Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Rabim žensko, ki je močna – pomen??

Rabim žensko, ki je močna – pomen??

Nekateri tudi uživajo, ampak ne zaradi samih udarcev, temveč uživajo v svojem občutku premoči nad nekom. Res ti ni jasno nasilje, vidim.[/quote]
A res? A ta občutek premoči sklepaš po sebi? Kako veš, kaj kdo doživlja? Malo posplošuješ.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Za nasilje je odgovoren tisti, ki ga začne. Torej tisti, ki dvigne roko, tisti, ki posiljuje in tako naprej.

Prvič ja. Kaj pa drugič, tretjič in četrtič? In prosim, ne mešajte v temo otrok. Govora je o odraslih odnosih. O otrocih bo potrebno odpret drugo debato.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko, posiljena ženska je odrasla oseba.
Drugače pa ne izključuj otrok, ti braniš nasilneže in nasilneži ne izbrajo glede na spol in starost, ampak glede na to koga lahko.

Prvič ja. Kaj pa drugič, tretjič in četrtič? In prosim, ne mešajte v temo otrok. Govora je o odraslih odnosih. O otrocih bo potrebno odpret drugo debato.[/quote]

marko, si pa res…… no coment

tipi pa res za vso sranje najdete izgovore

Se strinjam. Ampak potem se lahko začnemo takoj pogovarjat tud o tem, kolk kreten morš bit, da dopustiš to še drugič in tretjič. In seveda ne bomo rešili ničesar. Vsi si želimo normalnih odnosov. Malokdo pa jih je tud sposoben uresničit in živet.

Nekateri tudi uživajo, ampak ne zaradi samih udarcev, temveč uživajo v svojem občutku premoči nad nekom. Res ti ni jasno nasilje, vidim.[/quote]
A res? A ta občutek premoči sklepaš po sebi? Kako veš, kaj kdo doživlja? Malo posplošuješ.[/quote]

Ne, ne posplošujem. To je dinamika nasilja in posiljevanja – ne gre za nobene užitke, ampak za občutek premoči – predvsem za občutek premoči.
Zakaj ženske na zapustijo nasilnežev, je pa čisto preširoka in predolga tema. Če te res zanima, malo poguglaj, ker je o tem prelitega veliko črnila.

In še to: mati narava nas je obdarila z možgani, pa s čustveno inteligenco, pa s sposobnostjo učenja … Veliko otrok ima zanič otroštvo in jih starši maltretirajo, pa sami kot odrasli niso taki, in obratno – vsi morilci, posiljevalci, vojni zločinci se niso rodili staršem, ki bi tudi sami morili, posiljevali.

Prvič ja. Kaj pa drugič, tretjič in četrtič? In prosim, ne mešajte v temo otrok. Govora je o odraslih odnosih. O otrocih bo potrebno odpret drugo debato.[/quote]

tipi pa res za vso sranje najdete izgovore[/quote]
Kakšne izgovore? Če nekdo dvigne roko nad tabo, očitno ni s teboj s pravim razlogom. Razen, če ti to odgovarja. Če pa ti ne, mu tega več ne boš dovolila. Ali ti preostane še kaj drugega?

Ravno tolk široka, kot tema o nasilnežih. Glej, ne podpiram nasilja, tako kot tudi ne podpiram žensk, ki se temu ne uprejo.

Marko, sem radovedna, če bi še naprej opravičeval nasilneže, če bi kdo kaj naredil tvoji punci, hčeri, mami, prijateljici. Ni izgovora, če dvigneš roko nad šibkejšim. Če se želiš pretepat, se daj s sebi podobnim (recimo pivskim bratcom v gostilni), ne pa nad šibkejšimi.

tipi pa res za vso sranje najdete izgovore[/quote]
Kakšne izgovore? Če nekdo dvigne roko nad tabo, očitno ni s teboj s pravim razlogom. Razen, če ti to odgovarja. Če pa ti ne, mu tega več ne boš dovolila. Ali ti preostane še kaj drugega?[/quote]

boš mogu mal več o tem prebrat in ma manj na pamet govort

tko da jaz ne bi več naprej o tem, ker je več kot očitno, da ne bi nikamor prišla

Kaj pa ženske vedno bolj izgubljajo, da valijo krivdo na moške ? 🙂
V smislu, da ni pametnih dedcev…..

