Rada bi imela gladke noge
Poskusila sem že različne metode depilacije, a lepih gladkih nog nimam skoraj nikoli. Kadar grem na voskanje, so prve dlake (kar nekaj) zunaj že po pribl. petih dneh. Potem pa dolgotrajno čakanje (vsaj 14 dni), da so toliko dolge, da grem lahko spet na voskanje. Večkrat si jih odstranim sama z depilatorjem , a to je kar dolgotrajen postopek, ker dlačic nimam ravno malo. Drug problem pa so vraščene dlake (po voskanju in po depilatorju), zaradi katerih imam ves čas po nogah vse polno drobnih pikic-ranic. Skratka, praktično nikoli nimam lepih gladkih nog, poletje pa je že tu! Kako ta problem rešujete ve, kajti, ko se oziram naokoli, se mi zdi, da imajo vse lepe gladke noge. Za kakršenkoli nasvet bom zelo hvaležna
Mislim, da je najboljša možnost ta, da uporabljaš epilator (dlake puli ven s korenino), ne depilator (dlako pristriže pri koži). Predlagam ti, da si prvo noge fajn umiješ s toplo vodo, potem si dlake populiš z epilatorjem in na koncu si noge namažeš s kakšno kremo – najbolje z gelom iz aloje vera. Naslednji dan si med tuširanjem noge na rahlo zdrgneš s sisalovo rokavico (jaz sem jo kupila v Mercatorju), ki ima enak učinek kot peeling. S tem boš odstranila odmrle celice kože in preprečila vraščanje dlak. Potem to ponovi vsak ali vsak drugi, pa bo.
Druga možnost je, da si briješ noge z britvico po potrebi. Ko se obriješ, s tem tudi postrgaš tanko plast kože, zato je koža bolj gladka, ampak ravno zaradi tega naj se ne bi obrila vsak dan.
Sem že slišala, da imajo nekatere ženske večje probleme z vraščenimi dlakami kot druge.
Moje noge so lepo gladke in zakaj? Zato, ker že 10 let uporabljam philipsov epilator, vsak teden si lepo depiliram, ne boli nic vec nic in le prvi dan so noge mal rdece, nato pa lepo gladke in take kot morajo biti. Seveda pa ti po tednu dni ali se prej ali pa kasneje, odvisno od obdobja rasti, kajti dlake enkrat rastejo hitreje, drugic manj, so dlake ze tu in ko so velike le 1mm ali dva si jih ze lahko spet depiliras, torej res ne vem zakaj jok, da bi imela rada gladke noge. Kupi si res dober epilator in veselo na delo. Vsak teden se boš morala urejat ja, kajti nobena depilacija ti dlak ne skrije za več kot teden dni, razen trajno odtstranjevanje…tista, ki trdi drugače laže!!! Seveda se lahko depiliraš na mesec dni, toda potem pozabijo napisat, da čakajo na dolge kocine, nato pa spet boli tisto cukanje…najlepša depilacija je ko je dlaka dolga okoli 2mm, nič ne boli in noge so tako vedno brezhibno urejene in lepo gladke. Depiliraj si zvecer, da se do jutra vse pomiri. Jaz si depiliram tudi pod pazduho in bikini predel, noge, na zacetku bos malo potrebovala vaje, nato pa bos v pol ure koncala vse. le pogumno! za prvo depilacijo naj bodo dlake res dolge okoli 2mm, drugace bo bolelo za znoret! In depiliras enako kot voskanje, v nasportni smeri kot rastejo dlake, ce rastejo dol, ti depiliras navzgor. To moras delat, drugace se ti vrascajo… Se bolje pa je, da si vsak dan ob tusiranju telo zdrgnes z sisalovo rokavico, to daje povrhnjici prosto pot, enako dlakam in ni vrascanja in koza je se bolj gladka, lepo napeta in prekrvavljena. verjemi da 10 letne in vec izkusnje nekaj stejejo.
se tole, bunkice in ne gladke noge bodo izginile, ce bos vsak dan dobro premasirala, zdrgnila noge z sisalovo rokavico, kajti to je vrascena dlaka, ki ne more na plan, oziroma korenina dlake in ko gres z roko po nogi je vse polno pikic. zal imas tako kozo, ko bos vsak dan pridno luscila to, bo to minilo in noge bodo gladke kot se nikoli, da ne omenjam, če imas celulit in si drgnes redno se rito, noge, se koza lepo napne, prekrvavi in tudi celulit cez cas ponikne. Sisalovo rokavico kupis v vsaki drogeriji, recimo DM, stane pa okoli 4 evre…
Ej, tkole, najlepša hvala, zelo si mi pomagala. Potem bom pa vztrajala kar na Brownovem silk epil selektu, ki pa sem se ga izogibala prav zaradi vraščanja. Samo še to – ali se s sisalovo rokavico masiraš med tuširanjem ali na suho? Se res tako navadiš, da si puliš tudi bikini in pazduhe? Še enkrat najlepša hvala.
