Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Rad imam več ljudi. Iskreno in iz vsega srca.

Rad imam več ljudi. Iskreno in iz vsega srca.

Zgornja trditev ne drzi na vec nivojih.
1. Smrtnost otrok, ob rojstvu in kasneje, je bila sicer visoka. Vseeno pa so odrasli ljudje lahko pricakovali, da bodo ziveli vec kot 50, celo 60 let. Nekateri pa so ze takrat ziveli 70 ali celo 80 let.
2. Tudi to, da so bili tlacani v srednjem veku strasno zaposleni s svojim prezivetjem ni res. V primerjavi z nami so bili pravi jebivetri. Se kako so imeli casa za razmisljanje o seksu. 🙂

Sem že stokrat, ti multinick.

Samskost obeh spolov.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Sej nisem tega napisal, bolje beri. Ni si treba izmišljat argumentov v mojo škodo, če drugače ne znaš.

Kolikor jaz vem, je v islamu tako, da ima lahko moški tolk žensa, kot jih je sposoben preživljat. Mora pa za vse lepo skrbeti.

Kolikor jaz vem, je v islamu tako, da ima lahko moški tolk žensa, kot jih je sposoben preživljat. Mora pa za vse lepo skrbeti.[/quote]
Potem tam ni nasilja nad ženskami, če za njih lepo skrbijo ?
Ali se nasilje šteje med skrb ?

1. Nekateri. Danes ljudje na zahodu praviloma dočakajo vsaj 70. V srednjem veku si imel minimalne šanse za visoko starost, vzela te je kakšna kuga, ali pa kakšna danes čisto ozdravljiva bolezen, ali pa vojna.

2. Tlačan ni imel prostega časa, ker ni bil svoboden. Seks kot užitek je bil vsaj za ženske v odbobju krščanskega srednjega veka tabu. Ženska je bila stroj za rojevanje otrok.

To pa vprašaj muslimanke.

Monogamija je svobodna odločitev. Pomeni, da se predajaš le enemu partnerju, ne pa da si enega lastiš.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če čebula ne bi imela če…

Oprosti Boldrik ampak, če bi morala ljubiti še koga, bi bilo to zame eno veliko prekletstvo. Mislim, brez zamere, ampak jaz izjemno težko prenašam ljudi dlje časa ob sebi. Že eden … je maximum, kar sem iztisnila iz sebe.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

he he

Oprosti Boldrik ampak, če bi morala ljubiti še koga, bi bilo to zame eno veliko prekletstvo. Mislim, brez zamere, ampak jaz izjemno težko prenašam ljudi dlje časa ob sebi. Že eden … je maximum, kar sem iztisnila iz sebe.[/quote]
To radi recejo tudi muslimani, za zenske, lol. 🙂

1. Nekateri. Danes ljudje na zahodu praviloma dočakajo vsaj 70. V srednjem veku si imel minimalne šanse za visoko starost, vzela te je kakšna kuga, ali pa kakšna danes čisto ozdravljiva bolezen, ali pa vojna.

2. Tlačan ni imel prostega časa, ker ni bil svoboden. Seks kot užitek je bil vsaj za ženske v odbobju krščanskega srednjega veka tabu. Ženska je bila stroj za rojevanje otrok.[/quote]
1. Danes zivimo dlje. Nedvomno. Pravim le to, da so v srednjem veku, ce ne upostevamo visoke umrljivosti otrok ob rojstvu in ranem otrostvu, ljudje ziveli (v povprecju!) precej dlje od 40 let. Ocene se vrtijo med 50 in 60 let. Glede na to, da so se tudi parckali in imeli otroke neprimerno prej kot danes, lahko recemo, da so se sli partnerstva priblizno tako dolgo kot danasnje generacije, ki dosegajo 70+, a ne?

2. A svobodni niso bili? Mi smo pa bolj? Zakaj ze? Svoboda pa taka…
http://groups.csail.mit.edu/mac/users/rauch/worktime/hours_workweek.html

Kar se samega seksa tice, pa gre predvsem za problem cerkve & krscanstva. Starim Rimljanom, Egipcanom, … je sel seks se kako po glavi. So za sabo pustili dovolj dokaznega materijala, da se lahko se danes vsak na svoje oci preprica. Skratka, pr?

Oprosti Boldrik ampak, če bi morala ljubiti še koga, bi bilo to zame eno veliko prekletstvo. Mislim, brez zamere, ampak jaz izjemno težko prenašam ljudi dlje časa ob sebi. Že eden … je maximum, kar sem iztisnila iz sebe.[/quote]

Z moškim, ki ljubi več žensk, ni nič narobe, težava je le, če se zaplete z žensko, ki ljubi le enega moškega – potem je v zelo nezavidljivem položaju, ker je s takšnim moškim in bo zgolj trpela.
Torej še 1x pridemo do zaključka, kako pomembno je, da imamo s partnerjem podobne nazore in življenjske poglede, da se ujemamo.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Jasno, smo si pač različni, nič zato 🙂

Sploh pa nisem napisal nobene univerzalne resnice. Je pa res, da poliamorija predpostavlja iskrenost, pošten odnos, zaupanje in sama kot taka stoji nasproti varanju in sprenevedanju, ki se jih tako zelo bojimo.

Še veš ne, kaj vse smo sposobni ljudje (iztisnit iz sebe), hahaha. Marsikdo zna (celo sebe) presenetit.

Lep večer!

