Najdi forum

Računalnik mi zmrzne

Pozdravljeni

Mi lahko kdo pove kaj naj naredim,ker mi računalnik kadar zaženem Winamp ali Mediaplayer enostavno zmrzne in grozno ropota oz.brni.Nekaj časa normalno predvaja potem pa mi ne preostane drugega kot da ga resetiram.Uporabljam Creative sound blaster,Winamp sem že nekajkrat na novo namestila,da pa bi se računalnik tako hitro pregrel…ne vem.Bi morala mogoče na novo namestiti Windowse?

AMD Athlon XP1700+
1.47Ghz,256 MB Ram-a

LP

Kaj pa ropota ali brni? Se morda sliši iz cd-enote, imaš morda takrat vstavljen kakšen cd?

mAXI,ne nobenega cd-ja nimam vstavljenega,tako da se ne sliši iz cd-enote,enostavno ropota,dokler ne ugasnem.Zašteka pa mi zelo hitro že v nekaj minutah predvajanja avdio ali video datotek.

Hmm, čudno. Spominjam se svojega prvega Intelovega ventilatorja, ki je povišal obrate že ko sem odpiral kako daljšo Wordovo datoteko. Potem sem ga kaj kmalu zamenjal za Zalmana, sedaj je mir.
Kako zmogljiv procesor pa imaš? 3 MHz? Intel? Athlone?
Media Player in WinAmp ne bi smela ‘povzročiti pregrevanja’ računalnika. Zmrzovanje pa je lahko znak določenega neskladja med programi. Kakšne datoteke pa želiš predvajati? Musko? Filme?
Poskusi namestiti alternativne programe, saj jih je na netu veliko… Vsaj začasno za test, kako bo potem.

Procesor je AMD Athlon XP1700+
1.47Ghz,256 MB Ram-a.
Ja se tudi meni zdi čudno,da bi se zaradi tega pregrel.Predvajala pa sem z z njima filme in glasbo pa nikoli prej z njima ni bilo problemov.Ampak stvar je v tem,da vse skupaj zmrzne tudi če na netu gledam npr.kake filmčke iz You Tube ipd.

Če se ti to dogaja šele nekaj časa, si lahko pomagaš z obnovitvijo sistema na zgodnejši čas, saj imaš očitno res v Windowsih nekaj narobe. Tudi nekatere novejše verzije BSPlayerja rade javijo napako – seveda v povezavi s kodeki.

Žal se mi to dogaja že kar nekaj časa in ne bi imelo smisla obnoviti sistema.Sem pa tudi že imela probleme s kodeki,pa naložila nove,potem je bilo nekaj časa o.k.Verjetno bo treba še enkrat Winse povozit,žal.Pa vseeno hvala mAXi:)

Ne, ni potrebno zaradi vsake malenkosti na novo nalagat OS. Škoda časa. Navadno pomaga že to, če odstraniš prav vse kodeke in tudi BSPlayer.
Windows Media Player pa nadgradiš na novejšo verzijo, recimo 11.
Nato ponovno namesti utrezne kodeke, npr. KLM cedecs, nazadnje pa še BS Player ali VLC player, ki je še boljši, kadar so težave. In ni hudič, da zadeva ne bi spet delovala.
katero verzijo BSPlayer pa imaš?? 812 poskusi, če nimaš, zapiši mail pa ti ga pošljem.

Uf,bom poizkusila vse skupaj dol zmetat (Winamp,Quick time,Real Player,Medi-o-mi je kar nerodno,koliko šare imam naložene,mogoče se kaj stepe med sabo).Bsp je pa še 1.37 verzija.Če lahko,mi ga pošlji na darkishblanka@gmail.com.Kje pa dobim nove kodeke?

Žal ti na ta mail ne morem poslat programa, ker Gmail zavrača priponke s programi.
Kodeke snameš lahko tule:

Namesto BSPlayerja lahko probaš VLC player, morda je celo boljši, vsaj za nekatere filme, ki z BS in MP ne igrajo:

O.k. mAXi,si bom naložila VLC in kodeke,najlepša hvala za tvoj trud,lepo se imej še naprej:)
Čaw

Čaw mAXi!

No se javljam,da povem kaj je bil vzrok zmrzovanja mojga računalnika.Na matični plati so se napihnili kondenzatorji!!!-nisem mogla verjat;))))) Stvar smo uredili in nacinili na plato nove,tako da je zdaj vse o.k.

Lep pozdravček
SmartyM:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close