Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rabljen avto iz nemcije

Rabljen avto iz nemcije

Povedala sem ti resnico o vrtenju km nazaj v Nemčiji. Iz prve roke, od avtomehanika, bivšega sodelavca. Je kaznivo, tudi to je res.
Poguglajte k Automaklerjem. Kupovanja preko oglasov se Nemci izogibajo.
Jaz bom avto ponovno kupila doma. Že vem zakaj

Sem pozabila omeniti, da so nemški maklerji zanesljivi, da jih z našimi ne moreš primerjati. Stojijo z Dekro in brezplačno garancijo, še lep čas po nakupu rabljenega vozila.
Izbira avtomobilov je res široka.

Zagotovo zato, ker se pri nas prodajajo avtomobili z realnimi kilometri, kajne?

Se strinjam. Jaz sem bil pred kratkim nategnjen od prodajalca Avtobook podjetje je Autoclass d.o.o. naslov imajo Cesta ljubljanske brigade 15, 1000 Ljubljana. Prodajalec zavaja tako, da objavlja na avtonetu, da ima vozilo več opreme kot sicer. Vse je lepo in prav, zgledajo zelo pošteni vendar so največji nateguni. Ko sem vozilo kupil od njih sem kasneje ugotovil, da me je prodajalec nategnil tako, da je bil avto zaleten in barvana je bila tudi streha. Ko sem jih klical in povedal težave so me arogantno in žaljivo zavrnili in užalili. Fuj stran od njih so največji nateguni v Sloveniji.

Pa saj ne moreš verjet. Ma kje za vraga najdeš takšne stare teme. A si se mogoče včeraj rodil?

Jaz sem imela podobne izkušnje ravno tako z Avtobookom podjetje je Autoclass d.o.o. naslov imajo Cesta ljubljanske brigade 15, 1000 Ljubljana . Delajo se kot, da so najboljši in najbolj pošteni. Kupila sem avto na koncu sem ugotovila, da je bil avto poškodovan in karamboliran pa kilometri so bili prevrteni. Poslala sm prijavo na inšpekcijo ne vem sicer kaj se je rešilo. Za tožbo se nisem odločila ker so postopki zelo dolgi pa vprašanje, če bi kaj dosegla. Kasneje sem zvedla od soseda, da je bil isto on nategnjen ampak on jim je avto nazaj peljal in jim obrazložil po moško in baje so ga popravili ker je bil pokvarjen. Avtobook stran od njih katastrofa so največji nateguni pa lastnik je Siniša Jović znan je “baje” da je največji muti barič pri prodaji avtomobilov.

Ne morem verjeti, da se to dogaja.

V Sloveniji te še avtohiše nategnejo pri novem avtomobilu (bil v zadnjem letu 2x nategnjen! Niso hoteli nič slišat o reklamaciji!), kaj šele lahko pričakuješ od balkanskih mutibaričev. Oni vozijo največji drek avtomobilov iz Nemčije na balkan, ker se v Nemčiji te izrabljene konzerve ne prodajo. Na balkanu se seveda proda vse, samo da diši po nemškem. Vmes pa še kaj dol pade v Sloveniji na poti na jug in to se potem znajde na avto.netu.

Velja staro pravilo, da ko pokličeš prodajalca avtomobila se predstaviš in poveš da kličeš za avto. Če te prodajalec vpraša kateri avto, v tistem trenutku veš, da je dealer in da boš nategnjen. Se samo zahvališ in odložiš slušalko, sicer bo sledila draga šola.

Drugo pravilo je dodatna oprema. Če vidiš da avto nima tiste opreme katera je napisana na oglasu, ne nasedajte “da se je prodajalec zmotil ali spozabil”. Bo po nakupu še hitro sledilo, da je “pozabil” še marsikaj drugega povedat o avtomobilu.

Tretje pravilo. Izogibajte se južnim prodajalcem. To so ljudje, ki ponavadi nimajo lastnine in tudi, če bi jih stožil jim nimaš kaj za vzet, ker “uradno” nimajo nič. Četudi se jih ne prepozna po naglasu je zelo verjetno, da med pogovorom ne bodo uporabljali vikanja ali dvojine.

