Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Rabim žensko, ki je močna – pomen??

Rabim žensko, ki je močna – pomen??

Marko, jaz se nimam nikoli za popolno. Ti pa vedno želiš delovat kot vseved. Obsojaš nemočne. To pa ni ravno dobra poteza. Dobra poteza je pomoč, da bodo znali priti iz zagate.

Robi, sicer je letelo predvsem na Markota, ampak si se potem ti oglasil. Ja tisto sem brala tako: jaz, ki imam vse pošlihtano vse vem, ti pa, ki si samska pa pojma nimaš.

Kaj pa ženske vedno bolj izgubljajo, da valijo krivdo na moške ? 🙂
V smislu, da ni pametnih dedcev…..[/quote]

izgubljajo smisel življenja – ljubezen, družino, vrednote, spoštovanje

ker ste pač taki kot ste[/quote]
To je splošen družbeni problem. Zato bi raje napisal, da smo taki, kot smo.
Vsi se moramo soočati s temi vzorci.

Saj so v vsakem odnosu dobri, pa slabi trenutki.

Saj besede same težijo k temu, da se uporabijo v domačih situacijah….Je pa tu še drugi faktor..To je partner/ka, ki ima prav tako svoje besede za katere verjame, da so prave.
Drugega pa ne moreš spremeniti..Saj veš…:)

izgubljajo smisel življenja – ljubezen, družino, vrednote, spoštovanje

ker ste pač taki kot ste[/quote]
To je splošen družbeni problem. Zato bi raje napisal, da smo taki, kot smo.
Vsi se moramo soočati s temi vzorci.[/quote]

nasilje ni vzorec…alkohol ni vzorec in s tem se ne bi blo treba nobenem soočat, če ne bi bli tipi brez hormonov, zdolgočaseni in skurbani
ne vejo več kaj bi delali, s kom bi se dajali dol, z živalmi, otroci al s kom še sploh

dej miljon moških – pa izloči statistično pedre, nasilneže, posiljevalce, pedofile, skurbance, pijance in poglej kaj ti bo ostalo

in zakaj hudiča bi vas pol kdo poveličeval – kaj točno na vas pa je za poveličevat
ja une 3%, ostalih 97% pa……

fajn sam, da bo šlo tole vse enkrat u maloro, ker za drugo itak ni

cel državni aparat je zarad moških, zarad vašega trapastega ega, želje po nadvladi, igricah z orožjem in ostalih pizdarijah, ropate, morite in ne vem kaj še vse

in jaz vas mam velko večino poln kufer že in vašega izmikanja, jamranja in še česa – sprejmite odgovornost in se sramujte tega kar počne vaš spol ali pa celo vi !!!

v angliji so že davno delali študije kok ženskih hormonov spijete z vodo, ki jo polulajo ženske, ki jemljejo kontracepcijske tablete, kok je plešavosti, zaobljenih bokov, majhnih penisov…… in še česa, tko da vse ma svoj tok…..

Saj so v vsakem odnosu dobri, pa slabi trenutki.

Saj besede same težijo k temu, da se uporabijo v domačih situacijah….Je pa tu še drugi faktor..To je partner/ka, ki ima prav tako svoje besede za katere verjame, da so prave.
Drugega pa ne moreš spremeniti..Saj veš…:)[/quote]

govorim o zblefiranih odnosih. so to slabi trenutki, če ni več čustev, če ni več spolnosti, če je kreganje na dnevnem redu – to so odnosi iz ekonomske računice – en sam blef – mazanje oči en drugem in sam sebi – kak odnos neki, lepo prosim

Saj bo…In komaj čakam, da bo.

To sem pred par dnevi tudi sam napisal, da imam vsega poln kufer.

Jaz lahko sprejmem odgovornost le zase…Za druge pa ne mislim.
Vem, da je človeški ego in s tem pohlep, pa izguba vrednot, glavni problem…In če se ženske počutite žrtve, potem nekaj naredite, da se več ne boste…Ne pa še naprej jamrati in početi tisto, kar obtožujete moški spol.
Pa prevzemite oblast…Ne bom imel nič proti.

