Rabim žensko, ki je močna – pomen??
Dobro iztočnico si dal. Pa si se ti, brihtni Marko, kdaj vprašal, zakaj se recimo ženska, ki se doma pusti tepsti možu, nikoli ne bi pustila udarit recimo sosedu ali naključnemu mimoidočemu? Verjetno bi takoj poklicala policijo, kričala ali pa ga tudi sama fizično napadla.
Le zakaj tako?
Ampak mislim, da je dejansko škoda tipkovnice. Človek v zvezo ne gre s pištolo v eni roki, za vsak slučaj, ampak objema in boža z obema rokama. In ne spi z enim očesom vedno odprtim.
Ampak težava je bolj zapletena. Vsako nasilje se sproži z nekim razlogom. Če bi bilo tako preprosto ga ukinit, potem bi ga že. Tako pa smo ženske in moški ljudje, ki nosimo vsak svojo odgovornost za stvari, ki se nam dogajajo. Dogajajo pomeni da se ponavljajo, ne pa zgodijo enkrat. Se pravi, Alexandra, ki je toliko prebrala, sklepam, da verjame, da so nasilni samo moški. Od kod torej izhaja to nasilje in zakaj ženske niso nasilne? In kaj je prenašanje nasilja od drugih, če ne nasilje nad samim sabo? Hočem rečt, da če bi ženske bile fizično močnejše od moških, po obliki pa bi nekako ostali enaki, bi družba bila povsem enaka. Takrat bi pač ženske pretepale moške, moški bi se pa pustili pretepat. Nekateri, seveda.
Se vidi, da so te zadeve (bile predolgo) v moških rokah.
Si vedela, da je bila zagrožena kazen še pred nekaj leti manjša, če recimo ob posilstvu ni bilo še nasilja, če je bila ženska noseča ali v primeru človeka s posebnimi potrebami? Ker so izhajali iz tega, da se nosečnica ali slaboumen človek težje brani, posledično posiljevalcu ni treba uporabiti takšne sile (in udarcev), posledično je posiljena žrtev (menda) manj trpela. To ni bilo v kakem 19. stoletju, ampak še krepko do poznega 20. stoletja.
In potem neki markoti mislijo, da pretepene žrtve samo pocukajo najbližjega policaja za rokav in bo vse rešeno.
[/quote]
No, le zakaj? Zanima me predvsem tvoj odgovor. In zakaj se sosedu ne pusti udarit, možu pa? Že to, da se mu pusti, je zame nedopustno. Ti pa to dopuščaš. Kdo je od naju bolj nasilen?
zakaj so nizike kazni za posilstva?
ker moški to počnejo, čist enostavno
ker je to še zelo moški svet
v glavnem marko res – dej prosim tole na un forum in bog ne dej da te v roke dobijo, ker je tvoje razmišljanje res na psu. včasih je fajn tut nč napisat……
je pa fajn, ker tkole pač spoznavaš ljudi……
Ampak težava je bolj zapletena. Vsako nasilje se sproži z nekim razlogom. Če bi bilo tako preprosto ga ukinit, potem bi ga že. Tako pa smo ženske in moški ljudje, ki nosimo vsak svojo odgovornost za stvari, ki se nam dogajajo. Dogajajo pomeni da se ponavljajo, ne pa zgodijo enkrat. Se pravi, Alexandra, ki je toliko prebrala, sklepam, da verjame, da so nasilni samo moški. Od kod torej izhaja to nasilje in zakaj ženske niso nasilne? In kaj je prenašanje nasilja od drugih, če ne nasilje nad samim sabo? Hočem rečt, da če bi ženske bile fizično močnejše od moških, po obliki pa bi nekako ostali enaki, bi družba bila povsem enaka. Takrat bi pač ženske pretepale moške, moški bi se pa pustili pretepat. Nekateri, seveda.[/quote]
Tebe bi pa morali počasi predlagat za kako nagrado, res.
Zakaj pa velike in močne ženske ne pretepajo šibkih in otrok?
No, le zakaj? Zanima me predvsem tvoj odgovor. In zakaj se sosedu ne pusti udarit, možu pa? Že to, da se mu pusti, je zame nedopustno. Ti pa to dopuščaš. Kdo je od naju bolj nasilen?[/quote][/quote]
Ti si bumbar, veš. Redko koga takole direkt ozmerjam, tebe pa bom.
Kaj si ti to zdaj za eno sprevrženo logiko ven potegnil? Kaj jaz dopuščam (če pustimo ob strani to, da kdo sem sploh jaz, da lahko karkoli dopuščam ali ne). In zakaj sem jaz bolj nasilna od tebe? Ker ti zagovarjaš nasilneže oziroma iščeš izgovore zanje? Si ti sploh normalen človek?
