Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rada bi enkrat lepo spucala okna

Rada bi enkrat lepo spucala okna

Rada bi enkrat res lepo spucala okna.Vedno so šekasta. Proba la sem že s časopisom, raznimi cunjami. ….obup
Kaj priporočate so pa okna že stara kake 10 let

Probaj jih čistiti v oblačnem vremenu – mene so učili, da se v soncu na prevroči šipi sproti zasuši in ostaja flekasto.
Moja so ok, našpricam, obrišem če je treba z mehko gobico, zdrgnem s časopisom in je.
Za ta večja imam pa kerherja, ampak grem vseeno na koncu še s cajtengom čez.

Kis+voda. Uporabiš mikro krpe – z mokro pomiješ, s suho obrišeš. Voila!

A je to hec ali kaj? Navaden čistilnik oken kupiš, samo moraš črte s čisto cunjo, ki ne pušča vladen pobrisati. Lahko pa kupiš alkumulatorski čistilnik oken. Pa ti ni treba narediti skoraj nič.

Jaz oknav pritličju, ki so direktno nad oeskom, čistim takole…

Najprej obrišem zmokro krpo.
Nato z nečim, kar odstranjuje kamen (ta rdeč Bref iz milerja najbolje ali pa gospodinjska kislina iz Mavrice)
Nato z Cetom in vročo vodo zbrišem, nato čez čista voda in nato Ajax s tisto ročko z gumico za profesionalno čiščenje oken.

Potem pa nekajkrat samo Ajax z ročko z gumico (v nekaj minutah pomijem okna) in čez 6 mesecev ponovim postopek s ta dolgim pucanjem.

Ne čistiš v soncu.

A je to hec ali kaj? Navaden čistilnik oken kupiš, samo moraš črte s čisto cunjo, ki ne pušča vladen pobrisati. Lahko pa kupiš alkumulatorski čistilnik oken. Pa ti ni treba narediti skoraj nič.
[/quote]

Čistilc oken je lari fari. Mikro krpe in kis nesejo vse dol. Krpo namočiš v mešanco – pomiješ, obrišeš s suho. Ne pušča nobenga fleka, ne muck.
Lahko pa poskusi oboje, pa sama vidi, kaj ji je lažje.

Vzameš WC papir in čistilo za okna.

Jaz pa kar lepo s stelexom našpricam, z eno cunjo kao operem in z drugo zbrišem do suhega. Če pa otroc pucajo pa pol s papirnatimi brisačkami zbrišejo na suh, tisti lidlov kolut ta velki. Itak pa vsaj na panoranskem oknu pes prec smrček zraven pritisne, da se zacahne,ko je spucano.

O, to s smrčki mi je pa znano 😁😁
na panoramskem pasji, na visokih pa mačji 🐶🐱

Najprej okna pomij z eno gobasto krpo in prilom. Potem pa stelex in mikro krpa.

Pozdravljena.
Morda se bo zdelo nenavadno, a luna ima svoj vpliv. Vsaj ženske bi lahko to vedele, pa tudi plima in oseka sta še vedno odvisni od lune.
Sem se tudi sama ubadala z “lisastimi okni”, a zadnjih dvajset let ne več.
Če se le da, očisti okna v dneh, ko je luna v zračnem znamenju (dvojčka, tehtnica, vodnar). Lahko pa preizkusiš in poskušaj v dneh, ko je luna v znaku zemlje 🙂 Potem so šele zares umazana 🙂
Ali je to s kakšnim posebnim čistilom ali vodo ali ne vem čem, je sicer tudi, a manj pomembno. Vsak ima svoj način.
Sama imam toplo vodo, čistilo za okna in dve mikro krpici. Eno, da pobrišem, ko je steklo mokro, z drugo zbrišem do suhega.
Zdajle je ravno dober čas. od 17. 4. 13.22 do 19.4. do 14.40.
Poskusi. Morda pa le uspe.