Se strinjam. Če je odnos na takšni stopnji, potem to več ni odnos.

Aleksandra, žalostno in neodgovorno je, da deliš, obtožuješ ljudi glede na spol. Ker, če je kaj, potem je treba vedet, da jaz ne morem odgovarjat za nobenega svojega soimenjaka, prav tako kot ne za soimenjakinjo in tudi ti ne. Torej, zakaj se potem sploh zgražati nad nekim spolom? Vsak zase je odgovoren, ne glede na spol. Dokler boš zvračala krivdo za nastalo stanje na druge, se bo nič spremenilo na bolje. In to velja za vsakega. Ko pa boš sama pri sebi naredila spremembe, pa boš storila za družbo maksimalno korist. In ko bo to vsak storil, se bo družba spremenila. Na boljše. Ko stvari pri sebi porihtaš, se sprejmeš, tudi družbo lažje sprejemaš takšno kot je in se ne huduješ nad njo in je ne kriviš za lastne nezadovoljstvo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz sem prav tako vedno bolj jezen, ko vidim, kaj se dogaja…
Ampak s tem, ko obtožuješ druge, počneš ravno to, kar meni očitaš.
Izhajaš iz tega, da ste ženske OK, spremeniti se moramo le moški…Pa kaj naj naredimo s tistimi 97% neuporabnmi dedci ?

definicije krasne, sam bistvo si spregledal – namerno ali pa morda tut ne :)))

Robi, ni tako enostavno.
Recimo, ko greš na razgovor za službo: mladi moški imajo skoraj vedno prednost pred mladimi ženskami. Njih nihče ne sprašuje glede otrok. Delodajalci veliko raje vzamejo moškega kot žensko, ker on ne bo na porodniški, ne bo imel nege za otroka. Mlade ženske pa smo vedno nekje zadaj. Če so kandidati za službo tudi moški s podobnimi papirji kot ženske, smo izpadle iz igre.

Jaz sem prav tako vedno bolj jezen, ko vidim, kaj se dogaja…
Ampak s tem, ko obtožuješ druge, počneš ravno to, kar meni očitaš.
Izhajaš iz tega, da ste ženske OK, spremeniti se moramo le moški…Pa kaj naj naredimo s tistimi 97% neuporabnmi dedci ?[/quote]

Aleksandra, kakšno bistvo? Ni bilo namerno. Kot je Robi rekel, si izhajala iz tega, da ste ženske vse OK, 97% moških je pa za stran. Jaz pa pravim, da je razmerje enako. Dokaz pa je na dlani. Če ženska prenaša nasilje moškega, pomeni, da sama ne verjame, da je je vredna nečesa več. In, če imaš 97% nasilnih moških, potrebuješ tudi 97% žensk, ki to prenaša.
Ko bi se ženske nasilju uprle, bi se tud moški začeli spraševat, kako se tega nasilja znebit in od kod izhaja. Pa saj to se dogaja, ampak prepočasi, ker večina kar vztraja v takšnem bolnem odnosu. In vsi ti vzorci se potem prenašajo na nič krive otroke, ti pa potem naprej živijo po teh vzorcih, v nasilju. Redki se temu izmuznejo oziroma se tega osvobodijo. Ampak dvomim, da lahko ti posamezniki karkoli rešijo v sami družbi. Po moje, da ne.
Zdaj boš spet rekla, zakaj sploh do nasilja prihaja iz moške strani. Jaz pa pravim, da je nasilje tudi to, da se nasilju ne umakneš. To je nasilje nad samim sabo. Torej vsi smo nasilni.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko pa smo spet tam.
Sicer ne mislim, da so vse ženske ok in da je 97% slabih moških. Ampak tvoja teorija je ravno tako mimo: če je tako kot ti praviš, je posiljena ženska sama kriva, da je posiljena. Posiljevalcev je bistveno več kot posiljevalk. Torej ne moreš govoriti o pol pol.

sem ti rekla, da bi moral o tem kej več prebrati…..dej tole na kak forum nasilje nad ženskami objavi, ti bojo tam razsvetlile gospe pojme na praktičnih primerih, v kolikor si ne znaš enih stvari predstavljat tok daleč, da bi skušal kej razumet.