Ne vem kakšne so kazni. Ampak, nekaj pozabljate. Ženske so začele s posiltstvi tudi izsiljevat. Verjetno so bili kdaj obtoženi za posilstvo že tudi nedolžni ljudje. Ni tako preprosto in črno belo, kot ve vidite.
Ampak tukaj, ženske moje drage, debata z vami sploh ni možna. Obsojate me, pa sploh ne vem zakaj. Nobenega argumenta, nobenega dokaza, le prazno obsojanje mojega pisanja, ki vas v resnici ščiti. Le kaj ve berete iz tega, to me zanima.
Naj me ena obsodi argumentirano, ne pa z grožnjami in praznim obsojanjem.
Ne vem kakšne so kazni. Ampak, nekaj pozabljate. Ženske so začele s posiltstvi tudi izsiljevat. Verjetno so bili kdaj obtoženi za posilstvo že tudi nedolžni ljudje. Ni tako preprosto in črno belo, kot ve vidite.
Ampak tukaj, ženske moje drage, debata z vami sploh ni možna. Obsojate me, pa sploh ne vem zakaj. Nobenega argumenta, nobenega dokaza, le prazno obsojanje mojega pisanja, ki vas v resnici ščiti. Le kaj ve berete iz tega, to me zanima.
Naj me ena obsodi argumentirano, ne pa z grožnjami in praznim obsojanjem.
Kako da jih ne. Seveda jih. Kakšno sprenevedanje ja zdaj to? Od kot ti podatek, da ženske ne pretepajo otrok? To je čista laž.
Ker ji je to “normalno”. Res ni normalno, ampak iz stališča same ženske, ki je najverjetneje že od prej doživljala nasilje kot otrok, sedaj kot ženska le igra vlogo svoje mame.
In zato ,ker druge vloge ne zna igrati. In je ne bo znala, dokler ne bo sprejela soodgovornosti za to, kar se ji dogaja.[/quote]
Ne, ni ji normalno, halo. Seveda ji ni normalno.
Ljudje smo v svoji ljubezni ranljivi. Ko ti nekdo, ki ti pomeni vse ali zelo veliko, prisoli klofuto, se ne vklopi zdrav razum in ogoročenje, ampak razočaranje, žalost, bolečina … In takrat je težko ravnati pogumno.
Koliko ljudje oprostijo svojim otrokom … Nobenemu drugemu človeku na svetu ne bi. Pa se jim njihova dejanja ne zdijo sprejemljiva in normalna, sploh ne. Ampak tukaj je čustvena komponenta. In čustva so močan element, ki ne gre vedno z roko v roki z razumom.
Pa še druge stvari so … seveda je lahko tukaj še vzorec od doma, pa vzgoja, pa splošna toleranca do nasilja v naši družbi … Zato pa pravim, da ni enostavno in tole kar flanca Marko … je res direkt iz jame človeka v kameni dobi.
Torej naj prenesem na odnos, ko je ženska recimo žrtev posilstva? Ne, v takem primeru trditev ne velja.
Metulka, to je bilo pa grozno: posilstvo nosečnice ali kake recimo duševno prizadete osebe ali koga še bolj nemočnega je pa še toliko bolj gnusno.
Ja, moški, posilstev je kar precej, in bi rekla, da je več neprijaveljenih kot prijavljenih. In posilstva se dogajajo tudi med možmi in ženami. Ona ne bi, ona pa zahteva svojo zakonsko pravico. To je kaj?
Koliko moških, ki jih pretepajo ženske, poznate? Žensk, ki jih pretepajo možje pa poznam veliko. Tudi bistveno več očetov, ki pretepajo svoje otroke poznam kot takih, ko pretepajo mame otroke.
Da ne govorimo koliko je spolnega nadlegovanja, ko sicer ni posilstvo je pa nadlegovanje: 50letniki, ki otipavajo 14, 15 letnice. Ali pa na praznovanju čestitajo in namesto običajnega poljuba ob čestitki, dekletu porinejo jezik v usta. Ali pa ko sosed mladoletnico kar malo poboža. Tega je ogromno. Vsi ti dotiki sosedov in znancev res niso posilstvo, je pa to spolno nadlegovanje. Koliko žensk nadleguje mlade fantiče in jih otipava?
Res imamo marsikaj skupnega…:)
Zdaj pa še to svojo trditev “Gliha vkup štriha”, prenesi na nek odnos, kjer je ženska žrtev nasilnega moškega.