Z vodo in s pripomočki iz Bent Domžale. Vileda profesional PVA micro, gumijasto držalo in modra krpa za okna.

Karkoli, kar ne pušča mineralov ali drugih trdih delcev. Torej, lahko vzameš tudi destilirano vodo namesto vode iz pipe, pa bo bolje.

Loooool, Majda1846 as ti?

10 let stare šipe – to je kot novo.

Jeba je čistit šipe v kuhinji ali sobah, kjer se kadi. Da niso okna tik ob cesti, kjer drvijo mimo kamioni.

Jaz dam v vročo vodo Pril, kis…. potem z gobo vse spucam. Nazadnje pobrišem s to gumo, ki je za avto/šipe. In na koncu zglancam z eno staro coto.
Obvezno to delam, ko ni sonca.

Najlepši pogled je, če ti pride okna spucat dobro grajeni mladec iz čistilnega servisa.
Prijetno s koristnim;). Zadeve obvladajo, očistijo hitro in kvalitetno, jaz pa ta čas rajši počnem kaj bolj prijetnega kot je čiščenje oken.

Najlepši pogled je, če ti pride okna spucat dobro grajeni mladec iz čistilnega servisa.
Prijetno s koristnim;). Zadeve obvladajo, očistijo hitro in kvalitetno, jaz pa ta čas rajši počnem kaj bolj prijetnega kot je čiščenje oken.

Ja. Point je v tem, da najprej okno razmastiš, očistiš umazanije – lahko s pralnim praškom, prilom, čistilom. Šele potem vse skupaj spereš z vodo, torej krpa namočena v vodo. Nato lahko še 1x prebrišeš z vodo s kisom ali čistilom za steklo.

Vsekakor moraš najprej okno očistiti umazanije, ga očistiti praška/čistila in potem šele nadaljuješ s kisom ali čistilom za steklo.

krpe/časopisni papir/papirnate brisačke ne igrajo pri tem nobene vloge.

Ti zelo verjamem v teh novodobnih bajtah, ki so ene sam šipe. Podolgovate, v nadstropju in jih niti ne moreš odpret.
Jap, tega nihče ne omeni, kako to pucat?

V vedro daš vodo in čistilo, ne preveč, ker potem bo mastno od čistila(par kapelj bo dovolj), z namočeno gobo opereš okna nato z navadnim brisalcem od avta očistiš tekočino iz šipe nakar s papirnato brisačo zglancaš črte, ki ostanejo dokler se ne navadiš oz pogrunaš kako vrtet brisalec, da ne pušča čert

Ti servisi spucajo okna tako, da so čez en teden vsa lisasta.

Ampak ja, imaš izgovor za nadaljnje naročanje bumbarčkov, na katerih se paseš 🙂
Te razumem 🙂

[img]http://www.vsepovrsti.com/uploads/s_pro/katalog/zunanja{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20oprema/brisalci-stekla/AM{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}202936.JPG[/img]

Kis+voda. Uporabiš mikro krpe – z mokro pomiješ, s suho obrišeš. Voila!
[/quote]

Kis je najboljši za finiš.
Pred tem najprej dobro pomijem okvirje, police in steklo, spolitiram kljuko, potem s čisto vodo plahnem steklo do čistega in pošpricam z mešanico kisa in vode. Obrišem z mikro krpo za okna (gladko pletena, “kockast” vzorec).

Karhcher čistilo za okna.
Našpricam.
Zdrgnem z ostrim delom gobice za čiščenje posode.
Posesam z akum čistilcem okna.
Okvirje obrišem s papirjem iz jumbo paprine kuhinjske role iz Hoferja.
Potem še enkrat našpricam z alkoholnim kisom in brez drgnjenja posesam z aku čistilcem.
Robove po šipi pa obrišem s papirjem.
To vedno počnem, ko ni sonca in ko šipe niso razgrete.

Karcher komplet za čiščenje skupaj s čistilom je bil v akciji v Hoferju za 5o eur.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close