S sisalovo rokavico se lahko masiraš in na suho ali na mokro, odvisno…toda koža je nato rdeča, saj veš, ščetkaš jo. Tako, da to pazi v poletnem času, če boš imela krilo in bodo noge nato nekaj časa še rdeče;)), to raje delaj zvečer…Pri sebi opazim, da je efekt večji, če se na suho predno se grem depilirat, sploh okoli bikinija, boš videla koliko dlačic se ti pokaže, ki jih prej ni bilo, so bile pod kožo skrite.Bikini si urejam se več, imam na črtico in vse okoli si jaz že lahko depiliram in me ne boli in tudi tam je lepo gladko po teden dni, le spodaj ob spolovilu si pobrijem vsak dan… jaz se vsak zjutraj pod tušom zdrgnem z malo večjo sisal rokavico, po potrebi pa na suho z malo ožjo sisal rokavico in to je to. mene depilacija sploh ne boli več, res ne. Pogoj je le, da so dlake res rednod epilirane, ker pomeni takoj ko zrastejo 1-2mm in to je ponavadi na teden dni, včasih pa tudi na 10 dni, če je obdobje, ko dlake rastejo počasneje. Pod pazduho in bikini predel pusti za kasneje, ko boš že mojstrica, toda najprej si pobrij in depiliraj ko bodo dlake prav velike in ne pozabi, depilirat v nasprotni smeri dlak, kar je pod pazduho mal tezko, ker rastejo v več smeri, ugotovi kako in nato ne bo tezko. če nimas dobrega epilatorja, si kupi novega, se splača, kajti ko potegneš enkrat po nogi, ti le ta mora že skoraj vse pocufat ven, ne da moraš po istem mestiu 10, da je efekt viden. jaz sem s “Philipsom satinele” zelo zadovoljna.
Jaz sem svojega Philipsa, nad katerim sem bila od začetka čisto navdušena, upokojila ravno zaradi vraščenih dlak. Mi ni pomagal noben piling, dlake so se mi vraščale za znoret. Prešla sem na voskanje in čeprav je res, da je treba malo stisnit zobe do naslednjega voskanja, skoraj nimam več vraščenih dlak. Zelo je odvisno tudi od kvalitete smole, ki jo uporabljajo v salonu, razlike so ogromne!
Sploh pa ti ne priporočam zadevice uporabljati pod pazduho; tudi voskanje odsvetujejo, zaradi bezgavk v predelu.
Po 10 letih in več takega depiliranja, prej sem se redno z voskom in to kvalitetnim iz salona…ampak sem se raje odločila kasneje za epilator, manj packanja, vedno pri roki, lahko se kjerkoli… in po tolikih letih je z menoj vse v najlepšem redu, to potrdi vsako leto ginekologinja, torej prosim ne piši nekaj brez podlage, ne straši ljudi, kaj vse pišejo, svetujejo, kar pa ne pomeni, da to res škodi…o vraščenih dlakah pa ne bi, največkrat je to prav zato, ker se nepravilno depiliraš, je treba znat…kot sem dejala, moje noge so gladke in lepe…saj so bile tudi prej ko sem se z voskom, toda takrat me je bolelo in packarija in gretje voska, kajti hladno mi ni okej, se ne potegne lepo…vsak po svoje je najbolje, ko najdes nekaj kar ti odgovarja…jaz ne trdim, da je to kar počnem jaz najbolje, toda tudi ne pišem, da recimo voskanje ni dobro ali britje…ali celo da nekaj škoduje…nehaj no!
Punce, dlake se vraščajo zato, ker ne morejo skozi kožo, največkrat je to res zato, ker ste nepravilno depilirale, neprava smer…ampak kljub vsemu to izgine, če daš dlaki prosto pot, torej sisal rokavica odpre vse to in dlaka je na površju. Nobena krema ne bo tu pomagala, kajti dlaka mora ven, ne pa riti pod kožo v drugo smer in nato se zagnoji…povrhnjico je treba luščiti ali s pilingom ali rokavicami…to je itak priporočljivo za celo telo, ne vsak dan, po potrebi pa…
Ej, tkole, ne bodi preveč pametna! Napisala sem svoje izkušnje, glede depiliranja z napravicami pod pazduho pa sem veliko slišala tako od zdravnikov kot od samih kozmetičark in mislim, da je čisto prav, da se opozori tudi na to.
Tudi vsak, ki kadi, ne dobi raka, tako da ne poveličuj svoje izkušnje kot edine zveličavne resnice.
Tudi jaz imam težave z dlakami ter vraščanjem in ker mi je kot posledica sindroma PCO (povišani androgeni hormoni) zraslo res veliko dlak, tudi po obrazu kar je najhujše, se najraje hodim voskat. Saj res sem mogla na začetku fejst zobe skup tiščat, a se je splačalo. Dlake so se res lepo razredčile in postale so tanjše in mehkejše. Kajti močnejša kot je dlaka, bolj boli. Ponavadi imamo bolj poraščene ženske tudi močnejše korenine dlačič. Mene je takrat epilator ubijal. Zdaj pa sem ponovno poskusila in gre lepo, še vedno pa zavijem v salon.
Seveda se tudi vrastejo, a vedno manj, ker imam zdaj, ko jih je manj, večjo preglednost kam in kako rastejo. Zdaj bom poskusila s tole rokavico, ker to prvič slišim, hvala za nasvet!
tudi sama sem uporabila že skoraj vse metode, tudi epilator imam, vendar sem nezadovoljna z njim, kajti tudi z njim moje noge niso bile popolnoma gladke in že drugi dan pride kakšna dlaka ven, zato vztrajam kar pri britvicah, vsak ali vsak drugi dan..sicer se mi je precej dolgo dogajalo,da ko so dlake začele rasti,da so me noge nenormalno srbele, sedaj pa sem kupila kremo bepantol v lekarni za občutljivo in suho kožo in si vsak večer po depilaciji, pa tudi vsako jutro namažem, in me noge več ne srbijo, skratka priporočam, čeprav je slabost ta, da je potrebno to početi vsak ali vsaj vsak drug dan. ampak se obrestuje, saj se po britvici dlake ne vraščajo, vsaj meni ne in so res zmeraj gladke in sijoče..
Forum je zaprt za komentiranje.