Ali misliš, da v tistem primeru ta trditev ne velja ?[/quote]
Ok, moški je po naravi lovec. Tudi med ženskami jih je nekaj, vendar zelo majhen odstotek, zato tudi nasilja nad moškimi s strani žensk ni veliko, ker so pač v večini fizično šibkejše. In vsak lovec, ki plena ne ulovi, se odzove na drugačen način. Ni vsak lovec tud nasilen do plena, če se plen ne obnaša po pričakovanjih. Vsako nasilje je seveda neopravičljivo. Seveda se po forumih veliko bere o tem nasilju, ampak če dobro berete, lahko med njimi opazite tudi veliko zgodb, ko se je ženska umaknila in odločitve ni obžalovala. Torej je res, da je to verjetno edina možnost, ki ženski preostane ob nasilnem moškem, če si želi miru. Večinoma pa se te zgodbe ponavljajo ženskam, ki so nezaposlene, finančno odvisne. Ženske morajo iskat rešitve pri sebi in ne čakat, da bojo moški kar naenkrat postali nenasilni. Ker to se ne bo zgodilo samo od sebe kar na lepem. Zato ponavljam, da mora vsak poskrbet najprej zase. Družba je pač zašla, ali pa je že od nekdaj bila takšna in temu se lahko prilagodimo. To pa ne pomeni, da nasilje prenašamo, ampak pomeni, da se mu izognemu na vse možne načine. Enako velja za ženske, kot za moške. Verjamem, da obstajajo tudi moški, ki si poiščejo pomoč, ker si ne želijo več bit nasilni oziroma, ker ne razumejo, zakaj se odzivajo z nasiljem.
meni je pa predvsem zanimivo to, kako si v nekih bolj blond temah ustvariš neko mnenje o forumovcih, potem pa pade kaka taka in padejo tuku vse ostale zavese, ki so zastirale pogled do pravega jaza nekaterih ljudi
nekako bi morali skozi tale “teste” tudi v realnem življenju. da nekomu fajn močno stopiš na žulj, pa potem vidiš, če ti še paše
Dajem vam en primer ženske agresije. Morda boste lažje razumeli, da nasilje nobenemu ni v užitek.
http://med.over.net/forum5/read.php?140,7270407
Ste se razpisali… 🙂
Marko, jaz pa te razumem, in vem, kaj želiš povedat. Še celo strinjam se s tabo.
Prav tako razumem ronko, aleksandro in ostale, tudi sama sem včasih razmišljala enako oz. podobno. Verjetno tudi ti, kajne Marko.
Spremembe se ne dogajajo čez noč (v miselnosti) in tudi ti jih s svojim pisanjem ne boš udejanjil. Veš kaj resnično spreminja… Bolečina… Huda, močna bolečina, že skoraj trpljenje.
Sem se v svojem življenju že srečala tako s psihičnim, kot fizičnim nasiljem, ali na tak ali drugačen način. Tudi s posilstvom. Seveda sem obsojala.
Ampak če si pripravljen prisluhnit drugemu, razumet drugega… pridejo spoznanja.
Moja hči trenira borilno veščino. Treninge imajo policisti. In prvo, kar učijo ti policisti, na treningih, je, da če začutijo nevarnost, da naj najhitreje kar lahko, z vso močjo, bežijo. Naj pozabijo na vse tehnike obrambe, na vse protiudarce, na vse ure ko so se učili in tudi več ali manj naučili. Naj bežijo. In zakaj… ker človek, ki je v afektu, takega je skoraj nemogoče fizično premagati.
In zato jaz, v prvi fazi, dajem dodatno težo na preventivo. Na prepoznati in izogniti se sploh možnostim, kjer bi lahko prišlo do nasilja. Takšnega ali drugačnega.
In če ni moč izogniti se z begom, kaj potem… Potem, pravijo trenerji moje hčere, sledi obramba in močen in nedvoumen in učinkovit protiudarec, ki nasprotnika ohromi. In potem, beg.
Če povzamem, čemur je vredno prisluhnit in o čemer je vredno razmislit, da bi lahko spremenili sebe, da bi spremenili okolje…
Pa še in še…
Ja, vem. Kaj misliš, da meni pa poskakuje od veselja? Vsak sam ga naj pri sebi ustavi, nasilje mislim. Če se tebi srce para, se nihče ne bo spremenil, pa naj se sliši še tako tanko čutno.
It, verjamem, da me nekdo razume in verjamem, da so me punce napačno razumele. Jaz njih vse prav dobro razumem.
Forum je zaprt za komentiranje.