Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Računovodstvo-prosim za pomoč

Računovodstvo-prosim za pomoč

Se opravičujem, ker tale tema ne paše ravno najbolj na tale forum, ampak resnično potrebujem pomoč, ker imam konec oktobra izpit in sicer me zanima, ali ima morda kdo v zvezku ali učbeniku razloženo katero od teh snovi, da bi mi jo poskenrial in poslal po e-mailu:

– KONTI USPEHA
– POSLOVNI IZID (dobiček, izguba)
– TEMELJNICA knjiženje
– LIFO in FIFO metoda

Ker sem zbolela, nisem mogla do konca obiskovati predavanj in mi manjka razlaga naštetih snovi, zato bom za kakršnokoli pomoč zelo hvaležna. Mogoče pa kdo ve za knjigo, ki bi jo dobila v knjižnici in kjer bi bilo to razloženo?
Najlepša hvala vsem!

Greš na Cobiss, poiščeš knjižnico, v katero si vpisana, klikneš na povezavo, v obrazec, ki se ti pojavi, vpišeš ključne besede in pritisneš gumb išči. Dobiš zadetke, izbereš tistega, ki te zanima, klikneš na povezavo, pojavi se ti zapis o knjigi, preveriš, če je v redu, ti na koncu strani piše, koliko izvodov je v knjižnici in če so proste.

Na hitro, pri nas bi se dalo dobiti npr.
Hočevar, M.: Osnove računovodstva.
Koletnik, F.: Bilanciranje in bilančna politika
Kokotec-Koletnik, Franc TI=Analiziranje računovodskih izkazov
Milost, Franko TI=Računovodstvo

in še in še….

LIFO – Last in first out
FIFO – First in first out

načina vodenja zalog v podjetju, poleg ostalih.

pomeni, kako razknižuješ zaloge podjetja, predvsem pomembno v inflacijskih razmerah

ostalo je rpeveč kompleksno za na kratko

No mi na EF smo mel v 1. letniku profesorjevo knjigo Hočevar: OSNOVE RAČUNOVODSTVA pa morm rečt da je zlo enostavno in uredu razložena snov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close