ni opravičila, da nekdo dvigne roko – kaj ti tle ni jasno??? ni pomembno kdo drži, zakaj drži in al mora držat

Ženska je pač fizično šibkejša in to nasilje zganja nad sabo in se v tem počuti prav tako nemočna, kot moški, ki zganja nasilje nad žensko. Tudi alkoholizem je nasilje nad samim sabo. V njem prepoznamo tako moške kot ženske in tudi vse ostale odvisnosti so nasilje. In res ni potrebno nobeno deljenje na spol. Alexandra, mogoče pa si ti zgrešila bistvo.

Obstaja tudi druga plat…Ženska gre na razgovor, obleče mini kiklo….Se malo nasmeji…In že dobi bonus točke…:)
Seveda tega ne more vsaka početi, kot tudi vsak moški nima prednosti samo zato, ker je moški.

Debatirali smo o nasilju…In nisem razmišljal o tem, da ti ne bi imela pojma.

no sej ti pravim, tole svoje pisanje prilimaj na forum nasilje nad ženskami

Mogoče ja, če gre za tako delo kot je natakarica ali hostesa ali kaj takega. Tam res minica odigra svojo vlogo, ampak drugje pa ne.
Vem kako je hodit na razgovore, kaka vprašanja postavljajo.
Vem pa tudi kako se delodajalaci pogovarjajo med sabo (ne glede ali so to ženske ali moški): želijo si moških, ker je z njimi manj sitnosti, ker ne gredo na porodniško, ker nimajo nege za otroke (svetle izjeme so, ampak čisto premalo). Tako, da je dejstvo: moški imajo veliko prednost v večini poklicev.

Obstaja tudi druga plat…Ženska gre na razgovor, obleče mini kiklo….Se malo nasmeji…In že dobi bonus točke…:)
Seveda tega ne more vsaka početi, kot tudi vsak moški nima prednosti samo zato, ker je moški.

Debatirali smo o nasilju…In nisem razmišljal o tem, da ti ne bi imela pojma.[/quote]

Pa, kje sem rekel, da je to opravičeno? Pravim samo, da tudi držati ni potrebno? Kaj pa tle ni jasno? Če antilopa ne bo pobegnila levu, jo bo ta požrl brez razmišljanja, tud levinja samca antilope, da ne bo pomote. Misliš, da se antilopa sprašuje takšne bedarije, kot ti? Ne, ona bo nekaj storila in naredila vse, da preživi. To je osnovni nagon po preživetju, tega pa imamo vsi.

Marko, tista posiljena je tudi želela bežati pa ni mogla. TOrej je sama kriva, a ne? Še dobro, da ne rečeš, da je uživala.

no sej ti pravim, tole svoje pisanje prilimaj na forum nasilje nad ženskami[/quote]
Vem, kaj hoče Aleksandra povedat…
Če moški več ne bi bili nasilni, ne bi bilo nasilja….

Ženske tukaj v tej debati ste čist nepoštene in nesamostojne. Igrate žrtev in tega sploh ne vidite. Ležite tam v travi, lev prihaja nasproti. Vidite ga in se pritožujete, zakaj je ravno sedaj lačen. To počnete in se ne premaknete. Raje ste hrana, ker verjamete, da lev v resnici ne bi smel bit lačen in da se vam ni potrebno nikamor premaknit.

ronka, škoda tipkovnice…….:))))))

Sem opazila ja, da je Marko vseveden psiholog. Še dobro, da ni predsednik države, bi vse morilce, posiljevalce in druge nasilneže pomilostil :).

Posiljena ženska spada spet v isto skupino, kot otroci. Ker je fizično šibkejša, je navadno nemočna. Zato pa so tudi kazni za posilstvo precej hude. Mogoče premajhne.

Mogoče premajhne? Koliko jih pa sploh dobijo? Koliko jih je sploh prijavljenih? In zakaj niso prijavljeni? Kake strahe in travme doživlja posiljena in zakaj? Koliko jih sliši na temo, da se je že razkazovala, da ni bila primerno oblečena, da ni bila …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close