Rabim žensko, ki je močna – pomen??
Alexsandra zvali krivdo za nastalo situacijo pri ženskah na moške in jim v isti sapi očita, da valijo krivdo na ženske in da bi morali kaj narediti zase. 🙂
Vsak bi moral kaj narediti zase, vsak in nihče ne bi nikogar krivil.
govorim o splošnem stanju, ne o konkretnih ljudeh. dr rugelj je lepo povedal kaj moški so…
že statistika – vsaka tretja tepena, vsaka sedma posiljena, pedofilija in ostalo marsikaj pove.
in jasno noben noče bit v tem zosu, od kje pa potem številke?
pa kriminal, zapori…… kurbarija…… dej lepo prosim no, povej kaj loh pametnega iz tega ven potegneš. ene par procentov normalnih moških, ostalo pa za odmet
Pa saj verjetno tud “pametnih” žensk ni veliko več, tako da je razmerje povsem v redu. Za sebe pa itak vsak verjame, da je “pameten”. Narava že ve. 🙂
Saj narekovaji so tam z razlogom. Vem, kaj si mislila pod pametni. Ampak moje mnenje ostaja nespremenjeno. Ženska je tista, ki postavlja meje, kaj dovoljuje pri sebi. Če je “pametna”, bo tipu že v začetku dala vedet, kaj si lahko dovoli in kaj ne in da bo letel čez prag ob prvi majhni neumnosti. Družba je trenutno deležna velika nesprejemanja posameznikov in redko kdo se zna postavit zase, redko kdo se spoštuje. Kdor pa ne spoštuje sebe, tudi bližnjih ne more/zna.
Duhovito gor ali pa dol, takšna je resnica. Če bom ob tem zgrožen ali pa se bom temu smejal, se ne bo nič spremenilo ne na bolje, ne na slabše. Zato pa pravim, da bo moral vsak pri sebi spucat nesnago in svet bo postal lepši. Kako in kdaj bo do tega prišlo? Ne vem, mogoče mora družba past dovolj nizko, da spregleda.
Marko, človek mora kar lepo sam sebi postaviti meje.
A to, kako se ti obnašaš do drugih, je odvisno od njih, ne od tebe? Ti nisi sposoben sam pri sebi razčistiti in razsojati, kaj je prav, sprejemljivo, moralno, kaj je pa že čez mejo? Če je ženska pač čisto mila po naravi, niti ne zna povzdigniti glasu, jo gladko oklofutaš?
Ne ne, človek se nima kaj zanašati nase. In če se nesprejemljivo obnaša, za to niso krivi drugi, sploh pa ne njegove žrtve. Tole področje imaš ti malo zmedeno porihtano.
Odnos dveh je vedno stvar in odgovornost obeh. Vsak ima svoje želje in s tem postavljene meje dopustnega. Tisti, ki tega nima, pač trpi. Trpi z razlogom, da jih spozna.
Zakaj je ženska mila? Si se vprašala to? Zakaj se ne zna postavit zase, zakaj ne zna drugim pokazat, kaj v odnosu dovoljuje in kaj ne? Zato, ker očitno še ni dovolj trpela, da bi to spoznala. A misliš, da moški, ki se nad žensko fizično znaša, ne trpi? Misliš, da ga to osrečuje? Da je to njegov smisel?
Če se ob tebi nekdo nesprejemljivo obnaša, je tvoja naloga, da se od njega umakneš, ne pa da to še naprej dopuščaš, medtem ko v sebi trpiš. Mislim, da imam jaz te stvari dost dobro razščiščene. Pa saj vem, si me samo narobe razumela. 🙂
Odnos dveh je vedno stvar in odgovornost obeh. Vsak ima svoje želje in s tem postavljene meje dopustnega. Tisti, ki tega nima, pač trpi. Trpi z razlogom, da jih spozna.
Zakaj je ženska mila? Si se vprašala to? Zakaj se ne zna postavit zase, zakaj ne zna drugim pokazat, kaj v odnosu dovoljuje in kaj ne? Zato, ker očitno še ni dovolj trpela, da bi to spoznala. A misliš, da moški, ki se nad žensko fizično znaša, ne trpi? Misliš, da ga to osrečuje? Da je to njegov smisel?