Moja soseda: ko se je rodila, ji je umrla mama. Dobila je mačeho, tako iz pravljice: ki jo je pretepala, ni ji dajala jesti, delat je morala kot dekla. Oče pa pač tapek. Ko je odrasla se je poročila. Od hiše je šla praznih rok. Poročila se je brez vsega. S kom? Z nasilnežem. Ona je delala na kmetiji, on popival, pretepal njo in otroke. Ker so bili revni, ni imela nobenih svojih financ. Nikamor ni mogla it. Ob poskusu ločitve ji je grozil, da jo bo ubil. Nikoli se ni ločila, nikoli nikamor šla. Ko je on umrl, je zadihala. Za njim ni dobila niti penzije, še vedno je bila brez vsega, imela je pa končno mir.
Ona res ni imela možnosti preprečit pretepanja. Takrat še ni bilo varnih hiš, ni bilo pomoči za kmečke ženske. Nikamor ni mogla it.

Kaj pa ženske vedno bolj izgubljajo, da valijo krivdo na moške ? 🙂
V smislu, da ni pametnih dedcev…..[/quote]

izgubljajo smisel življenja – ljubezen, družino, vrednote, spoštovanje

ker ste pač taki kot ste

Ni vedno vse črno-belo in da tisti, ki je fizično močnejši, da tudi ta udarja, lahko je to ženska!, včasih je odgovor na psihično nasilje fizično nasilje, ker se nekateri znajo le s tem ubranit,

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

matjazko, ženska moškega bolj težko posili :).
In če šibkejši dvigne roko nad močnejšim, se ta močnejši komot ubrani.

Aja, potem je dovoljeno, da ženska pretepa moškega, saj ta nastavi roke!?

no govora o pameti, ampak o zlorabah – takih in drugačnih in vsem ostalem kar sem napisala tako, da je razumljivo

in s tem narava nima kaj dosti

mal se zberi, upam, da ti to res ni preveč duhovito[/quote]
Se strinjam, da so zlorabe…Vendar zakaj ženske izgubljajo na samospoštovanju…?
Kar tako si ženska ne bo dovolila, da jo moški izkorišča.
Problem je pri obeh. Oz. vsak odnos je vsota obeh.

Ni prav, da močnejši pretepa šibkejšega.
Če pa močnejši dovoli, da ga tepe šibkejši, ja potem ima pa res problem. V glavi.

Aja, potem je dovoljeno, da ženska pretepa moškega, saj ta nastavi roke!?[/quote]

Res se sliši čudno…Vendar malo premisli…..A bi človek koga pretepal, če bi bil v sebi srečen ?
Kako se vzgoji takšnega nasilneža ? Z zgledom…Nasiljem…Zato je v takšnem človeku velko bolečine, ki jo izraža z nasiljem.
Nasilje je izraz notranje borbe…

Aja, potem je dovoljeno, da ženska pretepa moškega, saj ta nastavi roke!?[/quote][/quote]

Je pa prav, da šibkejši močnejšega!!? Kakšna logika je to… Niso samo ženske žrtve.

Robi, pa ne še ti. Ne se postavljat na stran nasilnežev.
Marsikdo je veliko pretrpel v življenju pa zato ni nasilen do drugih. Marsikdo je imel lepo življenje pa je nasilen.
Odrasel človek ima svojo pamet in mora vedet, da ne smeš pretepat šibkejših, da ne smeš morit, da ne smeš posiljevat. Da ne govorimo o pedofilih.

To že.
Vendar pa se dva ne najdeta slučajno v nekem odnosu.
Tvoj primer o mačehi, to zelo dobro prikaže.

Sem bolj pristaš determinizma in ne naključnosti.

Nikjer ne pišem, da so samo ženske žrtve. Pišem tudi o otrocih.
In pišem o šibkejših. Lahko je tudi moški šibkejši. Glede na to, da je zadnje čase vse več moških kavčarjev, se kaj lahko zgodi, da je kaka ženska fizično močnejša.
In ne ni prav, da šibkejši recimo izkoristi, da močnejši spi in ga med spanjem pretepe. Ali na kak drug zahrbten način. Če si pa buden in te bo nekdo želel pretepsti pa verjetno ne boš kar čakal ali pač?

[/quote]

Je pa prav, da šibkejši močnejšega!!? Kakšna logika je to… Niso samo ženske žrtve.[/quote]

Primer o mačehi? Mala dojenčica ni imela nič pri tem, da je dobila zlobno mačeho.
Imela je smolo, ki se je stopnjevala v to, da je šla s prvim moškim, ki se je zanimal zanjo, da bi se rešila mačehe.

To že.
Vendar pa se dva ne najdeta slučajno v nekem odnosu.
Tvoj primer o mačehi, to zelo dobro prikaže.

Sem bolj pristaš determinizma in ne naključnosti.[/quote]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close