Rad imam več ljudi. Iskreno in iz vsega srca.
Odlična tema, ki se lahko vleče v neskončnost… kot Dinastija 😉 in ene spravlja ob pamet, ko čistunsko in obtožujoče iz verskih ali podobnih vzgibov takoj pokažejo svojo negotovost v sami sebe in vse okoli sebe… in pa tisti drugi, ki nosimo srce na dlani, smo odprti za vse in še več… ki vemo, da ni meja, da se omejujemo samo sami, da je svet lep, da ne rabiš veliko, da si srečen… Ljubiti, imeti rad, dajati… In ko daješ, se ti vrne… vso obilje vsega lepega… Ljubezen nima meja, predsodkov, ni versko označena, je univerzalna, večna…
Oprosti Boldrik ampak, če bi morala ljubiti še koga, bi bilo to zame eno veliko prekletstvo. Mislim, brez zamere, ampak jaz izjemno težko prenašam ljudi dlje časa ob sebi. Že eden … je maximum, kar sem iztisnila iz sebe.[/quote]
Jasno, smo si pač različni, nič zato 🙂
Sploh pa nisem napisal nobene univerzalne resnice. Je pa res, da poliamorija predpostavlja iskrenost, pošten odnos, zaupanje in sama kot taka stoji nasproti varanju in sprenevedanju, ki se jih tako zelo bojimo.
Še veš ne, kaj vse smo sposobni ljudje (iztisnit iz sebe), hahaha. Marsikdo zna (celo sebe) presenetit.
Lep večer!
;-)[/quote]
Verjamem, da predpostavlja. Je pa treba upoštevati, da se gre le za teorijo in vsaka teorija je resnična toliko, v kolikšni meri se njene predpostavke skladajo z realnostjo.
V tem primeru je to bolj malo, ker smo po večini ljudje narejeni tako, da je v našem srcu prostora le za eno osebo, ki jo resnično ljubimo. Ostale pa sicer lahko imamo radi. 🙂
In če še upoštevam porast splošne apatije, odtujenosti in dejstva, da sosed soseda ne prenese….Bo imela ta družba res ogromno dela, da bomo sposobni sploh koga ljubiti, kaj šele bili tako odprti, da bi iskreno ljubili več oseb.
Najbolje, da zagovorniki te teorije začnete politično kariero, da bo narod vsaj politično manj razdeljen, kot sedaj.
Hja….poliamorijo razumem…ne razumem pa, kako tole čisto logistično
izgleda v praksi.
Greš od ene do druge, oziroma k tisti, ki ima danes slučajno čas?
Pa mislim, da je ženske, ki v vseh družbah pri partnerju iščejo predvsem
varnost za svoje potomstvo, težko prepričati v vezo z nekom, ki jasno
pove, da danes jo ima rad, jutri bo imel pa eno drugo in bo šel…ni glih
argument za jo spraviti med rjuhe, bi rekla…
Torej – je edina logična pot do tega, da dobiš žensko ra, da ji lažeš…kar
ni v redu. (saj je to mišljeno s tem, da “nisi vezan z obljubo”, kajne?)
In še – posesivnost v zvezi pretežno kažejo predvsem moški….ja, seveda,
oni bi letali od cveta do cveta (in zato je krivo vse od “stanja družbe” do
izbruhov bakel na sončevi površini…) – ko pa pride do tega, da bi tudi
ženska “imela rada več ljudi”, se pa ponavadi neha. Oziroma konča z
morom in samomorom….
Enostavno 🙂
[sub](pod pogojem, da smo pravi ljudje, ki se imamo radi)[/sub]
Čisto logistično v praksi si jaz to predstavljam kot skupno življenje v enem stanovanju z vsem kar paše zraven.
Moja tema, moja zadnja beseda!
;-)[/quote]
Ja.
Se pravi ti, pa ene pet, šest bejb? :-)) Nič novega.
Jaz mislim, da drugih petelinov ne bi z veseljem gledal v svojem kurniku…
Forum je zaprt za komentiranje.