Uvoz iz nemčije zna bit ploblem. Tam se prodajajo avti z 250 k km in več. Naši pošteni trgovci prevrtijo km in jih prodajajo kot nove. Seveda izgledajo kot novi, saj so stari tam do 3-4 leta, km pa boga ti vedi koliko. Največ teh avtov je ravno odsluženih službenih, ki delajo po 100 k na leto ali več. Poznan primer, ko je možakar kupil BMW – ja s 150k km in mu je spregu motor v roku enega leta.

Simpl pregovor ki drži iz dneva v dan. Noben na tem svetu, ti nebo dal nič zastonj ali tako poceni, da bo šel v svojo škodo. Če je avto poceni, pomeni, da ga je preprodajaelc dobil še bolj poceni. In to z razlogom!!! Če kupujete avto s 1. registracijo v Nemčiji, ga pejte gor sami iskat. Je pa potem z vsemi uvoznimi davki že vprašanje, če se vam to sploh splača….

Me zanima kak mislijo jugiči goljufat pri električnih avtomobilih. Prideš na ogled z ampermetrom, pomeriš baterijo in takoj veš pri čem si. Tudi vse servisne knjige so sedaj pri novih avtomobilih elektronske. Čas se jim izteka.

Majster ti si en bedak. Niso vsi južnaki nepošteni kot si napisal. Prej bi rekel izogibajte se Slovenskim prodajalcem. Eni so pošteni eni ne, ne sme se vse metati v isti koš. Za Avtobook sem tudi jaz slišal kar nekaj kritik ne poznam pa kaj je res in kaj ne.

skratka bosanska posla “jebi se”

Rabljen avto od severnjakov, če ne naletiš na balkanarja je zmer bolj pošten nakup od slovenskega. Švab ti bo povedal to in tisto je obrabljeno, v avtu se je kadilo, treba menjat to in tisto, zato je cena taka. Slovenc ti ga bo kemično peljal cistit, zbil kilometre in za silo popravil. Imel od sosede bivši mož avtohišo dokler ni prodal drugemu in je točno tako kot sem napisal. Vlačili so ga po internetu, tožbe, grožnje, njemu dol viselo, samo da je denar. Ta dela naprej isto z istim timom.

Delno se strinjam. V vsakem narodu so pošteni in nepošteni ljudje. Dejstvo je da so Slovenci, Bosanci Albanci, Srbi, Kitajci… so pošteni in nepošteni ljudje. Slab glas nepoštenih podjetij se hitro razve in jasno ljudje ne bodo tam kupovali. So pa v Sloveniji jasni zakoni nad podjetjem in v kolikor karkoli ni OK se prijavi, sprožijo ustrezni postopki in opravičen si do vračila denarja kot odškodnina lahko tudi do vračila kupnine. Slaba stran tega, je da so postopki dolgi ampak tudi to ni problem.

Avtobook sem slišal, da imajo veliko zalogo vozil ampak, da niso ravno korektni in nimajo vozila realne kilometre.Slišal sem tudi, da v oglasu objavljajo neresnične oglase kao avto ima več kilometrov kot sicer. Zgolj slišal ampak v vsaki zgodbi verjetno je kakšna resnica.

Jaz imam tudi slabe izkušnje z Avtobookom firma se imenuje Autoclass d.o.o. prodali so mi poškodovan karamboliran avto na koncu, ko sem jih obvestil sem sem ugotovil, da je avto poškodovan sem bil najslabši in najgrši samo človek ne. mislim, da beseda kultura za njih ne obstaja.

Avtobook največji nateguni stran od njih. Imam pa dobre izkušnje z Porshe Ljubljana. So pošteni, avtomobili so preverjeni realni kilometri skratka vse naj naj.

Jaz imam še par drugih – če je na licu mesta delavnica – obvoz, črne roke od šraufanja – obvoz, če reče: gospa meni verjemite, vem nekaj o avtih – obvoz.

Rabljene avte kupujem samo od fizičnih oseb in na podlagi izgleda garaže. Če je garaža čista in urejena, so tudi za avto dobro skrbeli. Ko je vse nastlano, nametano, umazano – tak odnos imajo tudi do avta.
Nasankala sem se samo enkrat – od takrat ta pravila. In zmeraj dobim avto v odličnem stanju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close