😉

To radi recejo tudi muslimani, za zenske, lol. :)[/quote]

Dater, ti si že “poli”, samo še “amor” ti manjka. :)))

Z moškim, ki ljubi več žensk, ni nič narobe, težava je le, če se zaplete z žensko, ki ljubi le enega moškega – potem je v zelo nezavidljivem položaju, ker je s takšnim moškim in bo zgolj trpela.
Torej še 1x pridemo do zaključka, kako pomembno je, da imamo s partnerjem podobne nazore in življenjske poglede, da se ujemamo.[/quote]

Vse štekam. Samo, ko je boldrik pisal, sem dobila občutek, da bi on rad imel odnos, ki bi ga potem “odpiral”. Zakaj že? Saj to že imamo. Samo zdaj mu rečemo samski stan.

[sup]povrhu vsega imam občutek, da je tukaj problem že najti ENO osebo, ki bi jo ljubili, kaj šele dve, tri…kaj vse vam ne pride na misel, ccc :)))[/sup]

Jasno, smo si pač različni, nič zato 🙂

Sploh pa nisem napisal nobene univerzalne resnice. Je pa res, da poliamorija predpostavlja iskrenost, pošten odnos, zaupanje in sama kot taka stoji nasproti varanju in sprenevedanju, ki se jih tako zelo bojimo.

Še veš ne, kaj vse smo sposobni ljudje (iztisnit iz sebe), hahaha. Marsikdo zna (celo sebe) presenetit.

Lep večer!

;-)[/quote]

Boldrik, nič ne rečem, tvoj koncept je krasen. Da bi lahko vsak “vzel” kar mu paše, kolikor in kadar mu paše in da ob tem tisti drugi tega ne bi dojemal kot prevaro/izdajo ampak bolj kot neko dobroimetje …. Mislim, ni slabo, res ne :)), samo jaz se ob besedi ljubimec ali ljubiti še koga drugega postavim takoj na zadnje tace in začnem krempljati, pa ne zato, ker bi tako zelo zagovarjala zvestobo ali kaj, ampak zato, ker meni ljubimec pomeni resno grožnjo mojemu prostemu času. Mislim, zakaj bi tratila čas še z nekom, ki bi ga morala imeti rada in vse to (kar sodi zraven), če lahko nekje v miru samotarim. Mislim, saj me zastopiš, ane? :)))

To je res.

Napačen občutek si dobila :-)))

Hehehe, kakor komu, kakor komu :)))

Človek mora imet vizijo.
Četudi včasih rahlo utopično.
Samo, da je izvedljiva.

In ta je 😉

Aaaahahahahahaha Margot-, you made my day.

Jaz se pa že prav vidim na peščeni plaži nekje na Karibih v krasni, ljubeči družbi.

Recino St. Barths bo krasno okolje za to 😉

Torej še 1x pridemo do zaključka, kako pomembno je, da imamo s partnerjem podobne nazore in življenjske poglede, da se ujemamo.[/quote]

Vse štekam. Samo, ko je boldrik pisal, sem dobila občutek, da bi on rad imel odnos, ki bi ga potem “odpiral”. Zakaj že? Saj to že imamo. Samo zdaj mu rečemo samski stan.

[sup]povrhu vsega imam občutek, da je tukaj problem že najti ENO osebo, ki bi jo ljubili, kaj šele dve, tri…kaj vse vam ne pride na misel, ccc :)))[/sup][/quote]

Če ima poliamorično žensko, potem je tak vse v redu. 😀 Ampak občutek imam, da za njegovo odprtost in presežek ljubezni, ki bi jo nesebično delil še z drugimi ženskami, ne bi bila ničkaj navdušena. 🙂

Človek mora imet vizijo.
Samo, da je izvedljiva.

In ta je ;-)[/quote]

Jah, kaj vizija koristi, če ni poguma, da bi jo uresničil? :))) ahaha
Upam, da je vsaj priložnost? Sicer je to čista utopija. 😀

Človek mora imet vizijo.
Samo, da je izvedljiva.

In ta je ;-)[/quote]

Jah, kaj vizija koristi, če ni poguma, da bi jo uresničil? :))) ahaha
Upam, da je vsaj priložnost? Sicer je to čista utopija. :D[/quote]

Kere glupe jaojao…

1. Matjazko, v enem od odgovorov Robiju sem napisal, da ve od samega začetka in da ji je lepo.

2. Vizija se že uresničuje, nič bat. Do zdaj so se še vse.

3. Priložnost? Utopija je, da bi se spremenila naša družba, v odprto in dobronamerno. Moj lajf je pa čist realn in niti mal utopičen. Marsikdo bi rekel pravljičen ;-)))

4. Marsikoga tule, tudi ti nisi izvzet, občutki varajo. In ne samo občutki. življenje gre naprej.

😉

[sup]povrhu vsega imam občutek, da je tukaj problem že najti ENO osebo, ki bi jo ljubili, kaj šele dve, tri…kaj vse vam ne pride na misel, ccc :)))[/sup][/quote]

Če ima poliamorično žensko, potem je tak vse v redu. 😀 Ampak občutek imam, da za njegovo odprtost in presežek ljubezni, ki bi jo nesebično delil še z drugimi ženskami, ne bi bila ničkaj navdušena. :)[/quote]

Še posebej, če bo šel na Karibe … Mislim, saj ne, da mu ne privoščim. Ampak on tak pozitiven, nasmejan, srečen … in še tako velikega srca povrhu … jaz ne bi tega na veliko razglašala. Revež ne ve kaj ga čaka. Ženske ga bodo raztrgale :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close