rada bi imela lepo kožo
Nikoli nisem imela prav lepe kože, vendar sem bila prepričana, da se bo zadeva s časom spremenila, a se pri 32 še vedno ubadam z enakimi problemi kot pri 25ih ali manj.
Moja koža je zelo zahtevna, po eni strani se hitro zmasti (T-zona), po drugi strani pa je zelo tanka in svetla in se mi vsak poseg še dolgo pozna v obliki razdražene kože, ki se tudi izjemno dolgo celi. Nekih hudih težav z mozolji nimam, pred menstruacijo jih nekaj izbruhne, bolj kot to me motijo povečane pore / ogrce na nosu in proti ličnicam (to imam po mami).
Tudi redni obiski v vrhunskih kozmetičnih salonih mi niso prav nič pomagali, koža je bila samo razdražena, da nekaj dni praktično nisem mogla med ljudi, potem se je lahko tudi vnela oz. zagnojila. Tudi, če je bila po negi na otip bolj gladka, po videzu ni bila nič boljša. Zato sem se začela zatekati k pudru, ki ga sicer ne maram, pa tudi poleti ga ne morem uporabljati. Kožo sicer redno čistim in negujem, uporabljam pilinge in maske, vsi preparati so višjega cenovnega razreda in po možnosti čimbolj naravni.
Ali sploh lahko kaj naredim v zvezi s tem? Pred časom sem slišala za bio-piling, vendar ne vem kaj dosti o tem. Je to sploh opcija, glede na to, da imam zelo občutljivo kožo? Kam naj se obrnem?
Druga stvar, ki mi tudi zelo greni življenje, sploh poleti, pa je hrbet, na katerem se mi pojavljajo mozolji, čeprav se redno umivam in uporabljam rokavico za odstranjevanje odmrlih celic. Če sem na soncu, se čez čas stanje izboljša, vendar se potem stanje kmalu zopet povrne. Zelo so mi všeč oblekice in majčke z odprtim hrbtom, ki pa se jim moram žal odpovedati:-(
V obeh primerih je bilo stanje približno enako ali sem uporabljaja hormonsko kontracepcijo ali ne – če je to kakorkoli relevanten podatek.
Veliko deklet in žena ima podobne težave. Glede na to, da ste poskusila praktično vse kar se tiče kozmetike in nege vam priporočam da pričnete čistiti telo, organizem. Vaša koža se odziva na nekaj kar telesu ne odgovarja, zato je pripočljivo da najdete vzrok. Običajno se vzrok skriva v prehrani. Iz prehrane izločite hrano katera vsebuje mleko, gluten, sladkor in konzervanse. Prepričana sem, da se vam bo koža popravila. Ko boste našli vzrok bo vse precej lažje.
BioPeeling izvajajo v kozmetičnih salonih z Neodermo kozmetiko.
Pozabila sem omeniti, da sem tudi s spremenjeno prehrano že poskusila. Najprej moram povedati, da se skušam prehranjevati čim bolj kvalitetno, večinoma kuham doma, kupujem vrhunske sestavine biološke / ekološke pridelave, skratka, okoli hrane se skoraj vrti moj svet. Priznam, da imam rada slaščice, ki jih veliko pripravljam sama, to bi bila pa skoraj edina šibka točka moje prehrane, saj mesa uživam zeloooo malo in še to večinoma perutnino, jem veliko zelenjave, sadja, vsak dan spijem od 1,5 do 2 l vode plus ostale tekočine, skratka, ni, da ni.
Vmes sem poskusila različne kure, bre laktozne, brez glutenske, brez sladkorja, brez ogljikovih hidratov… Stanje je praktično vedno enako:-(
Še enkrat poudarjam, da moja koža ni mozoljasta, me pa od nekdaj motijo povečane pore, mogoče se kdo s tem sploh ne bi ukvarjal, ker ni to razsežnost grozne aknaste kože, mene pač moti
Ali mislite, da je biopiling sploh primeren zame? In kateremu salonu lahko res zaupam, ker vem iz lastnih izkušenj, da je kvaliteta storitev v salonih zelooo različna?
Hvala za odgovore.
salon:
Medicinsko -estetski center
Košenice 17
8000 Novo mesto
Tel: (07) 33 78 960
fax: (07)33 78 961
e-mail: med.est.center@siol.net
http://www.kremca.net/dobavitelji/neoderma.shtml
Forum je zaprt za komentiranje.