pustni krofi – celiakija
Spoštovani!
Imam deklico, ki obožuje pustne krofe in ima hudo obliko celiakije, zato ima stalno strogo brezglutensko dieto. V gospodinjstvu zanjo uporabljam moko Finax osnovna brezglutenska mešanica moke z mlekom.
Ker se bliža pust in njen praznik pustnih krofov vas vljudno prosim za recept za izdelavo pustnih brezglutenskih kofov, ki so primerni za bolnike s celiakijo saj naša deklica komaj čaka na pustne krofe.
Iskreno se vam zahvaljujem za recepte pustnih brezglutenskih krofov za bolnike s celiakijo in vas lepo pozdravljam!
Apimondia
Uf, s krofi nimam nobenih izkušenj. Vem, da ena pekarna v Kranju peče brezglutenske krofe in sploh brezglutensko pecivo, pa se ta hip ne spomnim imena. Bom malo pogledala in ti javim. Kaj pa, če bi poskusila z običajnim receptom za krofe in Finax moko. Sama pečem v glavnem z riževo, za kvašeno testo pa uporabljam Schaerov MIX B. Pečem pa vse po običajnih receptih, samo moko zamenjam. Če bi pekla krofe, bi se jih lotila enako.
Za pekarno Lincer pa še telefonska štev.: 04 204 9393 ali v Lescah 04 530 29 00.
Pečejo čuda stvari iz brezglutenske moke – kremšnite, tortice, potice, indijančke, testo za pice, široke rezance, rezance za juho, lazanje, piškote… in seveda pustne krofe. Midva s sinom sva tudi alergika, pa sem jih lani naročila kar malo več, dala sem jih zamrzovlanik, potem pa sproti ven, toliko kolikkor sva jih pojedla – v mikrovalovko pogreti – super.
Lep dan!
Na internetu je veliko zadev gluten free, našla sem tudi dve strani za krofke ampak pojma nimam kaki so…
http://www.oldcrows.net/~patchell/GlutenFree/GlutenFree.html
Vse je v angleščini tako da upam se bo vseeno razumelo. Je pa še par drugih strani kjer imaš recepte, a nikjer nisem zasledila krofov.
p, maja
Forum je zaprt za komentiranje.