Najdi forum

RAB – BARBAT

Letos gremo na morje na Rab. Pozna mogoče katera ta otok?
Je kaj pametnega za pogledat?

Slišala sem, da se bolj splača potovati čez Krk?

Kakšne imate izkušnje, če ste mogoče že letovale v Barbatu?

Na Rabu je vedno zelo vroče .Dve leti nazaj je bilo 25.6. 45 stopinj. Da ne govorim o koloni pred trajektom…..čakali smo 6 ur, da smo prišli do trajekta.
Drugače je otok kar ok,sploh za majhne otroke. Piha skoraj nikoli, tako, da je vročina res ubijalska-vsaj za našo malo je bila. Bili smo v Barbatu, a smo se hodili kopat povsod drugam. Plaže v Barbatu so namreč zelo ozke in osamljene.

lp,bina

Barbata ne poznam prav dobro, mi smo bili v Loparjih, kao rajska plaža. Saj je za otroke res super, mivka, pa nizka voda, ampak mene so blazno motili cigaretni ogorki. Bljak!

Mi smo se zapeljali v mesto Pag, tam je prav lepo, pa lunapark je, pa splača se it na razgledni stolp. Ne vem, meni je bilo mesto všeč.
Lahko se pa zvečer tudi v Loparje zapeljete, tudi tam je en mini lunapark z vrtiljakom in ostalimi “zabavščinami”, haha.

Potovali smo pa obakrat do Jablanca, pa potem s trajektom.

Lepe počitnice želim, metka ;o)))

Sama hodim na Rab že preko 20 let. Otok ni nič bolj vroč kot drugi. Mi hodimo v Banjol, plaže niso bog ve kaj, so sicer primerne za otroke, voda pa ni preveč čista in tudi gneče je poleti verjetno precej (mi hodimo v septembru). Tako se hodimo kopat na Lopar – pa ne na rajsko plažo, tam okrog je polno z avtom dostopnih zalivov z mivko in nizko vodo, kjer ni prav dosti kopalcev (se pa najde kakšna koza ali ovca) ali na Suho Punto – tam je plaža malo manj primerna za majhne otroke, imajo pa zunanji bazen in gozdiček = senca ob plaži. Je pa fino, ker imaš iz Banjola lušne sprehode ob obali – zjutraj do tržnice, zvečer v mesto, ki je zelo lepo.
Dostop je skoraj boljši iz Jablanca, trajekti vozijo non-stop, vožnja traja 15 min (s trajektom). Iz Krka vozi trajekt dvakrat, trikrat na dan, vozi eno uro in je precej dražji. Pelje do Loparja, ki je cca. 15km oddaljen od Barbata – čisto na drugi strani otoka. Iz Jablanca pa pripelje na Mišnjak, prvo naselje je Barbat (par km).
Prepričana sem, da boste imeli na Rabu (kjerkoli na otoku) lepe počitnica. Otok je dovolj majhen, da se ga da prevoziti z avtom po dolgem in počez in odkrivati primerne zalivčke za kopanje. Jih je kar nekaj.
LP Maja

Malo ste me prestrašile. Imam dva otroka 7 let in 2 leti, zato sem se tudi odločila za Rab, ker so mi rekli, da je na plaži dovolj sence in peščena plaža.

Lani smo bili na Pagu – moj bog, to je kot bi bil na luni, poslednjič v mojem življenju, peklensko vroče in ves ta kamen… groza.

Gremo v največji sezoni 24.7. – že sedaj se bojim čakanja na trajekt, verjetno bomo krenili zelo zgodaj zjutraj.

Majpun, če obiskujete Rab že 20 let mi vrejetno lahko tudi priporočate kakšno dobro picerijo oz gostilno z dobro hrano.

Imeli bomo namreč apartma, tako, da zvečer radi skočimo v mesto kaj pojest, kadar se nam ne ljubi kuhat oz. pečt na grilu.

Hvala vsem.

Mi sicer nismo dopustovali na Rabu, smo pa šli lani tja na enodnevni izlet. Na trajekt smo šli v Jablancu, ki je blizu Stinice, kjer smo dopustovali. Trajekt vozi cca. 15 minut in to doživetje je bilo za našega Anžeta 1A. Na trajekt nismo čakali niti 10 minut. Potem pa smo šli do mesta Rab, se tam malo sprehodili in si ogledali znamenitosti. Za kopati mi je bilo zelo všeč v Loparju, res pa je, da ostalih plaž niti nismo gledali.

Bomo pa letos tak izlet definitivno ponovili – že naslednji teden… ;-)))
LP

nika

Tudi moje izkušnje so podobne kot Majine, nič ni bilo bolj vroče kot drugje, čakali smo pa na trajekt res minimalno.

