Računalnik iz Špara- se splača?
Prosila bi vas za pomoč. Imamo namen kupiti nov računalnik in me zanima, kakšen se vam zdi ta računalnik iz Špara..
osnovna plošča: Intel D865 GSAL
procesor: Intel Pentium 4 3.0 MHz
delovni pomnilnik: 512 MB DDR
trdi disk: 160 GB SATA2 7200 8MB
grafična kartica: Intel Extreme Graphic 2 Controller
optična enota: DVD-RW Samsung,
mrežna kartica,
8x USB 2.0
Cena 99.980,00 SIT
Hvala. Se da za tak denar dobiti kaj boljšega?
Naj pripomnim, da ma po moje 85 % obiskovalcev tega foruma doma verjetno slabše računalnike in so še vedno živi.
Če bo samo za šolo, bo več kot O.K. Pa tudi za igrice, ki niso ultra nove in strašne (npr. streljačine najnovejše sorte ipd so največkrat najzahatnevnejše in res zadnje avto dirke) bo verjetno treba poseči bo boljši kartici.
Naše punce igrajo v glavnem igrice iz interneta in starejše (take, Miška pa Tarzan, DZS ipd) in ni problemov.
> Naj pripomnim, da ma po moje 85 % obiskovalcev tega foruma doma verjetno slabše računalnike in so še vedno živi.
O ja, pa še kako živi! :)))
Tale moja žverca ima 2.0 MHz procesor, 256 MB RAM-a, pol manjši HD in Gforce4 grafično in še rola igre a-la NFS Underground, Max Payne (al kako že), Half life ipd. Zadnje NFS Most wonted pa že ne več – je pa too much…
Sicer imamo pa za špile drug, zmogljivejši in novejši HUD komp – rezervirano SAMO za igre. Tako, da imam jaz tukaj, na temu mir. :))))))))))))
Stvari so relativne: Tamikaaa se spogleduje z računalnikom za ca. 100 čukov, ki je za njene sedanje potrebe bržkone več kot zadosti, saj celo sprašuje, ali se za ta denar kje da kupiti kaj boljšega.
Vprašanje je, ali se ji splača sedaj odšteti dosti več denarja zanj. Vsak bo (pre)hitro zastarel, smo že kar navajeni, da jih je treba pogosto zamenjat. Čez leto ali dve pa bo Tamikaaa za isti denar spet lahko kupila zmogljivejši računalnik.
Se pa strinjam z myho, da so računalniki, sestavljeni po meri kupca, v eni od znanih računalniških firm prav gotovo bolj kakovostni. Pa tudi na tak način so nekateri že nasankali. Nikoli točne ne veš. kaj dobiš… podobno kot pri avtu ali ženski, šele čez čas se izkaže, kaj si pravzaprav izbral 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.