Če se ob tebi nekdo nesprejemljivo obnaša, je tvoja naloga, da se od njega umakneš, ne pa da to še naprej dopuščaš, medtem ko v sebi trpiš. Mislim, da imam jaz te stvari dost dobro razščiščene. Pa saj vem, si me samo narobe razumela. :)[/quote]
Zakaj bi jaz morala kogarkoli učit, kaj je prav v odnosu do drugih ljudi? To mora vedeti vsak sam.
Nisem te narobe razumela, sploh ob tvojem dodatnem pojasnilu vidim, da niti ne. Moški, ki tepe, to dela iz notranje bolečine? Kaj vse še ne bom prebrala.
Kdo pravi, da dela to iz notranje bolečine? Pravim samo, da ob tem ne uživa. Počne pa to iz podobnih razlogov, kot ženska, ki se temu ne upre. Nespoštovanje do sebe.
Ni ti potrebno nikogar nič učit. Kdo je spet to rekel? Samo izognit se moraš takšnim, ki ti ne utrezajo in posikat takšne, ki ti. Mislim, da ne pišem tako nejasno. Bereš, kar želiš slišat in ne kar dejansko pišem.
Zanimivo, Marko, moški, ki pretepa šibkejše od sebe ob tem trpi? Ja, če pa trpi pa naj neha. Kdorkoli, ne glede na spol, ki se izživlja nad šibkejšim, ni vreden, da mu rečeš človek. Zato, ker dedec recimo pije in ni sposoben dobro delat v službi in ga šef opozori, bo potem izrazil svojo bolečino tako, da se ga bo še bolj napil in pretepel ženo?
Tudi ti mene ne razumeš in bereš, kar hočeš slišati.
Nimam se jaz kaj komu izogibat, ampak naj se ljudje obnašajo, kot se spodobi. Če bi se mož obnašal normalno, ženi ne bi bilo treba postavljat meja. In če je komu treba meje šele postavit, to zame pomeni poučevanje odraslega človeka. Meje postavljaš otrokom, ne odraslim – tem morajo biti jasne.
Ronka, zakaj pa ženska, ki je tepena, ne odneha in takega mošekga ne zapusti? Kdo ji to preprečuje? Enako je za oba. Oba bi rada prenehala, pa ne “zmoreta”. A ti si pa mislila, da moški v tem uživa? Ojej.
Če si je kdo ogledal ta film mogoče Dolores Claiborne http://www.imdb.com/title/tt0109642/ je zame to močna ženska, ki je preživela moža alkoholika, ki jo je maltretiral, žalil in pretepal, kjer se je nekako ves svet obrnil proti njej, ampak je vztrajala, preživela in vzgojila in zaščitila hčerko v zelo krutih razmerah.
Marko, še enkrat: žrtve takih nasilnežev niso le ženske, so tudi otroci, kam naj pa ti gredo, če jih ubogi, trpeči očka pretepa?
Zakaj se takšni moški znašajo le nad šibkejšimi, zakaj ne upa udarit soseda? Zato, ker uživa v tem, da pretepa šibkejšega. Ne, ne uživa v pretepu, uživa v pretepanju šibkejših. Ne le odraslih žensk, ki bi se lahko umaknile, ampak tudi v pretepanju šibkejših otrok.
Da ne govorimo o nasilnežih, ki posiljujejo. Je imela posiljenka res možnost oditi?
Ok, metulka. Kaj pa, če je družba že v osnovi slabo vzgojena? A misliš, da ni? Ker, če bi vse otroke pravilno naučili vseh mej, potem ne bi prihajalo do vsega tega nasilja. Do nasilja pa prihaja ravno zato, ker ena stran ne zna postavit meja, druga pa jih z lahkoto preseže. Kdo je potem odgovoren po tvoje za nasilje v odnosu?
Forum je zaprt za komentiranje.