Zame je Rab najslabši otok-Bili smo v Barbatu,kjer si moral v trgovino z avtom na plažo čez samo grmovje-sveda tudi z avtom-povsod z avtom.
Še dobro da sva bila takrat brez otrok.
res sploh v Barbatu nimaš kaj počet,če hodiš peš, hodiš po cesti.

Gostilnic in picerij je precej, vse so podobno dobre. Mi bivamo v privat hiši in kuhamo sami, si pa včasih tudi privoščimo kaj zunaj.
Ribe so pa dobre v Gožinki – zaliv na poti v Suho punto. Je vse označeno.
Barbat morda res ni najboljša izbira, poskušajte dobiti kaj v Banjolu. Sence je pa zagotovo največ na Suhi punti.
LP Maja

V Barbatu smo bili pred 5 leti. Plaže v samem kraju so ozke, večinoma so sami pomoli s privezi čolnov. V samem Barbatu se sploh nismo kopali (čeprav smo imeli apartma 20 m od morja), ker plaža ni bila primerna za našega, takrat 21 mesecev starega, sina.
Spominjam se hude vročine, brez sence (obvezno je potrebno imeti dežnike)
Šli smo se kopat na Lopar, ki se ga spominjam kot zelo umazanega, pa še sredi (na videz čudovite) plaže je izliv kanala z odplakami v 10 -20 cm visoko vodo (ki praktično stoji). Imeli smo slabo izkušnjo, saj se je sin okužil z virusom (še danes sem prepričana, da v nizki, stoječi vodi na Loparju) in 2 dni kuril na 41 stopinj Celzija. NIkoli prej in ne kasneje otroci niso zboleli na morju.
Raba, se spominjam kot otoka z največ turisti, ki jih je še mogoče nagnesti na mnogo premajhen prostor. Res pa je, da smo bili na otoku v najvišji sezoni.
Pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Mislis,da je na Rajski plazi senca?Niti slucajno.

Rab je res raj za otroke. Lahko jih pustiš brez skrbi, ker je voda nizka, za nas “odrasle” celo prenizka. Moreša kar dolgo pešačit, da lahko zaplavaš. Je pa res, da se v Barbartu nimaš kje kopat, tako da morš sest v avto in malo po otoku. Glede gužve je pa tako. Kadar je glavna sezona je gužva tako ali tako vsepovsod, razen na kakšnih nepoznanih, osamljenih otočkih. Svetujem pa ti, da si pot organiziraš tako, da ne naletiš na množično menjavo turistov, ker se boš res načakala trajekta. Ponavadi je ta menjava v soboto, sigurno pa ne vem. Ja pa bolj zgodni morte bit…Mislim res zgodnji. Sploh pa se mi zdi, da bojo letos neki spreminjal trajektno luko, da bo večja prepustnost. Tako. To jaz mislim, sem pa na Rabu vsako leto in ker letos pričakujem naraščaj s fantom že razmišljava o postavljanju lastne prikolice v kamp…Ker za otročke je res super…

Mi smo lansko poletje letovali v Barbatu. Bili smo v konec julija in v začetku avgusta. Vrsta za trajekt v Jablancu je bila skoraj do glavne magistrale, tako da smo na žgočem soncu čakali skoraj štiri ure. Bila je sobota in ura skoraj 12.00. V vsakem primeru se vam splača potovati zgodaj, ker takrat vrsta ni tako dolga. Trajekti vozijo od jutra do mraka non stop, vendar je tudi veliko turistov, medtem ko trajekt iz Krka vozi precej poredko in je tudi precej dražji.

Plaže v Barbatu so resnično pomoli, ponekod tudi polni manjših plovil, o senci lahko le sanjaš. Edino drevo daleč naokoli je ravno v tem času obrodilo sadeže od katerih smo imeli vijola pobarvana oblačila. Mi smo stanovali 10m od morja, v hiši s prijetnim vrtom in se hladili kar v senci le-tega. Hiše so po večini lepo urejene, za plažo pa se splača potruditi in se odpeljati z avtom.

Prav tako v samem Barbatu ni kaj početi, zato smo se skoraj dnevno zvečer odpravili v mesto Rab, ki pa je čudovito.

Glede restavracij pa vam priporočam restavracijo v mestu Lopar – na desni strani preden prideš v mesto. Imena se žal ne spomnim. Zunaj je pokrit vrt, osebje pa je zelo zelo prijazno, hrana pa njami 🙂

Pravzaprav je tako, mi smo lani z našim dvoletnikom prav uživali, vendar letos gremo raje na Lošinj.

Glede na to, da že nekaj časa nisem obiskala foruma oz. pisala, sem pisala pod tem imenom. Prosim, če ga lahko spremeniš.

LP,
Monique

Kako pa je kaj z krajem Kampor?

Sorry! Sama se le redko oglasim, redno pa berem. Tega nika nisem se zasledila, zato sem ga uporabila.

je biv gdo v apartmaju pri silvi in joškotu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close