v tem obroku, da zdrži do naslednjega. Če je ta eden še prekomeren, je tega viška pač dovolj in ostaja.
Prehranjuje se 3-5 obrokov dnevno. Malo paziš pri tem, da ne ješ pripravljene hrane, pa več gibanja, pa je to to. Jaz se zadnjih 5 let držim načela “jej tisto, kar se skuha v kuhinji, ne tisto, kar v tovarni” in sem prišel na normalno težo, brez odvečnih oblog.
Danes ob internetu je vsak lahko “nutricist” ampak ce isces kaj resnega poglej na internetu Katja Tomažič. Sam sem na tej prehrani in je odlicna je izkusena in karkoli recejo na forumu probaj skodit nemore (je zelo stroga ampak dosledna in resna). Priporocam da pred obiskom greste na uvodna predavanja.
Forum je zaprt za komentiranje.