Rad bi si pregledal jetra ker preveč pijem
vesel pijanec, 04.10.2021 ob 22:17
koliko piješ, 04.10.2021 ob 22:03
Koliko na dan pa piješ? Če greš samoplačniško nihče razen tebe ne vidi, tvoj zdravnik ne.
Ogromno. Vrhunec sem dosegel med poletjem – približno 15 pirov in par žganarij na dan. Ampak zdaj abstiniram in ker sem še dokaj mlad (29) bi se jetra morala obnoviti. Samo vseeno se želim prepričati preden nadaljujem z veseljačenjem.
Jetra se ti bodo obnovila, ne skrbi. Se obnovijo tudi starim pijancem, le da tisti ne zmorejo prenehat za več ot kakšen teden ali dva. Zato gre potem vse nazaj v maloro.
Samo ne pij več, počakaj še kakšna 2 tedna, potem oddaj kri. Vse bo v redu, le nazaj ne smeš.
vesel pijanec, 05.10.2021 ob 18:14
pojdi v lab, 05.10.2021 ob 15:11
vesel pijanec, 04.10.2021 ob 22:27
Grenivka422, 04.10.2021 ob 22:22
A zdravnika pa ne upaš vprašat? Tukaj boš kvečjemu samo pospešil cirozo jeter.
K zdravniku ne grem. Rad bi šel v laboratorij, plačal, opravil in za stopnjo okvare vedel samo jaz. In upal, da sem še daleč od ciroze in da lahko grem v gostilno in z veselo družbo pozabim na izvid.
V LJ je Adrialab ( na Tržaški). Samoplačniško si lahko daš pregledat praktično vse. Naj ti naredijo podrobne jetrne teste. Potem boš videl. Če bodo slabi, si boš dal pregledat še kaj, če bodo o.k., pa pamet v roke in alkohol v smeti. Jetra imajo neverjetno zmožnost, da se v nekaj mesecih popolnoma obnovijo. Seveda, če niso preveč prizadeta.
Koliko približno pa to stane? Mislil sem da lahko grem kar v naš zdravstveni dom in si plačam teste…
https://www.synlab.si/seznam-in-cenik-preiskav.html
Forum je zaprt za komentiranje.