Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rad bi si pregledal jetra ker preveč pijem

Rad bi si pregledal jetra ker preveč pijem

Odgovor na objavo uporabnika
vesel pijanec, 04.10.2021 ob 22:17

koliko piješ, 04.10.2021 ob 22:03

Koliko na dan pa piješ? Če greš samoplačniško nihče razen tebe ne vidi, tvoj zdravnik ne.

Ogromno. Vrhunec sem dosegel med poletjem – približno 15 pirov in par žganarij na dan. Ampak zdaj abstiniram in ker sem še dokaj mlad (29) bi se jetra morala obnoviti. Samo vseeno se želim prepričati preden nadaljujem z veseljačenjem.

Jetra se ti bodo obnovila, ne skrbi.  Se obnovijo tudi starim pijancem, le da tisti ne zmorejo prenehat za več ot kakšen teden ali dva.  Zato gre potem vse nazaj v maloro.

Samo ne pij več, počakaj še kakšna 2 tedna, potem oddaj kri.  Vse bo v redu, le nazaj ne smeš.

vesel pijanec, 05.10.2021 ob 18:14

pojdi v lab, 05.10.2021 ob 15:11

vesel pijanec, 04.10.2021 ob 22:27

Grenivka422, 04.10.2021 ob 22:22

A zdravnika pa ne upaš vprašat? Tukaj boš kvečjemu samo pospešil cirozo jeter.

K zdravniku ne grem. Rad bi šel v laboratorij, plačal, opravil in za stopnjo okvare vedel samo jaz. In upal, da sem še daleč od ciroze in da lahko grem v gostilno in z veselo družbo pozabim na izvid.

V LJ je Adrialab ( na Tržaški). Samoplačniško si lahko daš pregledat praktično vse. Naj ti naredijo podrobne jetrne teste. Potem boš videl. Če bodo slabi, si boš dal pregledat še kaj, če bodo o.k., pa pamet v roke in  alkohol v smeti. Jetra imajo neverjetno zmožnost, da se v nekaj mesecih popolnoma obnovijo. Seveda, če niso preveč prizadeta.

Koliko približno pa to stane? Mislil sem da lahko grem kar v naš zdravstveni dom in si plačam teste…

https://www.synlab.si/seznam-in-cenik-preiskav.html

Ne da te hočem užalit, ampak dolgočasen si tudi ko si pijan. Samo zavedaš se ne. Tako da ravno ne rešuješ svojega problema, samo utapljaš ga. Pa kot vidiš se hudič kar noče utopit 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close