Računalničarji pomoč – slušalke mi šumiji/ hreščijo!!!!!
Imam Razer Tiamat headset slušalke.
Najprej so mi delale brezhibno.
Sedaj pa se je pojavil en velik problem.
In sicer …
– slišim samo sebe, kadar slušalke niso “mute-ne”
– konstantno se sliši šumenje (bzzzzzzzz) v slušalkah.
Ali je lahko problem v zvočni kartici?
Ko poiskusim z drugimi slušalkami, (Logitech) se zgodi isto.
Prosim vas za pomoč, kaj naj naredim?
Hvala.
Včasih je pomembno, kako imaš nastavljen zvok. Imaš možnost na slušalkah nastavljati glasnost? Če ja, potem predvidevam, da imaš na računalniku (spodaj desno) nastavljeno največjo glasnost in potem s slušalkami ‘utišuješ’. S tem bo vedno hreščanje, daj na računalniku glasnost do max 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (najbolje okoli 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) in potem na slušalkah naprej.
Realtek HD Audio Manager —> Speaker Confuguration … ko imam tukaj nastavljeno STEREO ali QUADRAPHONIC, imam izrazito BRENčANJE (šumenje – bzzzzzzzzz) in tudi samo sebe slišim.
Ampak, ko pa nastavim na 5.1 speaker …. pa vse šumenje, brenčanje in tudi slišanje same sebe IZGINE.
Ko imam nastavljeno na SPEAKERJU ………vse perfektno slišim.
Ko imam nastavljeno na QUADRAPHONICU ali STEREO …. lahko normalno uporabljam mikrofon, vendar pa se pojavijo zgoraj opisani problemi (šumenje, brenčanje, slišim samo sebe).
Kot ti je že predhodnik povedal. Klikni desno v opravilni vrstici z desnim klikom miške na ikono zvoka, izberi predvajalne naprave in zatem konfiguriraj. Preizkusiš lahko različne možnosti in potem greš naprej, da zaključiš namestitev.
[img]http://i68.tinypic.com/11wasls.jpg[/img]
[img]http://i66.tinypic.com/2vcc10l.jpg[/img]
Ja, sem to že poiskusila.
Vendar, ko pridem do “nastavitev zvočnikov” —>
—> “izberite svojo konfiguracijo – zvočni kanali”.
Imam samo eno možnost surround (prostorski).
Kot vidim, imaš pa ti 4 možnosti nastavitve:
– stereo
– kvadrafonsko
– 5.1 prostorsko
– 7.1 prostoesko
Zakaj imam pa jaz samo “surround”.
Ne vem, pri meni se vse zmeraj tako nekaj zakomplicira, da je že prav čudno.
Saj bi sam lahko to rešila, ko bi preizkušala te možnosti, pa kot vidiš imam samo eno.
Ali sem mogoče kaj narobe lahko pritisnila na “Razer synapse”?
Hvala.
Lahko je tudi to. Všetako no imaš zagotovo v pravi vhod – zeleno, kje imaš spredaj zadaj?
Propabaj posodobit gonilnik. Vpiši v iskalnik upravitelj naprav – poišči zvočno kartico in posodobi gonilnik. Mimogree napiši katero zvočno imaš.
Poglej pri upravitelju naprav, če je kak rumeni klicaj pri kateri napravi za zvok. Zvočnike tudi imaš, delujejo normalno?
Če to v prejšpnjem postu ne uspe bi jaz probal odstranit zvočno kartico v upravitelju naprav, znova zaženeš računalnik in jo ponovno namesti.
Potem , ko to pregledaš in probaš, lahko tudi to, da greš v nadzorno ploščo. Tam imaš zagotovo aplikacijo za nadzor zvočne, podobno kot je na priloženi sliki. Probaš tu zvoke spremenit na privzeto raven ali akko drugo možnost.
[img]http://i64.tinypic.com/50ru9z.jpg[/img]
Javi če boš kaj rešila, drugače vsaj napiši kje imaš vhode za zvok ali imaš spredaj in zadaj, ali imaš tudi zvočnike in katero zvočno imaš.
Forum je zaprt za komentiranje.